Προς αναβολή και η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τη Δικαιοσύνη

Προς αναβολή και η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τη Δικαιοσύνη

Η κυβέρνηση επιθυμεί να προηγηθεί η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών και στη συνέχεια να «εξεταστεί» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης

Προς αναβολή και η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τη Δικαιοσύνη
Να αντιμετωπίσουν τις αθέμιτες παρενέργειες που προκαλεί η αναβολή της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή
για τη Δικαιοσύνη επιθυμούν τα ηνωμένα επιτελεία Μεγάρου Μαξίμου και Βουλής, γι' αυτό και έσπευσαν να μεταφέρουν και τη διεξαγωγή της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επιθυμεί να προηγηθεί η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών και στη συνέχεια να «εξεταστεί» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης από τα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Κλείσιμο
Έτσι, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης
, εισηγήθηκε την αναβολή της συνεδρίασης της Επιτροπής για την επόμενη Πέμπτη. 

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η ΝΔ
, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι είχαν ζητήσει σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να ενημερώσει για όλα τα κρίσιμα ζητήματα και για την αναφορά της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη περί πολιτικής παρέμβασης στην έρευνά της για την υπόθεση Βγενόπουλου.

Τότε, το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, προκειμένου ο πρωθυπουργός να ορίσει το πλαίσιο της συζήτησης για τη διαπλοκή, που άρχισε να λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να προλάβει πιθανό «βομβαρδισμό» των υπουργών Δικαιοσύνης από την αντιπολίτευση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Υπό αυτά τα δεδομένα, ορίστηκε ότι σήμερα θα γινόταν η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών και την ερχόμενη Πέμπτη η ενημέρωση των μελών της Επιτροπής.

Πάντως, η πρόταση του κ. Βούτση προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ, με τον γραμματέα της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Κώστα Τσιάρα, να υποστηρίζει ότι παραβιάζονται κατ' εξακολούθηση οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες.  

Ο κ. Τσίαρας σημείωσε, δε, ότι από την πλευρά της κυβέρνησης ειπώθηκε η δικαιολογία της απουσίας αρκετών βουλευτών λόγω των εορτασμών της 25ης Μαρτίου.

«Υπάρχει σαφής υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Αυτό που γίνεται είναι μια σοβαρή αδυναμία του Κοινοβουλίου να υπερασπιστεί το δικό του ρόλο και της κυβέρνησης να επηρεάσει μια διαδικασία» τόνισε ο γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης