Ομπάμα σε Μέρκελ: ΕΕ και ΔΝΤ πρέπει να συνεργαστούν με την ελληνική κυβέρνηση

Ομπάμα σε Μέρκελ: ΕΕ και ΔΝΤ πρέπει να συνεργαστούν με την ελληνική κυβέρνηση

Σύμφωνα με το UPI, είπε ότι η Ελλάδα «πρέπει να επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξη, μέσα στην Ευρωζώνη»

Ομπάμα σε Μέρκελ: ΕΕ και ΔΝΤ πρέπει να συνεργαστούν με την ελληνική κυβέρνηση
Στο επίκεντρο των νέων συζητήσεων ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ
και στον
Μπαράκ Ομπάμα βρέθηκε χθες -για άλλη μια φορά- η Ελλάδα.

Κλείσιμο
Η καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκαν χθες στο Ανόβερο -όπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η διεθνής βιομηχανική έκθεση της πόλης- και έκαναν κάποιες πρώτες συζητήσεις αναφορικά με μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, ανάμεσα στα οποία βρισκόταν και το ελληνικό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο UPI, ο Ομπάμα τόνισε στην Μέρκελ ότι είναι ανάγκη
Ευρώπη και ΔΝΤ
να συνεργαστούν με την ελληνική κυβέρνηση «προκειμένου η Αθήνα να βρει έναν τρόπο να επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξη, μέσα στην Ευρωζώνη», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η ανάπτυξη είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για της ΗΠΑ, όσο και για την παγκόσμια οικονομία».

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν παρέλειψε χθες να απονείμει τα εύσημα στη Γερμανίδα καγκελάριο για το χειρισμό της προσφυγικής κρίσης, καθώς, όπως σημείωσε η καγκελάριος «βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Ωστόσο, όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου από τις ΗΠΑ, στο κείμενο των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου, που απομαγνητοφώνησε ο Λευκός Οίκος, δεν καταγράφεται η παραπάνω αναφορά του κ. Ομπάμα για την Ελλάδα.

Κι όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο συγκεκριμένο κείμενο τονίζεται πως ο Ομπάμα ανέφερε ότι στη διμερή συνάντηση με την Μέρκελ, «συζητήσαμε τη σημασία της ενίσχυσης της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, η οποία είναι κρίσιμη για την παγκόσμια οικονομία, συμπεριλαμβανομένης και της οικονομίας των ΗΠΑ». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης