Θεοδωράκης για Τσίπρα: Εσείς προσλαμβάνετε εκδότες εφημερίδων και σάιτ στο Μαξίμου

Θεοδωράκης για Τσίπρα: Εσείς προσλαμβάνετε εκδότες εφημερίδων και σάιτ στο Μαξίμου

«Ο φοβερός και τρομερός κ. Μάρδας είχε ορκισθεί για πάνω από 2 δισ. έσοδα από την πάταξη λαθρεμπορίου και παρεμπορίου. Και τώρα ψάχνει τις τσέπες των προσφύγων μήπως και βρει τίποτα ψιλά. Γελάνε στα κοινωνικά δίκτυα»

Θεοδωράκης για Τσίπρα: Εσείς προσλαμβάνετε εκδότες εφημερίδων και σάιτ στο Μαξίμου
Ως «κυβερνητικό άλλοθι» για να αποπροσανατολιστεί η κοινωνία από τα πραγματικά προβλήματα χαρακτήρισε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης
την επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου να επικαλείται την διαφθορά, κατά την ομιλία του στη
Βουλή.  «Η θεωρία σας είναι απλή. Ό,τι κάνετε είναι καλώς καμωμένο γιατί οι προηγούμενοι ήταν χειρότεροι και κυρίως διεφθαρμένοι» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού που σε πολλά σημεία της ομιλίας του χειροκροτήθηκε και από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ.

Κλείσιμο
Εξήγησε: «Ο κόσμος υποφέρει και πονά. Υπάρχει χάος στο μεταναστευτικό. Καθυστερεί η αξιολόγηση. Θα κοπούν οι συντάξεις. Διορίζετε ακόμη και αυτούς που θεωρούν ότι η καριέρα είναι χολέρα. Κι από όλα αυτά επιχειρείτε να αποδράσετε λέγοντας ότι «ναι αλλά οι προηγούμενοι ήταν διεφθαρμένοι». Πόσο καιρό θα επικαλείστε αυτό το άλλοθι; Και πόσο καιρό ακόμη θα παίζετε κρυφτούλι με τα προβλήματα της χώρας;». «Συνεργασθήκατε με τους λαϊκιστές των ΜΜΕ που δεν ήταν και λίγοι και γίνατε αυτό που γίνατε, πρωθυπουργός του λαϊκισμού» είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις για το που βρήκε τα χρήματα που στήριξαν τους προεκλογικούς αγώνες του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου. «Για να αφισοκολλήσεις όλη την χώρα όπως κάνατε χρειάζονται 1 εκατ. ευρώ. Πού τα βρήκατε; Ποιος σας τα έδωσε;» είπε χαρακτηριστικά.  

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό να απαντήσει τι έχει γίνει στον τομέα πάταξης της διαφθοράς υπενθυμίζοντας τις σχετικές εξαγγελίες. «Ο κ. Νικολούδης είχε πει ότι υπάρχουν 3.500 υποθέσεις με 7,5 δισ. φοροδιαφυγή από τα οποία μπορούν να εισπραχθούν 2 με 2,5 δις ευρώ. Πούντα; Πού είναι τα δισεκατομμύρια από το λαθρεμπόριο; Το λαθρεμπόριο καυσίμων… Το λαθρεμπόριο καπνού… Στις προγραμματικές δηλώσεις σας, τον Φεβρουάριο του 2015, είχατε δεσμευτεί για έσοδα 1 δις ευρώ από την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και άλλα 800 εκατομμύρια από την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων» είπε για να συμπληρώσει «Ο φοβερός και τρομερός κ.Μάρδας είχε ορκισθεί για πάνω από 2 δισεκατομμύρια έσοδα από την πάταξη λαθρεμπορίου και παρεμπορίου. Και τώρα ψάχνει τις τσέπες των προσφύγων Μήπως και βρει τίποτα ψιλά. Γελάνε στα κοινωνικά δίκτυα - Αλλά είναι υπουργός σας Δώστε μας όμως μια απάντηση. Το σπάσατε το άβατο της ολιγαρχίας; Κέρδισαν τίποτε τα δημόσια ταμεία; Έτσι ακριβώς χαρακτηρίζατε το λαθρεμπόριο καυσίμων προεκλογικά κ. Τσίπρα: «Το άβατο της ολιγαρχίας»! Δεν μπήκατε; Φοβηθήκατε; Ή θα δώσετε άλλη παράσταση γι’ αυτό;».

Αναφορικά δε με τις εξπρές ρυθμίσεις τακτοποίησης οφειλών ανω του 1 εκατ ευρώ είπε « Σε ποιους φίλους εργολάβους καθαρίσατε τις σφραγίδες για να μπορούν να παίρνουν έργα εκατομμυρίων με την υπογραφή του κου Σπίρτζη και του κου Σταθάκη;»

«Η διαπλοκή συναλλάσσεται με την εξουσία και εξουσία είσαστε εσείς. Εσείς βλέπετε 4 φόρες τις γάτες, εσείς πηγαίνετε στην Κάντζα, εσείς ζητάτε από τα Μέσα υποστήριξη, εσείς απαιτείτε να απολυθούν δημοσιογράφοι που δεν σας είναι αρεστοί. Εσείς δίνετε στους εκβιαστές χρήματα των ΔΕΚΟ και τους βγάζετε στην ΕΡΤ να συκοφαντούν τους αντιπάλους σας. Εσείς προσλαμβάνετε εκδότες εφημερίδων και σάιτ στο Μέγαρο Μαξίμου» είπε σε άλλο σημείο.

Συνέχισε λέγοντας «Μετά τους διορισμούς ανεπάγγελτων «αγωνιστών» (...πρώτης - δεύτερης και τρίτης γενιάς), ο διορισμός εκδότη εφημερίδας ως συμβούλου της κυρίας Γεροβασίλη, αποκαλύπτει την αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Το πρόβλημά σας, ήταν και είναι «η διαπλοκή των άλλων», και η λύση του είναι η ενίσχυση των σχέσεων διαπλοκής με όσους δηλώνουν πρόθυμοι να σας υπηρετήσουν. Ποια είναι όμως η εφημερίδα ΧΩΝΙ που ο εκδότης της είναι πλέον κυβερνητικός υπάλληλος; Απρίλιος του ’15 έγραφε :«Το θολό Ποτάμι. Ούτε οι γνήσιοι Γερμανοί δεν θα προχωρούσαν στην υπονομευτική για τα εθνικά μας συμφέροντα ενέργεια». Τον Αύγουστος του ’15 εγραφε : «Οι σαχλαμάρες». Οι σαχλαμάρες ήταν οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης. Λάσπη στους αντιπάλους, λιβάνισμα στους υπουργούς».
Συμπλήρωσε «»Τα ίδια βέβαια και η Ακρόπολη: Λάσπη λοιπόν για το Ποτάμι από τους υπόδικους για εκβιασμό «εκδότες». Ο διαχειριστής του σάιτ Ολυμπία, διορίστηκε στη Διεύθυνση Ενημέρωσης του Υπουργείου Άμυνας. Να εξαργυρώσει τους κόπους του ο άνθρωπος. Από το Φεβρουάριο του ‘15 στο δημόσιο. Να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα λεφτά για τη λάσπη που πέταγε και πετάει στο Ποτάμι. Τις μέρες που τα πληρωμένα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πετούσαν τόνους λάσπης στο Ποτάμι, ότι είναι όργανο των καναλαρχών και του Μπόμπολα, την ίδια στιγμή ο κ.Τσίπρας, σε μυστικές νυχτερινές συναντήσεις σε σπίτια στην Κάντζα και στο Κολωνάκι προσπαθούσε με παζάρια και σε κάποιες περιπτώσεις τα κατάφερε, να επιβάλει διευθυντές της αρεσκείας του στον ΔΟΛ και στον Πήγασο. Αυτοί ήταν αυτοί είναι».

«Κύριε Τσίπρα υπήρξατε κατά καιρούς ο αγαπημένος των ΜΜΕ. Τα πρωτοσέλιδα στις αρχές του 2008 σας έδιναν 17-18%. Όχι ένα, αλλά πολλά πρωτοσέλιδα. Ήταν τότε που δίνατε συνέντευξη σε τρεις διευθυντές εφημερίδων ταυτοχρόνως. Μιλώ για τις εφημερίδες του κατεστημένου. Και στις εκλογές που έγιναν ένα χρόνο μετά πήρατε 4,6%» υπενθύμισε για να προσθέσει «Επανήλθατε όμως πάνω στο αντιμνημονιακό άρμα Και ως λαϊκιστής της αριστεράς».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Η κυβέρνηση έχει προτεραιότητα να στήσει το παραμάγαζο της στην Δικαιοσύνη. Επέλεξε την κα Θάνου που είναι αρεστή στην Κουμουνδούρου. Ηταν η δικαστής που έστελνε επιστολές στον Σουλτς και ανταμείφτηκε. Συνηθίζει από τότε να λέει ότι ο δικαστής δίνει λόγο στην συνείδησή του και στο Θεό. Στην προκειμένη περίπτωση το Θεός είναι ψευδώνυμο του κ. Τσίπρα» είπε χαρακτηριστικά. \

Για τον κ. Παπαγγελόπουλο είπε «Γιατί προχωρήσατε στην δεξιά μεταγραφή του Παπαγγελόπουλου; Το 2009 παραιτήθηκε από δικαστής και έγινε διοικητής της ΕΥΠ. Ο Μητσοτάκης δεν ανάφερε το όνομά του. Πιστεύουμε ότι ήταν υπάκουος υπάλληλος και την περίοδο που ήταν στην δικαιοσύνη. Μετα τον ανακάλυψε ο κ. Τσίπρας αν και νομίζω ότι ήταν φαεινή ιδέα του κ. Καμμένου. Ποιος ήταν ο δικαστής Παπαγγελόπουλος; Εχε εμπλακεί σε σειρά υποθέσεων που έθεσε στο αρχείο. Είχε ασχοληθεί με καταγγελίες για ύποπτες κομματικές χρηματοδοτήσεις και έβαλε την υπόθεση στο αρχειο. Ασχολήθηκε με αυθαίρετες βίλες στο Πορτο Γεμρνενό πολιτικών, επιχειρηματιών , δημάρχων και την έβαλε στο αρχείο. Ασχολήθηκε με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Θυμάστε την αυτοκτονία Τσαλικίδη; Θυμάστε τα πορίσματα Παπαγγελόπουλου; Στις καλένδες πήγε η υπόθεση.  Αυτός είναι ο Παπαγγελόπουλος που ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι έχει κάνει μεταγραφή Ντι Πιέτρο».

Διαβάστε τα βασικά σημεία της ομιλίας του Σταύρου Θεοδωράκη:

Η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ήταν το αγαπημένο σπορ όλων των κυβερνήσεων.

Ζήτημα είναι αν θα βρεις έναν δύο πρωθυπουργούς που δεν προσπάθησαν ή που δεν πρόλαβαν να στήσουν, το δικό τους παραμάγαζο μέσα στη Δικαιοσύνη.

Και για σας από ό,τι φαίνεται ήταν μεγάλη προτεραιότητα. Επιλέξατε την κυρία Θάνου για την προεδρία του Αρείου Πάγου. Αφού πρώτα είχε δώσει εξετάσεις στην Κουμουνδούρου

Ήταν δικαστής, αλλά θεωρούσε «παράνομο, απεχθές και επονείδιστο» το χρέος.

Ήταν δικαστής. Αλλά έστελνε επιστολές στο Γιούνκερ λέγοντάς του ότι ο λαός στηρίζει την κυβέρνησή του στον αγώνα της κατά της λιτότητας.

Και βεβαίως ανταμείφθηκε η κυρία Θάνου. Έγινε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Η κυρία Θάνου συνηθίζει να λέει από τότε στις συνεντεύξεις της ότι «ο δικαστής δίνει λόγο μόνο στη συνείδησή του και στο Θεό». Προφανώς στη συγκεκριμένη περίπτωση το «θεός» είναι το ψευδώνυμο του «κ.Τσίπρα».

Είναι σαφές και έχει ομολογηθεί κατά το ήμισυ και από τον ίδιο τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Παπαγγελόπουλο ότι προσπάθησε, με απειλές και πιέσεις να επιβάλει στην εισαγγελέα Εφετών τη θέλησή του τη θέληση της Κυβέρνησης. Το αν η κυρία εισαγγελέας έκανε ή δεν έκανε καλά τη δουλειά της για τη δικογραφία που χειριζόταν, δεν είναι θέμα του υπουργού δεν είναι θέμα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ γι’ αυτό άλλωστε κύριοι υπάρχει η διάκριση των εξουσιών η δικαιοσύνη θα ελέγξει τους δικαστές και όχι τα γραφεία των υπουργών. 


Γιατί προχωρήσατε στη δεξιά μεταγραφή, του κ. Παπαγγελόπουλου; … Αναρωτιούνται και πολλοί σύντροφοί σας. Ο κ. Παπαγγελόπουλος το καλοκαίρι του 2009 διορίστηκε διοικητής της ΕΥΠ. Τη μια μέρα παραιτήθηκε από δικαστής και την άλλη τοποθετήθηκε στην ΕΥΠ.

Έχουμε κάθε λόγο λοιπόν να πιστεύουμε ότι ήταν ένας υπάκουος κυβερνητικός δικαστής και γι’ αυτό επελέγη στην έμπιστη θέση του διοικητή της ΕΥΠ. Στη συνέχεια ιδιώτευσε, μέχρι που τον ανακαλύψατε ξανά εσείς κ. Τσίπρα. Ή για να είμαι δικαιότερος, Ίσως ήταν φαεινή ιδέα του κ. Καμμένου, ο οποίος τον είχε προτείνει για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Ποιος όμως ήταν ο δικαστής κ. Παπαγγελόπουλος; Είχε εμπλακεί σε σειρά σημαντικών πολιτικών υποθέσεων τις οποίες αντί να τις διαλευκάνει συνήθως τις έθετε στο αρχείο.
Είχε ασχοληθεί με καταγγελίες για ύποπτες χρηματοδοτήσεις των παλιών κομμάτων εξουσίας κανένα συμπέρασμα – στο αρχείο η υπόθεση. Είχε ασχοληθεί με τις αυθαίρετες βίλες, δικαστών, νομαρχών, πολιτικών, πολεοδόμων, πρώην δημάρχων, σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό, κανένα συμπέρασμα – στο αρχείο η υπόθεση.

Είχε ασχοληθεί με το σκάνδαλο των υποκλοπών, θυμάστε; αυτοκτονία Τσαλικίδη… Ο κ. Παπαγγελόπουλος διενήργησε προσωπικά την προκαταρκτική έρευνα για λόγους εθνικής ασφάλειας, κανένα συμπέρασμα - στις καλένδες η υπόθεση. Αυτός είναι ο κ.Παπαγγελόπουλος. Το λέω προς τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως. Μήπως νομίζουν ότι έχουν μεταγράψει από τη Δεξιά κανέναν Ντι Πιέτρο… Άλλο Παπαγγελόπουλος, άλλο Ντι Πιέτρο


Οι προσπάθειες βέβαια να ελεγχθεί η ανεξάρτητη δικαστική εξουσία δεν είναι τωρινές. Οι ακέραιοι δικαστικοί λειτουργοί πάντα ήταν ενοχλητικοί για το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα. Στις τελευταίες προαγωγές, το καλοκαίρι, παρελήφθησαν σπουδαίοι δικαστικοί. Τέτοιες βουτιές στην επετηρίδα έχουν να γίνουν δεκαετίες.

Ο κ. Κοσμίδης, ένας Αρεοπαγίτης με τεράστιο έργο στον τομέα της εκπαίδευσης των νέων δικαστών. Ο Αρεοπαγίτης κ. Κράνης... Ο υπεύθυνος για την αναθεώρηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Ούτε ο ένας – ούτε ο άλλος - προς έκπληξη του δικαστικού σώματος δεν κρίθηκαν ικανοί να γίνουν Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου. Γιατί προφανώς η κ. Θάνου ήθελε στις θέσεις των Αντιπροέδρων πρόσωπα πιο αρεστά και βολικά.

Όπως παλιότερα δεν είχε κριθεί άξιος να γίνει Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο Βασίλης Μαρκής. Ο αρχαιότερος τότε εισαγγελικός λειτουργός, δεν προήχθη. Ο εισαγγελέας των φτωχών. Ο εισαγγελέας των μεγάλων δικών. Παραλείφθηκε.


Υπάρχει λοιπόν θέμα δικαιοσύνης στη χώρα; Και βέβαια υπάρχει. Το μείζον πέρα από αυτά που συζητάμε είναι η καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης. Στις 18 Μαρτίου ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα αφέθηκε ελεύθερος. Ήταν μια ντροπιαστική μέρα για τη δικαιοσύνη. Δεν μιλώ για κάποιον που ενεπλάκη σε ένα φόνο και πρέπει να διαλευκανθεί το μέγεθος της εμπλοκής του…

Μιλάμε γι’ αυτόν που κάρφωσε το μαχαίρι στην καρδιά του Φύσσα. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερος. Πρόκειται για ΤΗΝ κραυγαλέα απόδειξη των τεράστιων προβλημάτων του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης.
Αλλά αυτά δεν αντιμετωπίζονται με λόγια του αέρα. Αυτά θέλουν δουλειά, οργάνωση και τολμηρές αποφάσεις. Την οποία αδυνατείτε να κάνετε κύριοι της κυβέρνησης. Την οποία θα πρέπει όμως κάποια στιγμή να κάνουμε. Γιατί μόνο η Δικαιοσύνη κάνει τους ανθρώπους ίσους.


Και σήμερα η κυρία Θάνου συνεχίζει… Χρησιμοποιεί το ειδικό βάρος της θέσης της για να συγκρούεται με κόμματα και πολίτες που εκφράζουν διαφορετικές απόψεις από τις δικές της. Ένας ανώτατος δικαστικός λειτουργός που επιχειρεί να λογοκρίνει τους πάντες στο όνομα της δικαιοσύνης. Έφτασε στο σημείο να μηνύσει τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Σταύρο Τσακυράκη για εξύβριση και δυσφήμιση.

Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια που δείχνει ξεκάθαρα ότι επιδιώκεται η φίμωση κάθε κριτικής φωνής. Ελπίζουμε βέβαια να αποδειχθεί στην πράξη ότι στη στη χώρα μας υπάρχουν ακέραιοι δικαστικοί λειτουργοί που δε θα σκύψουν το κεφάλι και δε θα δεχθούν να εξυπηρετήσουν πολιτικές και προσωπικές σκοπιμότητες

Η κυβέρνηση έδωσε πειθαρχικές αρμοδιότητες στην κυρία Θάνου. Με μια τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο. Γιατί; Για να εξασφαλιστεί η υπακοή των δικαστικών λειτουργών. Αυτοί δηλαδή δεν θα δίνουν λόγο μόνο στη συνείδησή τους και τον Θεό, αλλά και στην ίδια την κυρία Θάνου. Γιατί η τροπολογία προβλέπει ότι κατήγορος και δικαστής των … δικαστών θα είναι ένας!

Κυρία Θάνου - δύο σε ένα!

Η Δικαιοσύνη, με αυτή την αδιανόητη, νομοθετική επιλογή της Κυβέρνησης τραυματίστηκε σοβαρά. Πολλοί συνταγματολόγοι μιλούν για παραβίαση του Συντάγματος, παραβίαση που παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Και να σας πω κάτι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ: Μην πολιτεύεστε σαν να είστε αιώνιοι, οι αποφάσεις θα γυρίσουν μπούμερανγκ. Κάποια στιγμή δεν θα είστε κυβέρνηση και τότε θα είστε στο έλεος της αυθαιρεσίας που εσείς δημιουργείτε.


Μετά τους διορισμούς ανεπάγγελτων «αγωνιστών» (...πρώτης - δεύτερης και τρίτης γενιάς), ο διορισμός εκδότη εφημερίδας ως συμβούλου της κυρίας Γεροβασίλη, αποκαλύπτει την αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Το πρόβλημά σας, ήταν και είναι «η διαπλοκή των άλλων», και η λύση του είναι η ενίσχυση των σχέσεων διαπλοκής με όσους δηλώνουν πρόθυμοι να σας υπηρετήσουν.


Ποια είναι όμως η εφημερίδα ΧΩΝΙ που ο εκδότης της είναι πλέον κυβερνητικός υπάλληλος; Απρίλιος του ’15: «Το θολό Ποτάμι. Ούτε οι γνήσιοι Γερμανοί δεν θα προχωρούσαν στην υπονομευτική για τα εθνικά μας συμφέροντα ενέργεια».
Αύγουστος του ’15: «Οι σαχλαμάρες». Οι σαχλαμάρες ήταν οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης. Λάσπη στους αντιπάλους, λιβάνισμα στους υπουργούς.

Προσέξτε τώρα και τα της διαπλοκής. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου του ‘15 «Το Χωνί» δεν είχε ούτε μια σελίδα διαφήμιση. Και πώς να έχει, όταν δεν έχει κυκλοφορία. Ξαφνικά όλα αλλάζουν.

ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Εθνική Τράπεζα, Άλφα Μπανκ, Γιούρομπανκ, Ελληνικά Πετρέλαια... Διαφημιστικές καταχωρήσεις δημοσίων οργανισμών. Και τραπεζών που συναλλάσσονται με το κράτος. Μέχρι και το Υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης έδωσε καταχωρήσεις προεκλογικά, στο Χωνί. Και η ΕΡΤ βέβαια ανταλλάσσει διαφημίσεις με το Χωνί. Η στήριξη στην κυβέρνηση και η λάσπη στο Ποτάμι επιβραβεύονται.

Τα ίδια βέβαια και η Ακρόπολη: «Συνεχίζει να ‘’γλύφει’’ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ το ΠΟΤΑΜΙ». Τον Οκτώβρη: «Ποτάμι τα ρουσφέτια.  Σωρεία μετακλητών και διορισμών ημετέρων από τους μεταρρυθμιστές του Σταύρου Θεοδωράκη». Τώρα τον Φεβρουάριο!

Και όλα αυτά για το κόμμα που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Βουλής έχει τους λιγότερους μετακλητούς και τους λιγότερους αποσπασμένους. Λάσπη λοιπόν για το Ποτάμι από τους υπόδικους για εκβιασμό «εκδότες».

Ο διαχειριστής του σάιτ Ολυμπία, διορίστηκε στη Διεύθυνση Ενημέρωσης του Υπουργείου Άμυνας. Να εξαργυρώσει τους κόπους του ο άνθρωπος. Από το Φεβρουάριο του ‘15 στο δημόσιο. Να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα λεφτά για τη λάσπη που πέταγε και πετάει στο Ποτάμι. Παράφρονας ο Θεοδωράκης τον Απρίλιο του ‘15, Γερμανοτσολιάς ο Θεοδωράκης τον Μάρτιο του ‘15.

Τις μέρες που τα πληρωμένα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πετούσαν τόνους λάσπης στο Ποτάμι, ότι είναι όργανο των καναλαρχών και του Μπόμπολα, την ίδια στιγμή ο κ.Τσίπρας, σε μυστικές νυχτερινές συναντήσεις σε σπίτια στην Κάντζα και στο Κολωνάκι προσπαθούσε με παζάρια και σε κάποιες περιπτώσεις τα κατάφερε, να επιβάλει διευθυντές της αρεσκείας του στον ΔΟΛ και στον Πήγασο. Αυτοί ήταν αυτοί είναι.

Κύριε Τσίπρα υπήρξατε κατά καιρούς ο αγαπημένος των ΜΜΕ. Τα πρωτοσέλιδα στις αρχές του 2008 σας έδιναν 17-18%. Όχι ένα, αλλά πολλά πρωτοσέλιδα. Και στις εκλογές που έγιναν ένα χρόνο μετά πήρατε 4,6%. Ήταν τότε που δίνατε συνέντευξη σε τρεις διευθυντές εφημερίδων ταυτοχρόνως. Μιλώ για τις εφημερίδες του κατεστημένου όπως θα λέγατε κι εσείς.

Τον Δεκέμβριο του 2008 κάηκε η Αθήνα και κάηκαν και τα κόκκινα χαλιά που σας είχαν στρώσει. Επανήλθατε όμως πάνω στο αντιμνημονιακό άρμα και ως λαϊκιστής της αριστεράς. Συνεργασθήκατε με τους λαϊκιστές των ΜΜΕ που δεν ήταν και λίγοι και γίνατε αυτό που γίνατε, πρωθυπουργός του λαϊκισμού!

Πολλά ερωτήματα προκαλεί η εκδίωξη από τον κ. Τσίπρα του κ.Νικολούδη, που είχε παραμείνει υπουργός και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση. Τον Φεβρουάριο του ‘15 ο κ. Τσίπρας παρουσίαζε ως στρατηγική επιλογή τη συνεργασία με τον κύριο Νικολούδη, που ως πρόεδρος της Αρχής Μαύρου Χρήματος, γνώριζε πολύ καλά τις κονόμες της διαφθοράς και της διαπλοκής στη χώρα μας. Γι αυτό κι εγώ στην πρώτη μου τοποθέτηση στη Βουλή δεσμεύτηκα ότι θα στηρίξω τον κ.Νικολούδη στο δύσκολο έργο του.

Ο κ.Νικολούδης όμως καρατομήθηκε και ο κ.Τσίπρας δεν ένιωσε την ανάγκη να μας πει το γιατί. Ο κ. Νικολούδης δεν έκανε τίποτα τους μήνες που ήταν υπουργός; Ή μήπως έκανε πάρα πολλά; Ενόχλησε αυτούς που έπρεπε ή δεν ενόχλησε κανέναν; Ας απαντήσει επιτέλους ο πρωθυπουργός. Ο κ. Νικολούδης είχε πει ότι υπάρχουν 3.500 υποθέσεις με 7,5 δισ. φοροδιαφυγή από τα οποία μπορούν να εισπραχθούν 2 με 2,5 δις ευρώ. Πούντα; Πού είναι τα δισεκατομμύρια από το λαθρεμπόριο; Το λαθρεμπόριο καυσίμων… Το λαθρεμπόριο καπνού…

Στις προγραμματικές δηλώσεις σας, τον Φεβρουάριο του 2015, είχατε δεσμευτεί για έσοδα 1 δις από την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και άλλα 800 εκατομμύρια από την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων.

Ο φοβερός και τρομερός κ.Μάρδας είχε ορκισθεί για πάνω από 2 δισεκατομμύρια έσοδα από την πάταξη λαθρεμπορίου και παρεμπορίου. Και τώρα ψάχνει τις τσέπες των προσφύγων Μήπως και βρει τίποτα ψιλά. Γελάνε στα κοινωνικά δίκτυα - Αλλά είναι υπουργός σας. Δώστε μας όμως μια απάντηση. Το σπάσατε το άβατο της ολιγαρχίας; Κέρδισαν τίποτε τα δημόσια ταμεία; Έτσι ακριβώς χαρακτηρίζατε το λαθρεμπόριο καυσίμων προεκλογικά κ. Τσίπρα: «Το άβατο της ολιγαρχίας»!

Δεν μπήκατε; Φοβηθήκατε; Ή θα δώσετε άλλη παράσταση γι’ αυτό; Τι απέδωσε η ρύθμιση με τις 100 δόσεις που πήρατε κ. Τσίπρα; Στο άρθρο 34 ορίσατε ότι όσοι χρωστούσαν στο δημόσιο όσα κι αν χρωστούσαν, δηλαδή και οι εκατομμυριούχοι, θα γλιτώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις. Πόσοι γλίτωσαν και πόσα γλίτωσαν κ Τσίπρα; Ποιοι ήταν οι μεγαλο-οφειλέτες που τους χαρίσατε χρήματα την ώρα που το κράτος κυνηγάει πολίτες με οφειλές 4 και 5 χιλιάδων Ευρώ; Ή να ρωτήσω και διαφορετικά: Σε ποιους φίλους εργολάβους καθαρίσατε τις σφραγίδες για να μπορούν να παίρνουν έργα εκατομμυρίων με την υπογραφή του κου Σπίρτζη και του κου Σταθάκη;


Διαφθορά και διαπλοκή, θα βρεις σε όλα τα στρατόπεδα. Παντού θα βρεις διεφθαρμένους – ίσως και στα δικά μας λημέρια. Όμως και εδώ υπάρχει η διαφορά, υπάρχουν συνθήκες επώασης των διεφθαρμένων και αυτές είναι ο κομματισμός – ο κρατισμός – ο παραγοντισμός – η αδιαφάνεια - το ρουσφέτι – η ανικανότητα - ο λαϊκισμός ακούστε τις λέξεις και κοιτάξτε λίγο την πολιτεία σας. Κομματισμός – κρατισμός – παραγοντισμός – αδιαφάνεια - ρουσφέτι – ανικανότητα – λαϊκισμός χαρακτηρίζουν ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής σας.


Δεν κάνατε τίποτα με τη Λίστα Λαγκάρντ γι’ αυτό κάθε εβδομάδα βγάζετε και μια καινούρια λίστα μήπως και ξεχαστούμε. Εισπράξατε το 2015 λιγότερα απ’ ό,τι το 2014. Δεν κάνατε τίποτα με την ηλεκτρονική διασύνδεση ταμειακών μηχανών. Δεν κάνατε τίποτα με τα gps και τη λαθρεμπορία καυσίμων. Με τα σκάνερ στα σύνορα. Αντίθετα δίνετε τα έργα χωρίς να περνάνε από ηλεκτρονικό διαγωνισμό γιατί –όπως είπατε - οι δημόσιοι υπάλληλοι θέλουν 2 χρόνια για να μάθουν.

Προσβάλλετε έτσι και τους ΔΥ. Η διαπλοκή συναλλάσσεται με την εξουσία και εξουσία είσαστε εσείς. Εσείς βλέπετε 4 φόρες τις γάτες, εσείς πηγαίνετε στην Κάντζα, εσείς ζητάτε από τα Μέσα υποστήριξη, εσείς απαιτείτε να απολυθούν δημοσιογράφοι που δεν σας είναι αρεστοί. Εσείς δίνετε στους εκβιαστές χρήματα των ΔΕΚΟ και τους βγάζετε στην ΕΡΤ να συκοφαντούν τους αντιπάλους σας. Εσείς προσλαμβάνετε εκδότες εφημερίδων και σάιτ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κυρία Θάνου και ο κ. Παπαγγελόπουλος ενώνουν δύο συστήματα που έχουν στηθεί εδώ και χρόνια. Και στόχος αυτών των συστημάτων είναι η χειραγώγηση των λειτουργών της δικαιοσύνης. Είναι συστήματα που γεννήθηκαν από τους συντηρητικούς της χώρας. Και τώρα υιοθετούνται με ενθουσιασμό από τους συντηρητικούς της αριστεράς.

Αυτή η ανίερη συμμαχία δείχνει και τις εκλεκτικές συγγένειες μεταξύ του παλιού και του νέου παλιού. Ευτυχώς όμως πάντα υπάρχουν δικαστικοί λειτουργοί, από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο βαθμό, που τιμούν τις θέσεις που τους εμπιστεύθηκε η πολιτεία. Και παρά τις κακοφωνίες, στην ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων υπάρχουν και άνθρωποι που είναι στο ύψος των περιστάσεων. Ας τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους.

Κάνουμε λοιπόν και στην κυβέρνηση και σε όλα τα κόμματα μια πρόταση: Να επιλέγεται η ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων, όπως και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ανάμεσα σε τρία πρόσωπα που θα υποδεικνύουν οι οικείες ολομέλειες κάθε δικαστηρίου. Και η υπόλογη στον λαό κυβέρνηση να επιλέγει μόνο μεταξύ αυτών, όχι να κάνει κόσκινο την επετηρίδα για να βρει τους δικούς της ή αυτούς που φαντάζουν πιο υπάκουοι. Συντονισμός ελεγκτικών σωμάτων με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών για τον αποτελεσματικό έλεγχο των υποθέσεων.

Σήμερα πολλές υποθέσεις δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμπέρασμα λόγω έλλειψης στοιχείων που μπορεί όμως να έχει ένα άλλο ελεγκτικό σώμα λόγω αρμοδιότητας. Τα ελεγκτικά σώματα έχουν απογυμνωθεί από ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή. Δεν υπάρχει έλεγχος του πόθεν έσχες. Θεσμικό πλαίσιο για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.


Η θεωρία σας είναι απλή. Ό,τι κάνετε είναι καλώς καμωμένο γιατί οι προηγούμενοι ήταν χειρότεροι και κυρίως διεφθαρμένοι. Ο κόσμος υποφέρει και πονά, ναι, αλλά οι προηγούμενοι ήταν διεφθαρμένοι. Υπάρχει χάος στο μεταναστευτικό, ναι, αλλά οι προηγούμενοι ήταν διεφθαρμένοι. Καθυστερεί η αξιολόγηση, ναι, αλλά οι προηγούμενοι ήταν διεφθαρμένοι.

Θα κοπούν οι συντάξεις, ναι, αλλά οι προηγούμενοι ήταν διεφθαρμένοι. Διορίζετε ακόμη και αυτούς που θεωρούν ότι η καριέρα είναι χολέρα, ναι, αλλά οι προηγούμενοι ήταν διεφθαρμένοι.
Πόσο καιρό θα επικαλείστε αυτό το άλλοθι κύριοι της κυβέρνησης; Και πόσο καιρό ακόμη θα παίζετε κρυφτούλι με τα προβλήματα της χώρας;






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης