Παππάς: Αναμασάς ψέματα - Άδωνις: Σου αρέσουν τώρα τα μνημόνια;

Παππάς: Αναμασάς ψέματα - Άδωνις: Σου αρέσουν τώρα τα μνημόνια;

Κόντρα στο Twitter για τα νέα μέτρα - Δείτε όλα τα «τιτιβίσματα»

Παππάς: Αναμασάς ψέματα - Άδωνις: Σου αρέσουν τώρα τα μνημόνια;
Κόντρα ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και στον Νίκο Παππά ξέσπασε το πρωί της Τρίτης στο Twitter με αφορμή πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας και σύμφωνα με τις οποίες τα εναλλακτικά μέτρα που συμφώνησε στο Eurogroup ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, φέρνουν μειώσεις μισθών και συντάξεων 8%.

«Το πρωινό ψέμα του "ισχύς και χρήμα", είναι ότι θα γίνουν 8% περικοπές σε συντάξεις και μισθούς. Συνεχίστε», έγραψε στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Επικρατείας για να λάβει λίγη ώρα αργότερα μια απάντηση από τον κ. Γεωργιάδη: «Αντί να τους αφήνετε να παραπληροφορούν Υπουργέ μου, δεν μας λέτε τί θα είναι τα +3,6 δισ. που συμφωνήσατε;».

Και τα «τιτιβίσματα» συνεχίστηκαν με τον κ. Παππά να αναφέρει απευθυνόμενος προς τον κ. Γεωργιάδη ότι «μεσημεράκι και ο αντιπρόεδρος της #nd @AdonisGeorgiadi αναμασά το πρωινό ψέμα του "ισχύς και χρήμα"» και τον κ. Γεωργιάδη να απαντά: «16 βασικά όσα έχετε πει μέχρι τώρα έχουν διαψευσθεί! Στη θέση σου λοιπόν θα είχα πιο χαμηλούς τόνους. Σ' αρέσουν τώρα τα Μνημόνια;».

Κλείσιμο
«Λίγο μέτρο δε βλάπτει. Πρυτάνεις της ύφεσης είστε. Δες τα στοιχεία. Εκτός και αν η eurostat δε ξέρει τι λέει», έγραψε στη συνέχεια ο κ. Παππάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το «Βήμα», τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup αφορούν στην ουσία τη νομοθέτηση «κόφτη» δαπανών. Οι πιστωτές ζήτησαν και ο κ. Τσακαλώτος συμφώνησε ότι χρειάζεται ένα πρόσθετο πακέτο προληπτικών μέτρων 2% του ΑΕΠ ή 3,6 δισ. ευρώ σε περίπτωση που υπάρχουν αποκλίσεις στους δημοσιονομικούς στόχους του τρέχοντος προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση φέρεται να επεξεργάζεται τα εναλλακτικά σενάρια για τον αυτόματο έλεγχο των δαπανών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για να προκύψει μείωση 3,6 δισ. ευρώ (2% του ΑΕΠ), απαιτείται μέση μείωση μισθών και συντάξεων κατά 8%.

Τα tweets Γεωργιάδη-Παππά 





... και τα «τιτιβίσματα» συνεχίστηκαν




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης