Βουλή: Στην εφορία οι «μπαταχτσήδες» βουλευτές που αρνούνται να πληρώσουν τα δάνειά τους

Βουλή: Στην εφορία οι «μπαταχτσήδες» βουλευτές που αρνούνται να πληρώσουν τα δάνειά τους

Η Βουλή θα συνεχίσει να εκχωρεί άτοκα δάνεια εως 15.000 ευρώ για τους εν ενεργεία βουλευτές και 7.500 ευρώ για τους πρώην βουλευτές

Βουλή: Στην εφορία οι «μπαταχτσήδες» βουλευτές που αρνούνται να πληρώσουν τα δάνειά τους
Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής
επιχειρείται η αντιμετώπιση περίπου 30 «μπαταχτσήδων» πρώην βουλευτών που αρνούνται να πληρώσουν τα άτοκα δάνεια που έλαβαν από τα ταμεία του κοινοβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα αρκετά προνόμια των μελών της εθνικής αντιπροσωπείας είναι η λήψη άτοκων δανείων από το ταμείο αρωγής βουλευτών. Ωστόσο, οι διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών και η συνεχής ανανέωση των μελών της Ολομέλειας, οδήγησε αρκετούς δανειολήπτες να χάσουν την βουλευτική τους ιδιότητα.

Συγκεκριμένα, όπως έγραψε και το «
Πρώτο Θέμα
Κλείσιμο
» την περασμένη Κυριακή, πρόκειται για συνολικά 70 πρώην βουλευτές που αμέλησαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ωστόσο, μετά από σχετική επιστολή του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση οι 40 διαβεβαίωσαν ότι θα ρυθμίσεις το χρέος τους και μόλις 30 απέφυγαν να δώσουν οποιαδήποτε απάντηση. Πλέον μετά τις αλλαγές στον Κανονισμό οι συγκεκριμένες οφειλές θα γίνουν απαιτητές, πιθανότατα μέσω της εφορίας.

Πάντως, η Βουλή θα συνεχίσει να εκχωρεί άτοκα δάνεια ως 15.000 ευρώ για τους εν ενεργεία βουλευτές και 7.500 ευρώ για τους πρώην βουλευτές. Οι δόσεις για την αποπληρωμή των δανείων ανέρχονται εως και 48.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης