Κύπρος: Δεν μπορεί να καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες

Κύπρος: Δεν μπορεί να καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες

Η Λευκωσία ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να εκπληρωθούν πρώτα όλα τα προαπαιτούμενα

Κύπρος: Δεν μπορεί να καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες
Πρέπει να εκπληρωθούν όλα τα προαπαιτούμενα για να καταργηθούν οι βίζες για τους Τούρκους πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκαθαρίζει η Κύπρος,
τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει διαφορετική μεταχείριση για οποιοδήποτε κράτος.

Σε νέες του δηλώσεις ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, διεμήνυσε ότι μεταξύ των κριτηρίων περιλαμβάνεται σαφώς και η ελεύθερη πρόσβαση Κυπρίων στην
Τουρκία
Κλείσιμο
, όπως και για τους άλλους πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
.

Ωστόσο, όπως τόνισε, εφόσον η Άγκυρα συνεχίζει αυτή την τακτική και δεν συμμορφώνεται, τότε δεν μπορεί να καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες.

Την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει στα κράτη μέλη την τρίτη αξιολόγηση για την τήρηση των 72 κριτηρίων από την Τουρκία και στη συνέχεια θα γίνει συζήτηση σε επίπεδο κρατών.

Στο πλαίσιο αυτό, ερωτηθείς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση την Τετάρτη.

Ο τελικός λόγος, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, ανήκει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά χρειάζεται και η έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αφού η έγκριση της κατάργησης της βίζας αποτελεί νομοθετική πράξη, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Λευκωσία αξιολογεί καθημερινώς τις εξελίξεις, προσθέτοντας ότι ήδη έγιναν εσωτερικές συσκέψεις σε επίπεδο τεχνοκρατών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης