Αντίδραση της ΝΔ για την απεργία των δημοσιογράφων

Αντίδραση της ΝΔ για την απεργία των δημοσιογράφων

«Να το ξανασκεφτούν», ζήτησε από τους συνδικαλιστές στον χώρο των ΜΜΕ ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εκφράζοντας «υποψίες» για την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας

Αντίδραση της ΝΔ για την απεργία των δημοσιογράφων
Την ενόχληση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλούν οι αποφάσεις των συνδικαλιστών στο χώρο της ενημέρωσης να προκηρύξουν απεργιακές κινητοποιήσεις για το προσεχές σαββατοκύριακο που διεξάγεται το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

«Η απεργία των ραδιοτηλεοπτικών μέσων κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου της ΝΔ προκαλεί εντύπωση και υποψίες. Ζητάμε να το ξανασκεφτούν», αντέδρασε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μέσω ανάρτησης στο twitterμόλις έγινε δεκτή η απόφαση της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας ως εξής:

Κλείσιμο
*Προκήρυξη 48ωρης απεργίας στα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά) και διαδικτυακά ΜΜΕ, καθώς και στη ΓΓΕΕ, ΓΓΜΕ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα γραφεία Τύπου, από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 21/4/2016 μέχρι τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 23/4.

*Αντιστοίχως, διήμερη απεργία σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 22/4 έως τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 24/4.
Με την ίδια απόφαση, ορίστηκε  ότι την προσεχή Παρασκευή, 22 Απριλίου, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ για την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες, κάτι που εφόσον συμβεί, θα οδηγήσει σε απόλυτο «μπλακ άουτ» ενημέρωσης για το «γαλάζιο» Συνέδριο.

Οι εργασίες του Συνεδρίου της ΝΔ ξεκινούν την  Παρασκευή με τη συμμετοχή 5.000 συνέδρων (εκ των οποίων 2.436 εκλεγμένοι) και ακόμη 3.000, περίπου, παρατηρητές και διεθνείς προσκεκλημένοι. Ολοκληρώνονται την Κυριακή και εφόσον ισχύσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην ενημέρωση, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι θα πλήξει επικοινωνιακά το μήνυμα επανεκκίνησης που θέλει να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως μεταδίδουν αξιωματούχοι της Συγγρού, η ηγεσία της ΝΔ, ιδιαίτερα μετά τις αρνητικές εντυπώσεις από το Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, επιδιώκει «να στείλει ένα θετικό πολιτικό μήνυμα δια στόματος του κ. Μητσοτάκη ως απάντηση στην ασφυξία που νιώθουν οι Έλληνες πολίτες». 

Βασικό αντικείμενο του Συνεδρίου είναι, σύμφωνα με γαλάζιες πηγές, οι οργανωτικές και καταστατικές αλλαγές με στόχο ένα πιο σύγχρονο, πιο ανοιχτό και πιο δημοκρατικό κόμμα σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Επίσης, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν και οι πρώτες κατευθύνσεις του Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης