Τέσσερις ημέρες μετά ο Βαρουφάκης απαντά: Άκουσα τους τροϊκανούς με τα αυτάκια μου

Τέσσερις ημέρες μετά ο Βαρουφάκης απαντά: Άκουσα τους τροϊκανούς με τα αυτάκια μου

«Με τα αυτάκια μου το άκουσα καθώς μιλούσαν μπροστά μου χωρίς να έχουν καταλάβει ότι ήμουν κι εγώ στο δωμάτιο, περιμένοντας να ξανα-αρχίσει το Eurogroup στο οποίο συμμετείχαμε» λέει ο κ. Βαρουφάκης


Τέσσερις ημέρες μετά ο Βαρουφάκης απαντά: Άκουσα τους τροϊκανούς με τα αυτάκια μου
«Και ξέρετε, μεταξύ τους, οι Τροϊκανοί, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους τώρα…. Συνιστούσαν ο ένας στον άλλον, τους έχω ακούσει να το λένε, ο ένας στον άλλον, στιγμές που δεν ήξεραν ότι ακούγαμε: Μη τους δώσετε τίποτα γραπτό. Γιατί φοβόντουσαν ότι αν μας δώσουν κάτι σε κείμενο θα το θέταμε στην κρίση του ελληνικού λαού» είχε πει ο Γιάνης Βαρουφάκης τον Ιούλιο του 2015, σε συνέντευξή του στο Press Project.

Η φράση «τους έχω ακούσει να το λένε, ο ένας στον άλλον, στιγμές που δεν ήξεραν ότι ακούγαμε» συνδυαστικά με το ζήτημα που ανέκυψε μετά την δημοσιοποίηση της υποκλαπείσας συνομιλίας Βελκουλέσκου-Τόμσεν, δημιούργησε ερωτήματα για το κάτα πόσο ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα υπαινίχθηκε με αυτή του την φράση ότι η ελληνική κυβέρνηση με τους... αυτιάδες της κατέγραφε τις επικοινωνίες των δανειστών.

Τέσσερις ημέρες μετά, ο κ. Βαρουφάκης, απάντησε στο δημόσιευμα κατηγορώντας το protothema.gr για...ατζαμοσύνη. Καταφεύγοντας στις γνωστές ύβρεις εναντίον όσων τολμούν να του ασκούν κριτική ή έστω να του θέτουν ερωτήματα, ο Γιάνης Βαρουφάκης εξηγεί τι εννοούσε με όσα είχε πει τον Ιούλιο του 2015 στο pressproject.

Κλείσιμο
«Πώς το άκουσα; Με κοριό; Με ακτίνες λέιζερ που αντανακλούσαν στο γυαλί του παραθύρου τους; Τίποτα από αυτά. Με τα αυτάκια μου το άκουσα καθώς μιλούσαν μπροστά μου χωρίς να έχουν καταλάβει ότι ήμουν κι εγώ στο δωμάτιο, περιμένοντας να ξανα-αρχίσει το Eurogroup στο οποίο συμμετείχαμε» υποστηρίζει ο κ. Βαρουφάκης.

Το αν είναι σοβαρή ή όχι η εξήγηση που δίνει τέσσερις ημέρες μετά ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο άνθρωπος που έγινε διάσημος από την αποκάλυψή του ότι ηχογραφούσε τους ομολόγους του Ευρωπαίους υπουργούς στις συνεδριάσεις του Eurogroup θα το κρίνετε μόνοι σας.

Αν μη τι άλλο είναι διασκεδαστικός ο σημερινός ισχυρισμός του κ. Βαρουφάκη ότι αυτό που περιέγραφε σαν καταγραφή ή υποκλοπή έγινε επειδή ο πρώην υπουργός έτυχε να γίνει... ωτακουστής. Δεν είναι απίθανο να συνέβη αυτό από έναν άνθρωπο διόλου θορυβώδη, διακριτικό, που δεν γελούσε μεγαλόφωνα αλλά απλώς μειδιούσε... σωστά;

«Ας το πάρουν χαμπάρι οι της τρόικας του εσωτερικού: Οι τροϊκανοί αφέντες τους δεν είναι μόνο ανεκδιήγητοι όσον αφορά την μακροοικονομική τους κατάρτιση ή την δυνατότητά τους να συνεννοούνται μεταξύ τους. Είναι και ατζαμήδες» καταλήγει στην απάντησή του ο κ. Βαρουφάκης.

Όσοι δεν έχετε άποψη μπορείτε να ξαναδείτε το βίντεο της συνέντευξης του κ. Βαρουφάκη για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας:





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης