ΝΔ: Παρακρατικές, παράνομες και ανήθικες οι πρακτικές της κυβέρνησης

ΝΔ: Παρακρατικές, παράνομες και ανήθικες οι πρακτικές της κυβέρνησης

Επίκαιρη ερώτηση Βορίδη στον πρωθυπουργό για την υπόθεση των «εκβιαστών» δημοσιογράφων και την αντιπαράθεση Γεροβασίλη- Κουμουτσάκου

ΝΔ: Παρακρατικές, παράνομες και ανήθικες οι πρακτικές της κυβέρνησης
Για αντιδημοκρατικές, παρακρατικές, παράνομες και ανήθικες πρακτικές κατηγορεί την κυβέρνηση ο υπεύθυνος θεμάτων Δικαιοσύνης της ΝΔ
Μάκης Βορίδης σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό
Αλέξη Τσίπρα
Κλείσιμο
με αφορμή την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών δημοσιογράφων και την σχετική κόντρα μεταξύ της Όλγας Γεροβασίλη
και του
Γιώργου Κουμουτσάκου.

Ο κ. Βορίδης σημειώνει στην επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό πως «η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, προφανώς, με έγκρισή σας, εκμεταλλευόμενη παράνομο υλικό, εξαπέλυσε δολίως, παντελώς αβάσιμη επίθεση στο Βουλευτή και Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Κουμουτσάκο. Χρησιμοποίησε ως πρόσχημα καταγεγραμμένες από κρατικές υπηρεσίες, ιδιωτικές συνομιλίες, οι οποίες ενώ δεν έχουν κανένα απολύτως μεμπτό σημείο και καμία σχέση με υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη,  διέρρευσαν παρανόμως και παρανόμως δημοσιεύθηκαν.  Κατασκεύασε δόλια αβάσιμους και ανυπόστατους ισχυρισμούς.  Κατασκεύασε με δόλο προσωπική και πρωτίστως πολιτική συκοφαντία αδίστακτου Γκεμπελισμού εναντίον του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με κύριο στόχο να πλήξει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Το έπραξε, γνωρίζοντας πολύ καλά, ότι όσα δήλωνε ήταν ψευδή και συκοφαντικά».

Ο ίδιος υποστηρίζει πως «προκύπτουν από τα παραπάνω παρακρατικές, βαθιά αντιδημοκρατικές και ανήθικες πρακτικές της Κυβέρνησης, που πλήττουν συνταγματικά κατοχυρωμένες θεμελιώδεις Αρχές της Δημοκρατίας και ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η προστασία προσωπικών δεδομένων και του απορρήτου της ελεύθερης επικοινωνίας (άρθρα 9α και 19 του Συντάγματος). Προκύπτει παράνομη χρησιμοποίηση και πολιτική εκμετάλλευση ιδιωτικών συνομιλιών μέλους της Βουλής των Ελλήνων, που έχουν καταγραφεί από κρατικές υπηρεσίες, έχουν παρανόμως διαρρεύσει και συσχετίζονται απολύτως ψευδώς και συκοφαντικά με άσχετη υπόθεση.  Προκύπτει παράνομη χρήση του υλικού αυτού από την Κυβερνητική Εκπρόσωπο, με παντελώς αυθαίρετους, αβάσιμους, δόλιους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς».

Ο κ. Βορίδης ρωτά τέλος τον πρωθυπουργό «αν παρακολουθούνται και καταγράφονται συνομιλίες βουλευτών με δημοσιογράφους που δεν έχουν κανένα απολύτως μεμπτό σημείο; Γιατί διαρρέουν με σκοπό τη δημοσιοποίηση και τη διαστρέβλωσή τους;  Γιατί η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί παρανόμως δημοσιοποιηθείσες ιδιωτικές συνομιλίες και κατασκευάζει ανυπόστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς σε βάρος προσώπων και κομμάτων; Γιατί η Κυβέρνηση καταφεύγει σε αντιδημοκρατικές, παρακρατικές, παράνομες και ανήθικες πρακτικές;».

Παράλληλα με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους εξήγησε πως «Καταθέσαμε επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό, προκειμένου να προσέλθει να εξηγήσει για ποιο λόγο συκοφαντεί βάναυσα τη ΝΔ στο πρόσωπο του εκπροσώπου τύπου του κου Κουμουτσάκου, χρησιμοποιώντας μάλιστα παρανόμως κτηθέντα από μία απόρρητη ανακριτική δικογραφία μέσα τα οποία επίσης παρανόμως δημοσιεύτηκαν στον τύπο και αφορούν ιδιωτικές συνομιλίες από τις οποίες ουδέν αδίκημα προκύπτει, αλλά όχι μόνο αυτό γίνεται συσχέτιση με άσχετη υπόθεση» ενώ υποστηρίζει πως «η κυβέρνηση έχει πέσει πολύ χαμηλά. Η λασπολογία είναι στην ημερήσια διάταξη, η συκοφαντία των πολιτικών της αντιπάλων συνεχής, αλλά τώρα χρησιμοποιεί πια και παράνομες μεθόδους. Η πρακτική αυτή πρέπει να σταματήσει. Ο πρωθυπουργός είναι υπόλογος και απολογούμενος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης