Τατσόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ το ρίχνει στον «άρτο και στα θεάματα»

Τατσόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ το ρίχνει στον «άρτο και στα θεάματα»

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ιστορική τη δήλωση Μάρδα για πρόσφυγες-επενδυτές και υποστήριξε ότι αν δεν πετύχει και τώρα η συζήτηση για την Κεντροαριστερά, δεν θα πετύχει ποτέ

Τατσόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ το ρίχνει στον «άρτο και στα θεάματα»
Για υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη
έναντι του πρωθυπουργού
Αλέξη Τσίπρα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη
Βουλή
Κλείσιμο
μίλησε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
, Πέτρος Τατσόπουλος. 

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ο κ. Τατσόπουλος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «νίκησε» «γιατί έδινε την ουσία της συζήτησης, ότι αυτή η συζήτηση έγινε ακριβώς για να στραφεί η προσοχή του κόσμου μακριά από το ασφαλιστικό, μακριά από τα 5 δις φορολογικά μέτρα που τον περιμένουν. Ενάμιση με δύο χρόνια νωρίτερα, είχα πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα το ρίξει στον «άρτο και στα θεάματα» και τα θεάματα στην Ελλάδα είναι μόνο ενός είδους: δικαστικά θεάματα. Θα αρχίσει μια σειρά από δίκες, που πάντοτε θα έχουν αποπροσανατολιστικό χαρακτήρα. […] Οι εξεταστικές μάς πειράζουν, όταν ασχολούνται με τους δικούς μας σκελετούς, όπως και το μπόνους μας ενοχλεί, όταν θα το πάρει ο άλλος. Όσο το παίρνουμε εμείς το μπόνους, δεν μας ενοχλεί το μπόνους των (50) εδρών».

Σχολιάζοντας τη δήλωση Μάρδα για πρόσφυγες-επενδυτές ο κ. Τατσόπουλος, τη χαρακτήρισε «ιστορική» καθώς όπως είπε «μπαίνει στις 10 καλύτερες, στο τέλος της χρονιάς να βγάλουμε και τις 10 καλύτερες. Εξού και επικράτησε στους ακαδημαϊκούς κύκλους: «Νέος νεολογισμός, τον έχεις ακούσει; Μαρδακίες, μη λες Μαρδακίες»». 

Για τη συνάντηση Θεοδωράκη-Γεννηματά και την Κεντροαριστερά είπε: 

«Νομίζω ότι αν δεν πετύχει και τώρα, δεν θα πετύχει ποτέ. Για να το πω διαφορετικά, δηλαδή τώρα έχουμε και το λόγο και την ανάγκη και τη βιασύνη που πρέπει να έχει όλο αυτό για να πετύχει, γιατί αλλιώς, αν δεν πετύχει αυτό, πάμε στον παλιό δικομματισμό. Πιστεύω λοιπόν εγώ, για να στο πω και ευθέως, ότι οι διαφορές που έχει το ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι, με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, με τη Δημοκρατική Αριστερά, όλοι αυτοί οι οποίοι θα ενωθούν, αν ενωθούν, θα είναι σαφώς και απείρως μικρότερες, απ’ ό,τι έχει αυτό το ανοσιούργημα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το οποίο είναι η Δύση με την Ανατολή. Δεν έχουν καμία συγγένεια. Την εξουσία (έχουν που τους ενώνει). Και τι κακό έχει να ενώνονται τα πιο ανόμοια στοιχεία; Ότι δεν παίρνουν καμία απόφαση. Θα μείνουμε στην ίδια αδράνεια. Ο Μητσοτάκης θα φοβάται τους λαϊκιστές του, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν το συζητάω τι φοβάται, φοβάται τα πάντα πλέον, εκεί έτσι, αυτό του τουρλού-τουρλού, το κόμμα που έχει φτιάξει, λοιπόν, και δεν θα προχωράει, ούτε μεταρρυθμίσεις θα προχωράνε, τίποτα. Θα είμαστε σε αυτή τη βαλκανική αδράνεια, θα είμαστε στο βάλτο και θα παριστάνουμε τα βατράχια».

Για τον Γιαν Φαμπρ είπε: 

«Θα έχουμε το καλύτερο φεστιβάλ, Βελγίου, από τότε που ιδρύθηκε το Βέλγιο. Φαμπρ, κιόλας, βελγικά, Φαμπρ! Όχι μόνο βελγικές παραγωγές, παραγωγές του Φαμπρ. Είναι μία ακόμη τσαπατσουλιά, να την πω όσο πιο ήπια μπορώ, που πας βρίσκεις πρώτα τον άνθρωπο, δεν ξέρεις αν αυτός σου ταιριάζει και τον παίρνεις τηλέφωνο και του λες: «Θέλεις το Φεστιβάλ Αθηνών, ε; Θες να σε κάνουμε διευθυντή;». Γιατί όχι; Καλοκαίρι στην Ελλάδα θα περάσω, Επίδαυρος, δίπλα θα είμαι, θα κάνω τα μπανάκια μου, θα πληρώνομαι αδρά...  Στο φίλο μας τον Φαμπρ (ζητούμε) μόνο μια παράσταση να ανεβάσει το καλοκαίρι. Το «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Πιραντέλο. Αυτή είναι η κυβέρνηση, απόψε αυτοσχεδιάζουμε! Η Αχίλλειος πτέρνα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι τίγκα στην πτέρνα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η Αχίλλειος, της Αχιλλείου πτέρνας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι τα πολιτιστικά, έχει πραγματική λειψανδρία εκεί πέρα, πραγματικά δεν έχει ανθρώπους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης