Tagesspiegel: Η Αθήνα ανησυχεί για ριζοσπαστικοποίηση των προσφύγων

Tagesspiegel: Η Αθήνα ανησυχεί για ριζοσπαστικοποίηση των προσφύγων

«Κι ενώ τα πράγματα αρχίζουν να ηρεμούν στο Αιγαίο, στην Ειδομένη η κατάσταση γίνεται εκρηκτική...» γράφει η γερμανική εφημερίδα

Tagesspiegel: Η Αθήνα ανησυχεί για ριζοσπαστικοποίηση των προσφύγων
Ο Τσίπρας καταδικάζει την χρήση πλαστικών σφαιρών από τις αρχές της ΠΓΔΜ κατά προσφύγων κάνοντας λόγο για «ντροπή», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel σχολιάζοντας τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών της
ΠΓΔΜ την Κυριακή στην Ειδομένη. 

Για την γερμανική εφημερίδα, την ώρα που χαλαρώνει η κατάσταση στο Αιγαίο, στην Ειδομένη η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι. «Κι ενώ τα πράγματα αρχίζουν να ηρεμούν στο Αιγαίο, στην Ειδομένη η κατάσταση γίνεται εκρηκτική...  Στην Αθήνα υπάρχει ανησυχία για ριζοσπαστικοποίηση των προσφύγων, όσων είναι οργισμένοι και απογοητευμένοι από την όλη κατάσταση» αναφέρεται στο δημοσίευμα το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις του δημάρχου της Παιονίας, αλλά και άλλων Ελλήνων αξιωματούχων. 
Κλείσιμο



Για τον δήμαρχο της Παιονίας, Χρήστο Γκουντενούδη, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, η κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Την ίδια ώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επέκρινε δριμύτατα την χρήση πλαστικών σφαιρών κατά προσφύγων. «Αυτή είναι μία ντροπή για τον ευρωπαικό πολιτισμό» δήλωσε τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή τύπου με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό.

Ακόμη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι στην στάση της αστυνομίας των Σκοπίων, παρατηρεί η γερμανική εφημερίδα. «Τα επεισόδια ήταν αδιανόητα και απαράδεκτα», επεσήμανε τη Δευτέρα ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, προειδοποίησε για κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης των οργισμένων προσφύγων. «Εξτρεμιστές ισλαμιστές θα μπορούσαν να προσλάβουν απελπισμένους πρόσφυγες ως μαχητές του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε ο κ. Τόσκας σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό σημειώνει, τέλος, η Tagespiegel. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης