Βίτσας: Αδύνατη η ψήφιση προληπτικών μέτρων

Βίτσας: Αδύνατη η ψήφιση προληπτικών μέτρων

Για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους η απαίτηση του ΔΝΤ για προληπτικά μέτρα δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας

Βίτσας: Αδύνατη η ψήφιση προληπτικών μέτρων
Η ψήφιση προληπτικών μέτρων είναι αδύνατη για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους, δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας
.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε τα εξής:
«Υπάρχει το γνωστό ζήτημα, που αφορά την απαίτηση του ΔΝΤ για τα προληπτικά μέτρα. Εμείς έχουμε κάνει ξεκάθαρο ότι για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει». 
Κλείσιμο

Όπως εξήγησε ο κ. Βίτσας, «
οι τυπικοί λόγοι είναι ότι δεν μπορείς να θεσμοθετείς, δηλαδή να νομοθετείς, υπό αίρεση. Οι ουσιαστικοί λόγοι που έχουν σχέση με τους τυπικούς είναι ότι διαμορφώνεις μια σειρά από συνθήκες για την οικονομία, οι οποίες δεν σε ευνοούν».

Η ψήφιση προληπτικών μέτρων είναι αδύνατη για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους, δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε τα εξής: «Υπάρχει το γνωστό ζήτημα, που αφορά την απαίτηση του ΔΝΤ για τα προληπτικά μέτρα. Εμείς έχουμε κάνει ξεκάθαρο ότι για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει». 

Όπως εξήγησε ο κ. Βίτσας, «οι τυπικοί λόγοι είναι ότι δεν μπορείς να θεσμοθετείς, δηλαδή να νομοθετείς, υπό αίρεση. Οι ουσιαστικοί λόγοι που έχουν σχέση με τους τυπικούς είναι ότι διαμορφώνεις μια σειρά από συνθήκες για την οικονομία, οι οποίες δεν σε ευνοούν».

Στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας αναφέρθηκαν σήμερα και δημοσιεύματα διεθνών ειδησεογραφικών ιστότοπων. Με άρθρο του υπό τον τίτλο τίτλο «Ελλάδα απορρίπτει τα προληπτικά μέτρα που ζητά το ΔΝΤ», το abcnews.com επισημαίνει ότι, κατά την άποψη του κ. Βίτσα, η άρνηση της Ελλάδας να συμμορφωθεί με το αίτημα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν πρόκειται να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των εταίρων στην ελληνική κυβέρνηση.

«Οι διαφωνίες μεταξύ της Ελλάδας, του ΔΝΤ και των δανειστών της Ευρωζώνης καθυστερούν εδώ και αρκετούς μήνες την έγκρισης της επόμενης δόσης του δανείου της Ελλάδας, καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαφωνεί με τον βασικό δανειστή, τη Γερμανία, αναφορικά με τον βαθμό ελάφρυνσης που πρέπει να δοθεί στο ελληνικό χρέος», αναφέρει το δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για μεγάλη πίεση κάτω από την οποία βρίσκονται οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ για να βάλουν τέλος σύντομα σε αυτό το αδιέξοδο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης