54.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα και ο Βίτσας «βλέπει» μείωση

54.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα και ο Βίτσας «βλέπει» μείωση

Ενώ συνεχίζει να υπόσχεται ότι πριν το Πάσχα θα αδειάσει ο Πειραιάς

54.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα και ο Βίτσας «βλέπει» μείωση
Πριν το Πάσχα θα αδειάσει το λιμάνι του Πειραιά από μετανάστες
και
πρόσφυγες, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα θα αρχίσει να αποφορτίζεται η Ειδομένη, αλλά και το Ελληνικό, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και συντονιστής για το προσφυγικό,
Δημήτρης Βίτσας
Κλείσιμο
.

Μιλώντας στο Mega ο υπουργός εξήγησε ότι στον
Πειραιά βρίσκονται αυτή τη στιγμή 3.600 άνθρωποι. Μέχρι τη Δευτέρα, όπως είπε, περίπου 2.000 άτομα θα φύγουν από το λιμάνι για τον Σκαραμαγκά αλλά και άλλες δομές φιλοξενίας, ενώ οι υπόλοιποι 1.600 εκτιμάται ότι θα έχουν μετακινηθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Επισήμανε ακόμη ότι από την έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας "υπάρχει μια πολύ σημαντική μείωση των ροών", κάτι που διευκολύνει τη διαχείριση του ζητήματος.

Σε ό,τι αφορά τη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Τουρκία προς την Ευρώπη ο κ. Βίτσας εκτίμησε ότι θα ξεκινήσει σε 10-15 μέρες.

Για τις άδειες ασύλου είπε ότι θα δοθούν σε όσους έχουν το δικαίωμα ασύλου, σημειώνοντας ότι και οι 50.000 που βρίσκονται στη χώρα δεν έχουν το προφίλ του πρόσφυγα.

Χαρακτήρισε, τέλος, πολύ σημαντική τη σημερινή επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Λέσβο, "γιατί δείχνει ότι πρόκειται για ένα διεθνές θέμα".

53.670 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα

Σε 53.670 ανέρχεται ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται μέχρι στιγμής στην επικράτεια, με τον μεγαλύτερο αριθμό να φιλοξενείται στη βόρεια Ελλάδα (29.283), σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Στα νησιά καταγράφηκαν 7.242 άτομα, με τον κύριο όγκο να είναι στη Λέσβο (4.142), ενώ μέχρι τις 07:30 σημειώθηκαν 125 νέες αφίξεις.

Στην Αττική διαμένουν 14.761 άτομα (τα περισσότερα στο λιμάνι του Πειραιά 3.736 και στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού 4.372). 1.050 βρίσκονται στη νέα δομή φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά.

Στην Κεντρική Ελλάδα βρίσκονται 2.046 άτομα. Στην Ανδραβίδα βρίσκονται 338 πρόσφυγες.

Όσον αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, στην Ειδομένη βρίσκονται εντός του καταυλισμού 10.392 άνθρωποι, ενώ σε τρεις περιοχές του Κιλκίς (Χέρσο- Πολύκαστρο- Plaza) φιλοξενούνται συνολικά 9.185 άτομα.

Σύμφωνα με την χθεσινή επίσημη ενημέρωση, στην Ελλάδα βρίσκονταν 53.666 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης