Τσίπρας: Εγώ ζήτησα από τον Φαμπρ να υπάρχουν ελληνικές παραγωγές

Τσίπρας: Εγώ ζήτησα από τον Φαμπρ να υπάρχουν ελληνικές παραγωγές

Ενώ ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής μιλά για χρονιά αφιέρωμα στο Βέλγιο

Τσίπρας: Εγώ ζήτησα από τον Φαμπρ να υπάρχουν ελληνικές παραγωγές
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τις επιλογές του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιαν Φαμπρ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
με ανάρτησή του λίγο πριν τα μεσάνυχτα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, δήλωσε με νόημα ότι... παρακολουθεί τη συζήτηση για τη φυσιογνωμία του Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

«Παρακολουθώ τη συζήτηση για τη φυσιογνωμία του Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Είναι ευπρόσδεκτη.
Στη χθεσινή μου συνάντηση με τον Γιαν Φαμπρ τόνισα την ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στις ελληνικές παραγωγές του φεστιβάλ.
Κλείσιμο
Ο Γιαν Φαμπρ και ο Υπουργός Πολιτισμού συμφώνησαν να εξετάσουν το ζήτημα προς αυτή την κατεύθυνση», έγραψε στο Facebook. 

Πάντως, η έλευση του Φαμπρ έχει προκαλέσει αναστάτωση σε παραγωγές και ανθρώπους που σχετίζονται με αυτό, κυρίως εξαιτίας των δηλώσεων του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή, ο οποίος μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πως δεν έχει το χρόνο να εποπτεύσει όλες τις δουλειές που προορίζονται για το Φεστιβάλ, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να ανακοινώσει ποιες από αυτές θα ανέβουν όντως και ποιες δεν θα παρουσιαστούν. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το 2016, θα είναι χρονιά αφιέρωμα στο Βέλγιο, ώστε να είναι καλύτερα κατατοπισμένος για το περιεχόμενο ο Βέλγος καλλιτέχνης.  


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης