Λεβέντης: Η κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει

Λεβέντης: Η κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει

«Αν ο κ. Τσίπρας δεν γνωρίζει ότι χωρίς ΔΝΤ δεν δίνονται χρήματα, τότε δεν κάνει για πρωθυπουργός», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

Λεβέντης: Η κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει
Την εκτίμηση ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει, κατέθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης
, από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στο θέμα της υποκλοπής των συνομιλιών που είχαν οι εκπρόσωποι των δανειστών, ενώ δήλωσε σύμφωνος για τη διεξαγωγή επιτροπής για τα δάνεια, βάζοντας, ωστόσο, πολλούς «αστερίσκους».

Στο θέμα των δανείων που είχαν πάρει τα κόμματα, ο κ. Λεβέντης επιτέθηκε στον
Πάνο Καμμένο,
Κλείσιμο
υπενθυμίζοντας στον νυν υπουργό Άμυνας, ότι ήταν και εκείνος μέλος της Ν.Δ. όταν λαμβάνονταν αυτά τα επιπλέον, από την κρατική χρηματοδότηση, κεφάλαια.

«Είδαμε τις ομιλίες των κυρίων Τσίπρα και Μητσοτάκη να κυμαίνονται στο ίδιο πνεύμα. Τα δάνεια ήταν επιπλέον των χρηματοδοτήσεων. Αναλογιστείτε τι κραιπάλη γινόταν. Γι΄' αυτό μου τηλεφωνούσαν και με ρώταγαν , αν θα βάλουμε αεροπλάνα και πλοία στις εκλογές; Διότι το ΠΑΣΟΞ και η ΝΔ έβαζαν. Πότε τα ανακαλύψαμε όλα αυτά;

Ο κ. Καμμένος, που κατηγόρησε τη ΝΔ
, ήταν επί σειρά ετών μέλος της ΝΔ. Πότε τα ελάμβανε η ΝΔ, τώρα; Είδαμε ένα σόου και κάναμε εξεταστική επιτροπή για να εξετάσει τις παλιές αμαρτίες. Να στείλουμε στον εισαγγελέα ποιους; Έχουν αλλάξει όλοι. Ποιος είναι ο σκοπός; Να παίρνουν οι βουλευτές ένα έξτρα ποσό; Η κυβέρνηση αυτή δεν θα μακροημερεύσει. Άρα θα διαλυθεί η Βουλή και θα μας μείνει η επιτροπή».

«Τι άλλο να κάνουμε; Να φτιάξουμε big brother;»


Συνεχίζοντας την αναφορά του στο νόμο περί των κομματικών δανείων, ο κ. Λεβέντης θεώρησε ότι ο υφιστάμενος νόμος καλύπτει τις ανάγκες και αναρωτήθηκε γιατί διεξάγεται αυτή η συζήτηση, όταν ο λαός έχει άλλα μεγάλα προβλήματα. «Ο υφιστάμενος νόμος αναφέρει σαφώς πως και για το τελευταίο ευρώ χρειάζεται ΑΦΜ. Τι άλλο μπορεί να γίνει; Να βάλουμε μία κάμερα, έναν big brother; Τί άλλο μπορείτε να κάνετε για να πατάξετε την ατιμία και την κλεψιά;».

Όσον αφορά τα ΜΜΕ, είπε πως «στα ΜΜΕ, το ένα θέμα είναι μεσολάβηση των κυβερνήσεων για να παίρνουν οι επιχειρήσεις δάνεια. Είναι ποινικό αδίκημα αυτό και προβλέπονται τιμωρίες. Θα αποδειχθεί άλλη μία φορά ότι αυτή η Βουλή θα χαζεύει, όταν τα προβλήματα είναι μεγάλα».


«Να δω πώς ο Τσίπρας θα φέρει το τέταρτο μνημόνιο»


Μιλώντας για το θέμα των υποκλοπών, που προκάλεσαν την εντονότατη δυσαρέσκεια των εκπροσώπων των δανειστών, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι «ο Τσίπρας είπε ότι δεν έχει σημασία ποιος έκανε την υποκλοπή, αλλά τι λέγεται. Υπεκλάπη συνομιλία ενός ξένου αξιωματούχου. Δεν γνωρίζουν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς ότι χωρίς το ΔΝΤ δεν δίνονται δάνεια; Αν δεν το γνωρίζει αυτό ο κ. Τσίπρας, δεν κάνει για πρωθυπουργός. 

Τί είπε ο Σόιμπλε; Ότι μία κυβέρνηση που εισάγει στη Βουλή νομοσχέδιο δίχως συμφωνία, αναλαμβάνει και την ευθύνη. Η Ευρώπη έχει αποφασίσει ότι και ΔΝΤ θα μείνει και τα 5,5 δισ. δεν θα δώσει. Περίπου 1,2 δισ. μαθαίνω θα δώσει. Και εκεί θα καταρρεύσει η κυβέρνηση. Ο Τσίπρας είπε θα σκίσει μνημόνια και θα στρέψει το Νότο εναντίον του Βορρά. Και μας λέει τώρα, ότι ή ψηφίζετε, ή εκλογές. Διότι υπάρχει και αυτός ο ψίθυρος. Να δούμε πώς ο Τσίπρας θα φέρει τέταρτο μνημόνιο στη Βουλή».

Αναφερόμενος στις εκλογές, ο κ. Λεβέντης έθεσε ευθέως θέμα απλής αναλογικής, λέγοντας πως αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα της αριστεράς, το οποίο... ξέχασε στο διάστημα που βρίσκεται στη διακυβέρνηση της χώρας. «Ζητώ την απλή αναλογική στις εκλογές. Το ζήταγε η αριστερά. Σε λίγο θα φύγετε και θα καταλάβετε ότι πέρασε από τα χέρια σας χρυσός, και τον πετάξατε. Ο κ. Κουρουμπλής μιλά για τύπο απλής αναλογικής και σταθερές κυβερνήσεις. Η κατάσταση θυμίζει τον απόλυτο παραλογισμό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης