Μητσοτάκης: Ανασυγκρότηση της ΝΔ και συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες

Μητσοτάκης: Ανασυγκρότηση της ΝΔ και συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες

«Φέρνουμε οξυγόνο στην Ελλάδας μας που ασφυκτιά», είπε - Σήμερα οι ομιλίες των στελεχών και οι ψηφοφορίες για το νέο καταστατικό του κόμματος - Αύριο η μάχη της νέας Πολιτικής Επιτροπής

Μητσοτάκης: Ανασυγκρότηση της ΝΔ και συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες
Η ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας
και η συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες, ήταν τα δύο βασικά συνθήματα του
Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την χθεσινή ομιλία του στην έναρξη του 10ου Συνεδρίου του κόμματος. 

Κλείσιμο
«Μου δώσατε εντολή "Νέα Δημοκρατία από την αρχή" και αυτό κάνουμε» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Εδώ στην Αθήνα προτείνουμε μία συμφωνία αλήθειας. Όλοι ενωμένοι φέρνουμε οξυγόνο στην Ελλάδας μας που ασφυκτιά και κινδυνεύει. Εδώ στην Αθήνα αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία. Τη μετατρέπουμε στο σπίτι που μπορεί να στεγάσει τα όνειρα όλων των Ελλήνων. Σας καλωσορίζω στην εκκίνηση της νέας αποστολής της Νέας Δημοκρατίας. Σας εγγυώμαι την εμπιστοσύνη σας δε θα την προδώσω. Από εμένα θα ακούτε μόνο την αλήθεια, όσο σκληρή και να είναι». 

Ο κ. Μητσοτάκης εισήλθε στον χώρο του Συνεδρίου λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και ενώ ήδη είχαν πάρει θέση μπροστά από την εξέδρα οι πρώην πρωθυπουργοί και τα στελέχη της παλαιότερης γενιάς. Ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς, βρίσκονταν εκεί όπως και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο Πέτρος Μολυβιάτης, ο Αχιλλέας Καραμανλής, οι δύο αντιπρόεδροι Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη. 

Ο κ. Μητσοτάκης τους χαιρέτισε προσωπικά και στην συνέχεια ανέβηκε στο βήμα όπου χαιρέτισε το πλήθος των 4.000 συνέδρων που τον χειροκροτούσαν όρθιοι. Μακριά από την πρώτη γραμμή κάθισε πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο μέχρι πριν από μερικές ημέρες γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος. 

Ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να δώσει το στίγμα των προθέσεών του, τόσο για την ανασυγκρότηση της ΝΔ, όσο και για την διακυβέρνηση της χώρας, ενώ κράτησε χαμηλά τους τόνους της κριτικής για την κυβέρνηση, αφήνοντας τη συνέχεια για την δεύτερη ομιλία του στο κλείσιμο του Συνεδρίου. Ο κ. Μητσοτάκης συνδέει την ανασυγκρότηση της ΝΔ με την πολιτική εντολή να βγει η χώρα από την κρίση. 

Είπε χαρακτηριστικά: «Τον Ιανουάριο μου αναθέσατε την ευθύνη να ενώσουμε τους Έλληνες και να βγάλουμε τη χώρα από την ασφυξία. Να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα που την οδήγησε η πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. Με αυτήν την καταστροφική κυβέρνηση κλείνει ο κύκλος της μεταπολίτευσης. Με τις επιτυχίες και αποτυχίες του. Τώρα για την Ελλάδα είναι απαραίτητο να ξεκινήσει ένας δημιουργικός κύκλος ανασυγκρότησης. Η νέα μεταπολίτευση με τη Νέα Δημοκρατία μπροστά σε όλα. Να χτίσουμε μία νέα Ελλάδα αυτή τη φορά σε γερά θεμέλια. Δε μας ενδιαφέρει μόνο να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές. Θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στα του κόμματος υπογράμμισε: «Οδηγός στις επιλογές μου είναι μόνο η αξιοκρατία, η αποστασιοποίηση από κομματικό παρασκήνιο. Αμφισβήτησαν ότι θα εκλεγώ χωρίς ισχυρό πολιτικό μηχανισμό πίσω μου, αλλά για αυτό ακριβώς εκλέχθηκα»,. Περιέγραψε τη "ΝΔ από τη αρχή" ως κόμμα νοικοκυρεμένο που αφήνει πίσω τις κακές συνήθεις και τις κακές πρακτικές του παρελθόντος. «Παραγοντισμοί και φέουδα δεν χωράνε στη Νέα Δημοκρατία» είπε.

Περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της χώρας και πρόβαλε το βασικό σύνθημα του συνεδρίου: «Οι πολίτες αισθάνονται ασφυξία, η πίτα της οικονομίας συρρικνώνεται, ηλικιωμένοι είναι κάθε μέρα στις ουρές, τα σχολεία υποβαθμίζονται. Αυτό που με θυμώνει όμως περισσότερο είναι ότι ο ελληνικός λαός έχει περιέλθει σε μια κατάσταση συλλογικής κατάθλιψης, διακατέχεται από αίσθημα κοινωνικής μοιρολατρίας που πνίγει κάθε δημιουργική διάθεση».

Ακολούθως περιέγραψε την προοπτική που δίνει ο ίδιος και η ΝΔ μετά τις εκλογές τις οποίες εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα κερδίσει όποτε κι αν γίνουν: «Εμείς ξεκινάμε να χτίζουμε με αυτοπεποίθηση την Ελλάδα του 2021, την περήφανη Ελλάδα της αυτοπεποίθησης. Όταν θα συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση (του 1821) θα κάνουμε τον απολογισμό μας. Όσοι μένουν έξω από τη βάρκα της προόδου, όσοι κωπηλατούν αντίθετα, θα αισθανθούν τύψεις».

Αναφέρθηκε στην κυβερνητική πρόταση της ΝΔ που βρίσκεται υπό κατάρτιση από ένα επιτελείο εμπειρογνωμόνων, από όλο το πολιτικό και κοινωνικό φάσμα και η οποία θα είναι «συγκροτημένη, τεκμηριωμένη και αξιόπιστη γιατί είναι κοστολογημένη, και βασισμένη σε αξιόπιστα στοιχεία και βέλτιστες διεθνείς πρακτικές».

Περιγράφοντας το όραμά του είπε ότι κυβερνητική του πρόταση σημείωσε ότι υπερβαίνει την όποια συμφωνία με τους δανειστές και δεν περιορίζεται απλά στην εφαρμογή των Μνημονίων.

«Στόχος είναι να προχωρήσουμε με δικό μας εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, με δικές μας ιδέες και προτάσεις, σε συνεργασία με τους δανειστές». Ακολούθως περιέγραψε το αξιακό του πλαίσιο που προσδιορίζεται από πέντε βασικούς άξονες: «Ανάπτυξη, Αξιοκρατία, Αλληλεγγύη, Αριστεία, Αξιοπιστία».


Καταστατικό και ψηφοφορίες 
Το Συνέδριο συνεχίζεται σήμερα με τις ομιλίες των στελεχών του κόμματος ενώ το απόγευμα θα γίνουν οι ψηφοφορίες για το νέο καταστατικό. Εκτός από την πρόταση της ηγεσία, πρόταση με τροπολογίες έχει καταθέσει το μέλος της απερχόμενης Εκτελεστικής Γραμματείας και προσφάτως παραιτηθείς από την ΚΕΦΕ Φίλιππος Ταυρής. Βασικό σημείο διαφοροποίησης είναι ο αριθμός των μελών της επόμενης Πολιτικής Επιτροπής και το σύνολο των ex oficcio. Η πρόταση της ηγεσίας προβλέπει 100 εκλεγμένα μέλη πέραν των βουλευτών του κόμματος. Η πρόταση του κ. Ταυρή κάνει λόγο για 150 μέλη πέραν των βουλευτών στους οποίους θα περιλαμβάνονται μία σειρά πρόεδροι κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων. 

Αναλόγως θα επηρεαστεί και μάχη της ψηφοφορίας για τα μέλη που θα εκλεγούν. Ήδη υπάρχει η ζύμωση των παρασκηνίων για τις ποσοστώσεις μεταξύ των διαφορετικών ομάδων. Η ηγετική πτέρυγα δικδικεί 55 από τα 100 εκλεγμένα μέλη που προβλέπει η πρότασή της. 

Η Ντόρα Μπακογιάννη ζητά 15, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 10, ο Νίος Δένδιας ζητά 5 δικούς του και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης επίσης 10. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει ακόμη εκδηλώσει τις προθέσεις του, ενώ ο Κώστας Καραμανλής δεν μπήκε στο παιχνίδι. Το αποτέλεσμα πάντως θα είναι καταγραφή των εσωκομματικών συσχετισμών της επόμενης ημέρας του Συνεδρίου. Η διαφωνία προς τον κ. Μητσοτάκη είναι προς το παρόν διάσπαρτη και ανοργάνωτη και περιορίζεται σε αμφισβήτηση των εσωκομματικών διαδικασιών που ακολούθησε μέχρι το Συνέδριο και στην διάλυση της ΟΝΝΕΔ. Μένει να φανεί αν οι συνδικαλιστές και διαφωνούντες από όλες τις ομάδες καταφέρουν να συγκροτήσουν ενιαίο πόλο. 

Την διάσπαρτη και ετερόκλητη αμφισβήτηση πάντως επιχειρεί να εκφράσει ο παραιτηθείς γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος. 

Ο Κυριάκος αποκάλυψε αυτό που θέλει από τις γυναίκες 


Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε αυτό που θέλει από τις... γυναίκες, με παρέμβαση του σε στρογγυλό τραπέζι της γραμματείας γυναικών, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα δώσει περισσότερες ευκαιρίες στις γυναίκες στη Νέα Δημοκρατία. 

«Στον βαθμό που μπορώ να το κάνω θα δώσουμε πολύ περισσότερες ευκαιρίες στις γυναίκες ώστε να αναδείξουν τα πολιτικά τους προσόντα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα προς στους ψηφοφόρους γένους θηλυκού επισημαίνοντας ότι «η δυνατή φωνή που καθορίζει την επιλογή της ψήφου είστε εσείς, οι γυναίκες, και εσείς θα δώσετε την νίκη στη ΝΔ όταν γίνουν εκλογές».

Ωστόσο, ζήτησε από τις γυναίκες να του δώσουν μία δέσμευση. «Θέλω κι εσείς να μου δώσετε τη δέσμευση ότι με τον αγώνα σας θα αντιστραφεί η δημογραφική προτίμηση των γυναικών στον κ. Τσίπρα», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε «θα διώξουμε την πιο ανίκανη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος». 

Σκανδαλίδης: Εθνική ανάγκη η εθνική συνεννόηση

Εθνική συνεννόηση ζήτησε ο  εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ, προκειμένου  να βγει η χώρα από την κρίση. 

«Η εθνική συνεννόηση δεν είναι προεκλογική ανάγκη ενός κόμματος. Είναι εθνική ανάγκη και κατεπείγουσα προτεραιότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Μας ενώνει όλους για ένα καλύτερο αύριο η αγωνία για μια καλύτερη Ελλάδα», τόνισε και επεσήμανε πως «οι πρόσφατες εξελίξεις εμφανίζουν μια χώρα χωρίς πυξίδα σε μια τρικυμία». 

Άσκησε κριτική για τις εξελίξεις γύρω από την αξιολόγηση και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδυναμία διαχείρισης του προσφυγικού. «Στο εσωτερικό η χώρα βιώνει ένα μοντέλο διακυβέρνησης που θέτει σε δοκιμασία τους θεσμούς» τόνισε και πρόσθεσε ότι  το μνημόνιο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση είναι ανεφάρμοστο.  

«Κάθε μέρα που περνά θα είναι πιο δύσκολο ένα κόμμα μόνο του να εγγυηθεί την έξοδο από την κρίση» τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης.

«Αγωνιζόμαστε για την πατρίδα μας μέσα από ξεχωριστές ιδεολογικές αφετηρίες. Υπηρετούμε τη Δημοκρατία μας μέσα από διαφορετικές αντιλήψεις και πολιτικές. Μας ενώνει, όμως, η αγωνία για ένα καλύτερο αύριο. Μας ενώνει η Ελλάδα», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η χώρα «έχει υπογράψει με την ανεξίτηλη υπογραφή του Πρωθυπουργού της και με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης ένα εξόχως επαχθές μνημόνιο εν πολλοίς ανεφάρμοστο. Και αυτό παρότι στην αφετηρία της η Κυβέρνηση παρέλαβε μια χώρα που είχε ήδη κάνει τα κρίσιμα και σημαντικά πρώτα βήματα εξόδου από την κρίση».  

Με τους... «νταβατζήδες» του Κώστα Καραμανλή ο Φίλης στο Συνέδριο

Στη γραμμή του πρωθυπουργού ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει ό,τι έχει συμφωνήσει, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Χαιρετίζοντας το 10ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ ο υπουργός Παιδείας επεσήμανε δε την ανάγκη συγκλίσεων για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά των μέσων ενημέρωσης και έκανε λόγο για αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τους «νταβατζήδες», τονίζοντας πως είναι αναγκαία προϋπόθεση για να σπάσει το σύστημα εξουσίας που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κρίση. 

«Η αντιπαράθεση με τα μεγάλα συμφέροντα της διαφθοράς, όπως αυτά που λυμαίνονται τον ευαίσθητο χώρο της ενημέρωσης. Πώς τους είχατε πει πριν μερικά χρόνια, "νταβατζήδες";», είπε.

Ο κ. Φίλης συνέχισε τονίζοντας ότι «η αντιπαράθεση λοιπόν με αυτούς είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη δημοκρατική ανασυγκρότηση της χώρας και για να σπάσει το κλειστό  σύστημα εξουσίας που οδήγησε την Ελλάδα στη σημερινή κρίση. Η κυβέρνηση έχει αναλάβει την πρωτοβουλία της χώρας να ρυθμίσει δημοκρατικά το καθεστώς των ραδιοτηλεοπτικών μέσων».

Παράλληλα, δήλωσε ότι είναι αναγκαίο να ξεφύγει η πολιτική ζωή από τον αντιπολιτευτισμό, προτάσσοντας την ανάγκη και να υπάρχουν δυνατότητες συναινέσεων που θα βοηθήσουν τη χώρα. «Όλοι έχουμε τις ευθύνες μας αλλά όχι της ίδιας βαρύτητας. Όποια πολιτική δύναμη με ρεβανσιστική διάθεση αναζητά επιβεβαίωση στο παρελθόν δεν βοηθά τη χώρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε «μόνο ένα ανασυγκροτημένο και ανανεωμένο δημόσιο, φιλικό προς τον πολίτη, που θα δίνει ρόλο στις επενδύσεις και την ιδιωτική οικονομία μπορεί να σώσει τη χώρα».

Κουμουτσάκος: Ξεκινάμε εξόρμηση αλήθειας για οριστική έξοδο απ την κρίση

Τις εκλογές όποτε και αν γίνουν θα  τις κερδίσουμε, τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Όπως εξήγησε «έχουμε απαντήσεις στα ερωτήματα των πολιτών και τα αιτήματα της εποχή».

«Ξεκινάμε εξόρμηση αλήθειας για οριστική έξοδο απ την κρίση, την παρακμή και τον εναγκαλισμό των άκρων που σηκώνουν κεφάλι», υπογράμμισε και συνέχισε ότι «η ενότητα και η ανανέωση δεν συμβιβάζονται και δεν συναλλάσσονται με τους φατριασμούς, τον παλαιοκομματισμό, τις παθογένειες των κλειστών μηχανισμών και των κλειστών συστημάτων. Του πελατειακού κράτους». «Το Συνέδριο μας είναι σταθμός και εφαλτήριο νίκης στις επόμενες εκλογές, για να σπάσουμε όλοι μαζί τον κύκλο της εθνικής βύθισης».

Χατζηδάκης: Να γίνει η ΝΔ ο καταλύτης που θα εμπνεύσει ξανά την εμπιστοσύνη του κόσμου

«Ο κυριότερος αντίπαλός μας δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που καταρρέει, αλλά η δυσπιστία ενός τμήματος πολιτών απέναντι στην πολιτική και στα κόμματα», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι «παρότι προηγούμαστε στις δημοσκοπήσεις, να καταβάλουμε σοβαρή προσπάθεια για να αλλάξουμε ριζικά το κλίμα».

Παράλληλα, τόνισε «οι αλλαγές που προτάθηκαν, αλλά και αυτές που προσθέτω προσωπικά, θεωρώ ότι μπορεί να αλλάξουν την ίδια την πολιτική κουλτούρα της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτό με τη σειρά του μπορεί να επηρεάσει το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Να γίνει η Νέα Δημοκρατία, η σπίθα, ο καταλύτης που θα εμπνεύσει ξανά την εμπιστοσύνη του κόσμου και θα δώσει οξυγόνο στην πολιτική».

Μπακογιάννη: Το επόμενο συνέδριο θα έχει τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό 

Το επόμενο συνέδριο της ΝΔ θα έχει τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό αυτής της χώρας, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στο Συνέδριο της ΝΔ και υπογράμμισε την στροφή της ΝΔ προς το κέντρο και τις κοινωνικές ομάδες που μας γύρισαν την πλάτη. 

Οι ευχές του Βασίλη Λεβέντη στον Μητσοτάκη

Τις ευχές του Βασίλη Λεβέντη μετέφερε ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. 

«Σας μεταφέρω τις ευχές του Προέδρου κ. Βασίλη Λεβέντη και του κόμματός μας για καλή επιτυχία και την προσδοκία μας τα συμπεράσματα του συνεδρίου να αποβούν για το καλό της χώρας μας γενικότερα», τόνισε ο Μάριος Γεωργιάδης.

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι «τα πολιτικά κόμματα και οι πολιτικοί οφείλουμε να μην εμμένουμε στο «εγώ», αλλά αντίθετα να συσπειρωνόμαστε γύρω από το εμείς» και συνέχισε ότι «με διάλογο και πνεύμα συνεργασίας, με επιμονή και υπομονή, έτσι ώστε να βρεθούν και να αξιοποιηθούν όλα τα σημεία σύγκλισης».

«Ας μη λησμονούμε ότι ο στόχος μας είναι κοινός και δεν είναι άλλος από την παραμονή της χώρας μας ως πλήρες και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης», είπε και πρόσθεσε: «Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή κανένας δεν περισσεύει. Η Ελλάδα βρίσκεται σε δεινή κατάσταση και το μέλλον προβλέπεται ακόμη ζοφερότερο. Ελλοχεύει ο κίνδυνος να καταλήξουμε μια "αποτυχημένη χώρα" αν δεν κινητοποιηθούμε αμελλητί όλοι μας».

Επανέλαβε ότι «η Ένωση Κεντρώων και ο Πρόεδρός μας με όλες μας τις δυνάμεις υποστηρίζουμε τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού ευρέος πέλματος». Ωστόσο, όπως τόνισε, για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος είναι καθήκον όλων μας να εξορκίσουμε το λαϊκισμό. Να έχουμε το θάρρος να υπερασπιζόμαστε την Ευρώπη και να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας αντί να κατηγορούμε τους ξένους για όλα τα δεινά.

«Να λέμε την αλήθεια στο λαό και όχι μόνο ό,τι δημοσκοπικά μας συμφέρει. Ακόμη και αν η αλήθεια είναι δυσάρεστη στα αυτιά των ψηφοφόρων, πρέπει να ειπωθεί αφού το σημαντικότερο παραμένει ο λαός να ενημερώνεται πλήρως και σωστά για το τί συμφέρει τη χώρα. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το ειδικό βάρος των μεγάλων κομμάτων έγκειται στο κατά πόσο έχουν την παρρησία να διατρανώνουν μεγάλες αλήθειες ενώπιον του εκλογικού σώματος», υπογράμμισε.

«Με έντονο ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε πώς θα πολιτευτεί η Νέα Δημοκρατία το επόμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.«Αν επιλέξετε τον τίμιο αγώνα για μια καλύτερη, οικονομικά ανθηρή, κοινωνικά δίκαιη, εθνικά ασφαλή, δημοκρατική Ελλάδα θα μας βρείτε όχι μόνο εσείς αλλά όλες οι πολιτικές δυνάμεις πάντα συστρατευμένους και συνοδοιπόρους», κατέληξε. 

Ενός λεπτού σιγή για τον Καραμανλή ζήτησε ο Δένδιας

Να τιμήσουν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ζήτησε ο Νίκος Δένδιας από τους Συνέδρους της Νέας Δημοκρατίας.

«Σήμερα συμπληρώνονται 18 χρόνια από τη στιγμή που έφυγε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής και θα ήθελα όλοι να σηκωθούμε όρθιοι και να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του και για να τιμήσουμε την προσφορά του», είπε ο βουλευτή της ΝΔ στην αρχή της ομιλίας του, και το σώμα αμέσως έπραξε τα δέοντα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι το συνέδριο διεξάγεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο,  επισημαίνοντας πως τα λάθη που έχει κάνει η ΝΔ είναι πταίσματα μπροστά σε αυτά που έχει κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται εναντίον των νταβατζήδων που δεν τα έχει βρει, καθώς χωρίζει τους νταβατζήδες σε αυτούς που τα έχει βρει και σε αυτούς με τους οποίους δεν τα έχει βρει», τόνισε και επεσήμανε ότι «πρέπει να εξηγήσουμε πώς το δικό μας πρόγραμμα, η φιλελεύθερη προσέγγιση στην οικονομία είναι αυτή που θα δώσει δουλειές, δεν μας φτάνουν οι λίγοι, χρειαζόμαστε τους πολλούς».

Βασίλης Κικίλιας: «Το κόμμα μας άντεξε»

«Το κόμμα μας άντεξε», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε «είναι εδώ ζωντανό, όρθιο μπροστά στις προκλήσεις του αύριο, στις προσδοκίες των οπαδών μας, ενεργών και αποστασιοποιημένων, που μας υποχρεώνουν να βρούμε και να εφαρμόσουμε μια πλατφόρμα με όραμα και αρχές, ώστε να μας κάνουν ξανά μεγάλη και πλειοψηφούσα Παράταξη, αποδεκτή από όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας».

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την άποψη ότι για να πετύχουμε το στόχο μας απαιτείται η ανακατασκευή του κόμματος σε φορέα που θα προτείνει το καινούριο. “Που θα εμπνεύσει τους Έλληνες και θα τους πείσει ότι μπορεί να εφαρμόσει το σχέδιό του επιτυχημένα, βγάζοντας τη χώρα από την πιο δύσκολη και σύνθετη οικονομική, πολιτική και αξιακή κρίση που έχει βιώσει στη σύγχρονη Ιστορία της”, πρόσθεσε και υπογράμμισε “απαιτείται η χωρίς περιορισμούς, αστερίσκους και πισωγυρίσματα εφαρμογή του φιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου, με το κράτος εγγυητή των κανόνων της ελεύθερης αγοράς και της κοινωνικής δικαιοσύνης”.

Η πρόταση μας, όπως είπε, απαιτείται να  στηριχθεί στους εξής άξονες:

-Σε μια αναγεννημένη εξωτερική πολιτική, με γνώμονα την ισχύ και το συμφέρον της χώρας,

-Στην ανάδειξη των ιδιαίτερων αξιακών χαρακτηριστικών μας και των πατριωτικών παρακαταθηκών που η Νέα Δημοκρατία κληροδότησε στη χώρα,

-Στην πρόταξη της Παιδείας ως το ανώτερο εργαλείο φωτός και γνώσης ώστε να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή, η ιστορική γνώση, αλλά και η προετοιμασία των παιδιών μας για τις προκλήσεις του αύριο με μόνη βάση τον ελληνικό πολιτισμό.

«Μια άλλη Ελλάδα ανοίγεται μπροστά μας. Ταλαιπωρημένη από την οικονομική κρίση και από το πείραμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που την έχουν εξαντλήσει, αλλά αποφασισμένη κερδίσει τη μάχη, ώστε να ξαναβρούμε το σεβασμό των εταίρων μας και το δέος των εχθρών μας», κατέληξε ο κ. Κικίλιας. 

Ταυρής: Που πάμε χωρίς νέους;

Με αιχμές για τις εξελίξεις στην ΟΝΝΕΔ ξεκίνησε την ομιλία του ο παραιτηθείς Πρόεδρος της ΚΕΦΕ Φίλιππος Ταυρής. "Το παιδί μας όταν κάνει λάθη δεν ανοίγουμε την πόρτα να το διώξουμε", είπε με νόημα προς το σώμα των συνέδρων.

“Που πάμε χωρίς νέους; Που είναι ο παλμός του συνεδρίου;” αναρωτήθηκε στη συνέχεια της ομιλίας του;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης