Bild: «Νέα έκκληση για βοήθεια από την Αθήνα. Όπως πάντα...»

Bild: «Νέα έκκληση για βοήθεια από την Αθήνα. Όπως πάντα...»

Τι γράφει ο γερμανικός Τύπος για το μακρύ τηλεφώνημα Τσίπρα σε Μέρκελ, «όπως κάνει πάντα όταν δυσκολεύουν τα πράγματα»

Bild: «Νέα έκκληση για βοήθεια από την Αθήνα. Όπως πάντα...»
Η «Bild» ξαναχτύπησε! Αυτή τη φορά με ένα δημοσίευμα που παρουσιάζει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
, ως «επαίτη», που για πολλοστή φορά εκλιπαρεί για τη γερμανική βοήθεια σε μια δύσκολη στιγμή. 

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά: 

Κλείσιμο
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο, μετά τη διαφωνία του με τους πιστωτές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Bild, σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος, όπως κάνει πάντα όταν δυσκολεύουν τα πράγματα».



Και συνεχίζει: «Ο Τσίπρας είχε ζητήσει ρητά από την Μέρκελ να ασκείται λιγότερη πίεση από τους δανειστές στην Ελλάδα και κατά την 20λεπτη τηλεφωνική συνομιλία τους, υποστήριξε ότι δεν διαθέτει την απαραίτητη πλειοψηφία για τις μεταρρυθμίσεις –πολύ περισσότερο για τα πρόσθετα μέτρα», γράφει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να υπάρξει συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο ως τις αρχές Μαΐου.


Οι ίδιες πηγές σχολιάζουν ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας ο Έλληνας πρωθυπουργός αρνήθηκε κατηγορηματικά τις νέες απαιτήσεις για μεταρρυθμίσεις. 

Focus : Το μακρύ τηλεφώνημα του Τσίπρα στη Μέρκελ
 
O Tσίπρας ζητά τη βοήθεια της Μέρκελ, σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό "Focus", επισημαίνοντας στον τίτλο του ότι, ήταν ένα μακρύ τηλεφώνημα του Έλληνα πρωθυπουργού στην Γερμανίδα καγκελάριο. 

"Το τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα περιλαμβάνει συνολικά 86 δισεκατομμύρια ευρώ. Άμεσα η χώρα χρειάζεται τουλάχιστον δέκα δισεκατομμύρια ευρώ για τις προβληματικές της τράπεζες. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να διστάζει να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Συνεχίζεται το ελληνικό θρίλερ", γράφει το γερμανικό περιοδικό.

"Ο Τσίπρας απαιτεί παραχωρήσεις από την Μέρκελ. Το δράμα της ελληνικής χρεοκοπίας έρχεται και πάλι δυναμικά στο προσκήνιο", προσθέτει. 

"Η κυβέρνηση των Αθηνών με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα είχε μία τηλεφωνική συνομιλία με τη Γερμανίδα καγκελάριο. Της ζήτησε διευκόλυνση σε ότι αφορά τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις", επισημαίνει το περιοδικό "Focus" επικαλούμενο σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας "Bild". 

"Κατά την 20λεπτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν Τσίπρας-Mέρκελ, ο Έλληνας πρωθυπουργός κατέστησε σαφές στην Μέρκελ ότι δεν έχει πλειοψηφία στη βουλή για τις ήδη υφιστάμενες μεταρρυθμίσεις. Και, κατά συνέπεια , η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε περαιτέρω απαιτήσεις των πιστωτών", υπογραμμίζει το περιοδικό "Focus" . 

Το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει, επικαλούμενο πληροφορίες, ότι η Γερμανίδα καγκελάριος έδειξε κατανόηση για την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης