Σήμερα η μάχη κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη

Σήμερα η μάχη κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη

Ονόματα και διευθύνσεις υπόσχεται η κυβέρνηση - «Εφόσον προκληθούμε, θα απαντήσουμε» απαντά η ΝΔ

Σήμερα η μάχη κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη
Τη φημολογία περί συνταρακτικών αποκαλύψεων γύρω από το θέμα της διαφθοράς και της διαπλοκής στη χώρα κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή
(στις 7 το απόγευμα), τροφοδοτεί η κυβέρνηση, δίνοντας χαρακτήρα θρίλερ στην όλη διαδικασία. Από κυβερνητικά στελέχη διατυπώνεται η διαβεβαίωση-υπόσχεση ότι θα δοθούν από τον πρωθυπουργό
Αλέξη Τσίπρα «στοιχεία και παραδείγματα από την κυβέρνηση για τις αμαρτωλές σχέσεις παλαιού πολιτικού συστήματος και επιχειρηματικών συμφερόντων», ενώ μιλούν και για αποκαλύψεις για «τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με στόχο να κουκουλωθούν υποθέσεις διαφθοράς.

Κλείσιμο
Η κυβέρνηση επενδύει πολλά στη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, την οποία ζήτησε ο πρωθυπουργός προ ημερών. Έτσι κι αλλιώς θα είναι μία «σύγκρουση κορυφής» και ένα σοβαρό τεστ για το πώς διαμορφώνεται το σκηνικό ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη
. Αφετέρου θα είναι και ένα τεστ συνοχής για τις κοινοβουλευτικές ομάδες του
ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ
, που έχουν ήδη συντονιστεί για τη συζήτηση αυτή, μετά την κρίση που ξέσπασε με αφορμή την υπόθεση Μουζάλα.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να αξιοποιήσει το θέμα της διαπλοκής για να επιβεβαιώσει, όπως προσδοκά, το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα», στην πιο δύσκολη ίσως στιγμή στην πορεία της: ακριβώς λίγο πριν υπογράψει τη συμφωνία με την τρόικα για ένα νέο πακέτο σκληρών μέτρων και με το προσφυγικό να δοκιμάζει τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού λένε ότι ο κ. Τσίπρας θα περιγράψει όσο γίνεται πιο αποκαλυπτικά και πιστά το λεγόμενο σύστημα διαπλοκής, «που δεν είναι τίποτε άλλο από το χρεoκοπημένο σύστημα εξουσίας που είχε στηθεί επί χρόνια στην Ελλάδα με τη συνέργεια πολιτικών και οικονομικο-εκδοτικών παραγόντων, τη χρησιμοποίηση των τραπεζών και την εξουδετέρωση της Δικαιοσύνης για να μένει στο απυρόβλητο».

Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθούν οι «λίστες», που κατά την κυβέρνηση έμειναν στα συρτάρια ή «χάθηκαν» σε «στικάκια, χαριστικές τροπολογίες ή ρυθμίσεις απαλλαγής από ευθύνες», ενώ θα γίνει αναφορά από τον πρωθυπουργό σε «υποθέσεις που σκανδάλισαν την κοινή γνώμη ή ζημίωσαν το Δημόσιο και κουκουλώθηκαν».

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να προκαλέσει τον κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση για χειρισμούς της προηγούμενης ηγεσίας της ΝΔ, ενώ ανάλογη πρόκληση αναμένεται να απευθυνθεί και στην Φώφη Γεννηματά για το ΠΑΣΟΚ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης