«Πάρτι» στα social media για το τέταρτο ελληνικό μνημόνιο

«Πάρτι» στα social media για το τέταρτο ελληνικό μνημόνιο

Αγανάκτηση αλλά και πικρό χιούμορ για τη νέα «επιτυχία» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να φέρει την χώρα στα τέσσερα (μνημόνια...)

«Πάρτι» στα social media για το τέταρτο ελληνικό μνημόνιο
Με το τέταρτο ελληνικό μνημόνιο και το δεύτερο μέσα σε λίγους μήνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να είναι πια ένα τετελεσμένο γεγονός, τα social media πήραν κυριολεκτικά φωτιά. Ιδίως το twitter όπου μέσα από το hastag #tetarto_mnimonio γίνεται πραγματικό... πάρτι με την μεταστροφή της κυβέρνησης και την «περήφανη διαπραγμάτευση» η οποία μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να φέρει στην χώρα όχι ένα αλλά δύο μνημόνια (και μάλιστα με τους χειρότερους όρους).

Η ευρηματικότητα, το δηκτικό χιούμορ αλλά και η αγανάκτηση κυριαρχούν στα μηνύματα, καθώς είναι διάχυτη η δυσφορία για την παραπλάνηση των πολιτών από τους ανθρώπους που υπόσχονταν να καταργήσουν τα μνημόνια «με ένα νόμο και ένα άρθρο». Ενώ στο στόχαστρο μπαίνει κατά κύριο λόγο -και δικαιολογημένα- ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος συνδέθηκε... αριθμητικά με τη νέα επιτυχία της κυβέρνησης μέσω της διαβόητης (όσο και ατυχούς) έκφρασής του περί γονυκλισίας «στα τέσσερα» των πολιτικών του αντιπάλων. 

Όπως και να έχει η κυβέρνηση φέρνει το τέταρτο μνημόνιο βαφτίζοντας για άλλη μια φορά «το ξύδι, γλυκάδι» και την υπογραφή ενός νέου μνημονίου ως... επιτυχία. Όμως αυτή τη φορά θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να πείσει για την αλήθεια των λόγων της, ιδίως όταν πια -όπως παρατηρούν και οι χρήστες του twitter- τα μνημόνια έρχονται κατά ριπάς, προκαλώντας την θυμηδία αλλά και την οργή των Ελλήνων. Και δικαιώνοντας τον Μάρξ (όχι τον Κάρολο, αλλά τον σωστό, τον Γκράουτσο...) που έλεγε ότι πολιτική είναι η τέχνη να ψάχνεις για προβλήματα, να τα βρίσκεις παντού, να κάνεις λάθος διάγνωση και να εφαρμόζεις λάθος λύσεις.

Κλείσιμο
Όπως φαίνεται μόνο ένας κωμικός του ύψους του Μάρξ (του σωστού, του Γκράουτσο...) θα μπορούσε να περιγράψει με τόση ακρίβεια το πολιτικό βαριετέ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την εθνική φαρσοκωμωδία που παίζεται στην πλάτη των Ελλήνων. Άντε και στο... πέμπτο, τώρα που πήραμε φόρα «πρώτη φορά αριστερά»!



































































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης