Πάντοαν: Η Ευρώπη κινδυνεύει περισσότερο από ποτέ

Πάντοαν: Η Ευρώπη κινδυνεύει περισσότερο από ποτέ

Η εμπιστοσύνη μεταξύ των εταίρων, η απασχόληση, το προσφυγικό, η ασφάλεια και η απειλή ενός Brexit αποτελούν τα μεγάλα προβλήματα της ΕΕ, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών

Πάντοαν: Η Ευρώπη κινδυνεύει περισσότερο από ποτέ
Τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της Ευρώπης έκρουσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, υποστηρίζοντας πως τα θέματα που έχουν θέσει σε αμφισβήτηση την ύπαρξη της Ένωσης είναι περισσότερα από ποτέ, επισημαίνοντας πως υπάρχει θέμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ενώ η απασχόληση, το
προσφυγικό, η ασφάλεια και η απειλή του Brexit, είναι ικανά να πυροδοτήσουν την ήδη τεταμένη κατάσταση. Ο Ιταλός πολιτικός μίλησε σε συνέδριο στο πανεπιστήμιο της Ρώμης «Σαπιέντσα», ενώ στάθηκε στην ανάγκη ύπαρξης αμοιβαίας εμπιστοσύνης.
Κλείσιμο

Για την διαχείριση των προσφυγικών ροών, εκτίμησε ότι «απαιτείται μια ουσιαστική οικονομική συνεισφορά, με μεγάλη διάρκεια», ενώ, αναφορικά με την εγκατάσταση των προσφύγων στην Ευρώπη, πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της δημογραφικής κρίση της Γηραιάς Ηπείρου, αυξάνοντας σημαντικά και την παραγωγικότητα.

 «Το 2010, με την ελληνική κρίση, η τραπεζική ένωση δεν υπήρχε και δεν συμπεριλαμβανόταν ούτε στην ατζέντα. Τώρα είμαστε περίπου στα μισά του δρόμου, λείπει ακόμη μια κοινή ασφάλεια των καταθέσεων», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών. Ο κ. Πάντοαν τόνισε, τέλος, ότι «η πορεία της οικονομίας δεν είναι ικανοποιητική, ιδίως σε ότι αφορά την απασχόληση» και ότι «ενδεχόμενο Brexit θα υπέσκαπτε την Ευρώπη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης