Γιούνκερ: Η Ευρώπη βρίσκεται στο στόχαστρο

Γιούνκερ: Η Ευρώπη βρίσκεται στο στόχαστρο

Ο επικεφαλής της Κομισιόν τονίζει ότι ενωμένη η Ευρώπη μπορεί να νικήσει την τρομοκρατία.

Γιούνκερ: Η Ευρώπη βρίσκεται στο στόχαστρο
Γραπτό μήνυμα, μέσω του οποίου καταδικάζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις, εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και διαβεβαιώνει ότι η Ευρώπη
θα κατορθώσει να νικήσει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της
Κομισιόν,
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
Κλείσιμο
. Ο κ. Γιούνκερ υπογραμμίζει ότι τα τρομοκρατικά χτυπήματα
στις
Βρυξέλλες, αποδεικνύουν ότι όλη η Ευρώπη βρίσκεται στο στόχαστρο και τονίζει ότι ενωμένη η Ευρώπη
μπορεί να νικήσει την τρομοκρατία.

Αναλυτικότερα η γραπτή δήλωση του προέδρου της Κομισιόν, έχει ως ακολούθως: «Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη συμπαράστασή μου προς το λαό του Βελγίου, τους πολλούς τραυματίες, τις οικογένειες και τους στενούς ανθρώπους όσων επηρεάζονται αδικαιολόγητα από τις εκρήξεις σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Zaventem και το σταθμό του μετρό Maelbeek. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω την πλήρη υποστήριξή μου και την αλληλεγγύη μου με τις βελγικές αρχές.

Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τις δυνάμεις ασφαλείας, που ανταποκρίθηκαν πρώτες και όλους όσοι βοήθησαν τα θύματα και εξακολουθούν να το κάνουν ακόμα.

Θα ήθελα επίσης να καθησυχάσω τους υπαλλήλους της Κομισιόν και των ευρωπαϊκών Θεσμών, που η ασφάλειά τους εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα για εμάς, ότι θα ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα σε συνεννόηση με τις βελγικές αρχές.

Οι επιθέσεις έπληξαν τις Βρυξέλλες σήμερα, το Παρίσι χθες - είναι η Ευρώπη ως σύνολο που βρίσκεται στο στόχαστρο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ευρωπαϊκοί Θεσμοί πρέπει να μείνουν ενωμένοι στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Τα γεγονότα αυτά μας έχουν επηρεάσει, αλλά δεν μας έκαναν να φοβόμαστε. Θα συνεχίσουμε το έργο μας, για να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατική απειλή μαζί, και να βρούμε ευρωπαϊκές λύσεις σε ζητήματα που μας αφορούν όλους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης