Συνάντηση Τσακαλώτου με τον οικονομικό σύμβουλο του Ομπάμα

Συνάντηση Τσακαλώτου με τον οικονομικό σύμβουλο του Ομπάμα

Ο Λευκός Οίκος φέρεται να συνδέει την ελληνική κρίση με το προσφυγικό, μια άποψη για την οποία το Βερολίνο εκφράζει ευθέως την αντίθεση του

Συνάντηση Τσακαλώτου με τον οικονομικό σύμβουλο του Ομπάμα
Με τον οικονομικό σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε ο
Ευκλείδης Τσακαλώτος στις ΗΠΑ, προκειμένου να την ενημερώσει για τις ελληνικές θέσεις, ενόψει της συνάντησης που θα έχει ο Αμερικανός πρόεδρος με τη Γερμανίδα Καγκελάριο στο Ανόβερο και στην οποία αναμένεται να τεθεί το ελληνικό ζήτημα.
Κλείσιμο

Σύμφωνα τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, έπειτα από τις δύο σύντομες συναντήσεις που είχε με την
Κριστίν Λαγκάρντ, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είδε στην Ουάσινγκτον και τον σύμβουλο Οικονομικών του Ομπάμα, Αντουέλ Αντεγιέμο από τον οποίο και φέρεται να ζήτησε να ασκηθούν πιέσεις σε όλες τις πλευρές για την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατό.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Μιχάλη Ιγνατίου, ο Λευκός Οίκος συνδέει και επίσημα την ελληνική οικονομική κρίση με το προσφυγικό, μια άποψη για την οποία το Βερολίνο εκφράζει ευθέως την αντίθεση του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τον κ. Αντεγιέμο για τις επαφές που είχε με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και για τις εξελίξεις όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και την αξιολόγηση. Παράλληλα, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για τη στάση που τηρούν ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες ζητούν την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και τη λήψη επιπλέον μέτρων.

Τέλος, μεγάλο φέρεται να ήταν το ενδιαφέρον του Αμερικανού συμβούλου και για το προσφυγικό ζήτημα κυρίως σε ό,τι αφορά το κόστος που καλείται να πληρώσει η Ελλάδα από τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης