Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα λεφτά του προσφυγικού για εξυπηρετήσεις ημετέρων

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα λεφτά του προσφυγικού για εξυπηρετήσεις ημετέρων

Τους απανταχού «κάμπερς» επικαλέστηκε ο Δημήτρης Βίτσας προκειμένου να αποκρούσει τις σοβαρές αυτές καταγγελίες

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα λεφτά του προσφυγικού για εξυπηρετήσεις ημετέρων
Τους απανταχού «κάμπερς» επικαλέστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας προκειμένου να αποκρούσει τις σοβαρές καταγγελίες του Σταύρου Θεοδωράκη για διασπάθιση δημόσιου χρήματος μέσω των απευθείας συμβάσεων για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αποκάλυψε νέα σκαστή υπόθεση με το κέντρο φιλοξενίας στο Λιτόχωρο. Πρόκειται για χώρο κάμπινγκ που έχει ενοικιάσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες. Σύμφωνα με το κ. Θεοδωράκη, η σύμβαση που υπογράφηκε προβλέπει χρεώσεις 9,5 ευρώ την ημέρα την στιγμή που ο επίσημος τιμοκατάλογος της εταιρίας χρεώνει με 4,5 ευρώ ημερησίως.

«Εντυπωσιάζομαι από την μικροπρέπεια όταν συνδυάζεται με λαθροχειρία», επιχείρησε να αντικρούσει ο κ. Βίτσας για να υποστηρίξει: «το συγκεκριμένο κάμπινγκ έχει μέγιστο κόστος με ΦΠΑ 80.000 ευρώ και εσείς μιλάτε για διαφορές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Νοικιάσαμε το χώρο στην βάση της ανάγκης και έχουμε προχωρήσει σε δύο παρατάσσεις 22 ημερών. Είναι ακριβό; Είναι. Όμως, δεν ξέρετε ότι σε αυτές τις καταστάσεις υπάρχουν συμφέροντα που πιέζουν;». 

Κλείσιμο
Ο υπουργός υποστήριξε δε ότι ο τιμοκατάλογος που επικαλείται ο κ. Θεοδωράκης προβλέπει εκτός από τις χρεώσεις κατ άτομο χρεώσεις 3,5 ευρώ για ηλεκτρικό ρεύμα και για ενοικίαση σκηνής.

«Σας αποδεικνύουμε ότι το δημόσιο σπαταλά λεφτά σε ημέτερους. Τώρα που γίνατε υπουργός σας φαίνονται ψιλοδεκάρες τα 4,5 ευρώ που έγιναν 9,5 ευρώ», ανταπάντησε ο κ. Θεοδωράκης για να προσθέσει: « Μιλάτε για συμφωνία με 9,5 ευρώ την βραδιά, ενώ ο επίσημος τιμοκατάλογος είναι 4,5 ευρώ. Πήγα στην Χίο και αυτό που έχετε κάνει είναι σκάνδαλο πρώτης γραμμής. Όλα τα έχει προσφέρει ο στρατός , ο Δήμος και Ελληνικά Πετρέλαια και εσείς σπάζοντας τις συμβάσεις -αυτό είναι το κόλπο- πήγατε σε συμβάσεις 854.000 ευρώ αντί 1,5 εκατ. αρχικής τιμής αλλά μετά ήρθε συμπληρωματική σύμβαση 500.000 ευρώ. Και εσείς μιλάτε με ιδεοληπτικές φράσεις».

Επανερχόμενος ο κ. Βίτσας σημείωσε: «σας είπα να διαβάσετε τον τιμοκατάλογο. Μιλάτε μόνο για τη κατ άτομο χρέωση  και όχι για τις χρεώσεις που προβλέπει ο τιμοκατάλογος για σκηνή και ηλεκτρικό ρεύμα».

«Μα η σκηνή δεν είναι του κάμπινγκ αλλά του στρατού» εξήγησε ο κ. Θεοδωράκης με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας να υποστηρίζει «σας ακούει ο κόσμος των κάμπινγκ και γελάει»!

Τα έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης