Στην Τουρκία αύριο Τουσκ και Μέρκελ

Το ταξίδι πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό

Στην Τουρκία αύριο Τουσκ και Μέρκελ
Την Τουρκία και συγκεκριμένα το Γκαζιάντεπ θα επισκεφτούν αύριο, Σάββατο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φρανς Τίμερσμαν, 

Το ταξίδι πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό, ενώ σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter το μεσημέρι της Παρασκευής ο κ. Τουσκ τόνισε πως σκοπός της επίσκεψης είναι να εξεταστούν τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθεί η ευρύτερη συνεργασία Τουρκίας-ΕΕ. 

«Το ταξίδι θα προσφέρει μια ευκαιρία να αξιολογήσουμε την κατάσταση που επικρατεί κυρίως όσον αφορά στους πρόσφυγες που βρίσκονται στη Συρία», ανέφερε, σημειώνοντας ότι θα επισκεφτούν τα μέρη τα μέρη στα οποία γίνονται έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και την Τουρκία.

Κλείσιμο
Επίσης, Μέρκελ, Τουσκ και Τίμερσμαν θα επισκεφτούν αύριο το απόγευμα έναν καταυλισμό προσφύγων και ένα κέντρο για την προστασία των παιδιών. Παράλληλα, θα υπάρξουν συναντήσεις με Τούρκους αξιωματούχους, ενώ θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, με τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης