Τροπολογία για την παραμονή του «golden boy» Κορεάτη στο υπουργείο Οικονομικών

Τροπολογία για την παραμονή του «golden boy» Κορεάτη στο υπουργείο Οικονομικών

Οργισμένη αντίδραση από την αντιπολίτευση - Γ. Βρούτσης: είστε ανίκανοι… ώρα να τα μαζεύετε - Χ. Θεοχάρης: πληρώνετε με 15.000 ευρώ το μήνα τον κ. Κίμ;

Τροπολογία για την παραμονή του «golden boy» Κορεάτη στο υπουργείο Οικονομικών
Τροπολογία για την παράταση της παραμονής του Κορεάτη συμβούλου  Γκλεν Κιμ στο υπουργείο Οικονομικών και την επέκταση των αρμοδιοτήτων του κατέθεσε η κυβέρνηση στην Βουλή.

Η ρύθμιση τροποποιεί τον ισχύοντα νόμο και πλέον:

-  Η δυνατότητα απευθείας ανάθεσης αφορά στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και όχι έργων
- Διπλασιάζεται η διάρκεια των συμβάσεων εργασίας των σχετικών εμπειρογνωμόνων από 3 μήνες σε 6 ενώ προβλέπεται και δυνατότητα ανανέωσής τους
-  Διευρύνεται το πλαίσιο των θεμάτων για τα οποία παρέχονται οι συμβουλευτικές υπηρεσίες (πχ υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση για το δημόσιο χρέος)
Κλείσιμο
Πάντως, η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κάνει λόγο για πρόσθετη κρατική δαπάνη χωρίς ωστόσο να την προσδιορίζει καθώς το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ενημερώσει για το ύψος των μισθών που απολαμβάνουν οι σύμβουλοι.

Ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος υπερασπιζόμενος την τροπολογία στη Βουλή είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξοπλιστεί με τα κατάλληλα στελέχη καθώς έχει να αντιμετωπίσει το ΔΝΤ που διαθέτει μεγάλη εμπειρία. Προανήγγειλε δε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα απαντήσει στη Βουλή και για τον Κορεάτη σύμβουλο.

Η τροπολογία έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση της αντιπολίτευσης με τον κ. Γιάννη Βρούτση (ΝΔ) να σημειώνει «πρέπει να μάθει ο λαός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει σε αδιευκρίνιστα πρόσωπα με απευθείας ανάθεση την διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Είστε ανίκανοι. Αυτή η ρύθμιση είναι ο ορισμός της ανικανότητας και πρέπει να παραιτηθείτε! Δεν σας εξέλεξε ο λαός για να προσλαμβάνετε άλλους να κάνουν την δουλειά σας». Απευθυνόμενος δε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε «εσείς πως το ανέχεστε; Την πιο κρίσιμη στιγμή έτυχε στο τιμόνι της χώρας οι  ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και ο κόσμος πληρώνει το τίμημα. Είναι ώρα να τα μαζεύετε…».

Επίσης, ο κ. Χάρης Θεοχάρης (Ποτάμι) κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει εάν «Ο κύριος Κιμ αμείβεται με 15 χιλιάδες ευρώ το μήνα» ενώ σε άλλο σημείο κατηγόρησε τους υπουργούς ότι «υπηρετούν τη διαφθορά και όχι τη διαφάνεια»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης