Καρφιά Βαρουφάκη για Τσακαλώτο: Επί των ημερών μου ο κ. Κιμ δεν πληρωνόταν από το δημόσιο

Καρφιά Βαρουφάκη για Τσακαλώτο: Επί των ημερών μου ο κ. Κιμ δεν πληρωνόταν από το δημόσιο

Στο επίκεντρο το θέμα του Κορεάτη συμβούλου - Ο πρώην υπουργός Οικονομικών διευκρινίζει πως ο Κορεάτης εργάσθηκε μέχρι και τις 6 Ιουλίου 2015 χωρίς αποδοχές - «Καμία αμοιβή για τον εξαιρετικό Glenn Kim κατά την θητεία μου»

Καρφιά Βαρουφάκη για Τσακαλώτο: Επί των ημερών μου ο κ. Κιμ δεν πληρωνόταν από το δημόσιο
«Καμία αμοιβή για τον εξαιρετικό Glenn Kim κατά τη θητεία μου ως ΥΠΟΙΚ (πέραν εξόδων του μετακίνησης & διαμονής)», σημειώνει σε σχετικό tweet o Γιάνης Βαρουφάκης
αναφορικά με τα ερωτήματα που έχουν προκύψει για την αμοιβή του Κορεάτη συμβούλου του. 

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του,
Κλείσιμο
αναφορικά με τα ερωτήματα που τέθηκαν από τον Νικήτα Κακλαμάνη τονίζει μεταξύ άλλων πως τους πρώτους μήνες της διαπραγμάτευσης -μέχρι και τις 6 Ιουλίου του 2015 όπως επισημαίνει- με τους εταίρους εργάσθηκε αμισθί.  

«Από την ημέρα που ανέλαβα το Υπουργείο Οικονομικών, επέλεξα τον κ. Glenn Kim ως βασικό σύμβουλό μου επί των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, επιλογή που, κατά την προσωπική μου τουλάχιστον άποψη, απεδείχθη εξαιρετική. Μετά την παραίτησή μου, την 6η Ιουλίου 2015, ο Πρωθυπουργός και ο νέος Υπουργός Οικονομικών έκριναν ότι οι υπηρεσίες του κ. Kim ήταν αρκετά σημαντικές, ώστε να του ζητήσουν να συνεχίσει να τις προσφέρει.

Σε ό,τι με αφορά, και συγκεκριμένα στα ερωτήματα που μου τέθηκαν για τον κ. Kim από τον κ. Ν. Κακλαμάνη κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο Οικονομικών, απάντησα διεξοδικά, τόσο εγγράφως όσο και προφορικά μέσα στο Κοινοβούλιο. 

Σχετικά με τη σύμβαση και τις αμοιβές του κ. Kim, επί υπουργίας μου ο κ. Kim δεν υπέγραψε σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο, ούτε και είχε απολαβές.

Πιο αναλυτικά, όταν ο κ. Kim αποδέχθηκε την πρόσκλησή μου να βοηθήσει με τη διαπραγμάτευση, του ζήτησα να εργαστεί αμισθί τους πρώτους μήνες της σκληρής διαπραγμάτευσης, έως ότου οι υπηρεσίες μελετήσουν και συντάξουν τη βέλτιστη σύμβαση μεταξύ του δημοσίου και μιας ομάδας τεχνικών συμβούλων, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου. Ο κ. Kim συμφώνησε και έτσι προχώρησε η συνεργασία μας.

Μέχρι την 6η Ιουλίου η σύμβαση δεν είχε υπογραφτεί και ο κ. Kim δεν είχε τις παραμικρές αποδοχές πέραν της κάλυψης των εξόδων μετακίνησης και διαμονής του στην Αθήνα και στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια αποστολών στις οποίες συμμετείχε (δαπάνες που έχουν καταγραφτεί λεπτομερώς στη «Διαύγεια» και έχουν κατατεθεί στο Κοινοβούλιο).

Για το τι συνέβη μετά την 6η Ιουλίου 2015 δεν γνωρίζω.

Αυτά για την αποκατάσταση της πραγματικότητας»,
λέει χαρακτηριστικά. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης