Γεννηματά: Ο Τσίπρας εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Γερμανίας και της Γαλλίας

«Ακούει μόνο καλά λόγια από τον Σόιμπλε και τη Μέρκλ» επισήμανε για τον πρωθυπουργό η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Γεννηματά: Ο Τσίπρας εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Γερμανίας και της Γαλλίας
Σοβαρότατες αιχμές πως ο πρωθυπουργός εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Γερμανίας άφησε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία επεσήμανε ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας «βλέπω να ακούει μόνο καλά λόγια από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την Άνγκελα Μέρκελ» και «πέταξε» καρφιά προς το Μαξίμου λέγοντας “εγώ περιμένω τώρα να τον καλέσουν και από το Λαικό Κόμμα”. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Ενικός», η κ. Φώφη Γεννηματά
τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας έχει αναπτύξει καλές σχέσεις με την κυρία Μέρκελ και υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «αυτά που κάνει  εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Γαλλίας και της Γερμανίας». Αναφορικά με τη σημερινή συζήτηση στη
Κλείσιμο
Βουλή, τόνισε «γίνεται για αντιπερισπασμό» και συνέχισε ότι «πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα, είναι κρίμα για τόσο σημαντικό θέμα». “Για μένα η λογική είναι «διαφάνεια για τα πάντα & παντού», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι η κυβέρνηση μετέτρεψε την Ελλάδα σε ένα τεράστιο hotspot. «Ο κ. Τσίπρας θεωρούσε ότι πρόσφυγες και μετανάστες θα πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση από τη χώρα μας», τόνισε και εκτίμησε ότι «είναι πάρα πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί η συμφωνία για το προσφυγικό», ενώ χαρακτήρισε τις  εικόνες στην Ειδομένη «ντροπή» για την Ελλάδα και την Ευρώπη
. Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με τον κ. Γιάννη Μουζάλα τόνισε ότι «θα πρέπει να μας πει η κυβέρνηση γενικότερα τη θέση της για το ζήτημα των Σκοπίων», ενώ απέφυγε να απαντήσει αν είναι υπέρ της παραίτησης του αναπληρωτή υπουργού λέγοντας ότι «Ο κ. Μουζάλας έκανε καλύτερη δουλειά από την προηγούμενη υπουργό, αλλά το προσφυγικό δεν είναι προσωπική του υπόθεση».  

Η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε σχετικά με το ΣΥΡΙΖΑ πως «εμείς θέλουμε την κοινωνική μας βάση που πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα που δεν έχει καμία σχέση με την κεντροαριστερά και τη σοσιαλδημοκρατία» είπε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε τονίζοντας «από τους σοσιαλιστές τους Ευρωπαίους μπορεί να πήραν και μία βοήθεια για να διαχειριστούν τους πρόσφυγες που εγκλώβισαν στην Ελλάδα. Από εμάς δεν έχουν τίποτα να πάρουν». 
Επανέλαβε τη θέση της αναφορικά με το δημοφιλές πλέον ερώτημα Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διευρύνει το σχήμα εσείς τι θα κάνετε; απατώντας «κανένας μόνος δεν μπορεί μόνο όλοι μαζί μπορούμε». Αναφορικά με την εθνική κυβέρνηση και ποιος ο λόγος να σχηματιστεί η κ. Γεννηματά εξήγησε ότι «πιστεύσω ότι μία ισχυρή κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης μπορεί να βελτιώσει το Μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος. Να δώσουμε ένα μήνυμα στη αγορά ότι η χώρα σταθεροποιείται. Μία κυβέρνηση χρειάζεται δύναμη και στο εσωτερικό και εξωτερικό, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και σκοπό”.

Σε ερώτηση αν υπάρχει αδυναμία στη δεξιά, όπως τη κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι «βάζω ως προαπαιτούμενο να συμμετέχει το δεύτερο κόμμα της Βουλής, τώρα είναι η Ν.Δ., αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα επέμεινα». Παράλληλα, τόνισε ότι «δεν πρέπει να μένει έξω από αυτό το δεύτερο κόμμα, θα συνεχιστεί ο λαϊκισμός».

«Αν συνεχίζουν να αρνούνται τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ να απαντήσουν στο λαό πως περιμένουν να κυβερνηθεί η χώρα. Δεν φαίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ το φως στο τούνελ», πρόσθεσε. Άσκησε κριτική στις πολιτικές της κυβέρνησης,τονίζοντας πως «αυτή η κυβέρνηση δεν κάνει και δεν μπορεί», ενώ σχολιάζοντας την αξιολόγηση είπε ότι  «η κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει οτιδήποτε παραγωγικό σε αυτό τον τόπο» και πρόσθεσε ότι «η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε ταξικό εμφύλιο». Σχετικά με τη στήριξη στη συμφωνία, ξεκαθάρισε ότι «το καλοκαίρι στηρίξαμε την Ελλάδα και όχι την κυβέρνηση» και εξέφρασε την άποψη ότι «τη στήριξη που είχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχε κανείς άλλος, καμία προηγούμενη κυβέρνηση, αντιθέτως βγήκαν στις πλατείες, σήκωσαν τη σημαία του αντιμνημονίου και υποσχέθηκαν πράγματα που δεν μπορούσαν να πράξουν».

Διεργασίες για την Κεντροαριστερά

Η κ. Γεννηματά εκτίμησε ότι η κοινωνική βάση της Κεντροαριστεράς μετατοπίσθηκε και ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να γίνουν Συριζαίοι, τονίζοντας ότι “έχουμε ανανεωθεί και δουλεύουμε για την Ελλάδα του αύριο, μπορούμε να αναγεννηθούμε ξανά και θα το πετύχουμε”. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανέφερε ότι υπάρχει επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, σε αντίθεση με τον πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστηρίζοντας ότι “η  στάση του κ. Βασίλη Λεβέντη είναι αντιφατική, δεν σέβεται τους συνομιλητές του” Επανέλαβε ότι η κοινωνία θα επιλέξει ποιος θα είναι επικεφαλής της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, ενώ σχολιάζοντας τη στάση πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τις κινήσεις συνένωσης απάντησε ότι “ ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είναι παρών και δίνει τις μάχες του για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Πάντα υπήρχαν διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ”. 

«Δεν πάσχω από τη νόσο της πρωθυπουργίτιδας» υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε πως «εγώ θεωρώ ότι χρειάζεται η συνεργασία και των τεχνοκρατών και των πολιτικών, στο σημείο που βρισκόμαστε. Αυτή είναι η άποψή μου. Την θέτω στο τραπέζι, χτυπάω το καμπανάκι».

«Ο Παπανδρέου δικαιούται μία δεύτερη ευκαιρία»

Σχετικά με το κάλεσμα στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στην Κεντροαριστερά η κ. Γεννηματά διευκρίνισε ότι “δεν μιλάμε για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, αλλά για συμπαράταξη δυνάμεων με τον κ. Παπανδρέου” και πρόσθεσε ότι “ο κ. Παπανδρέου δικαιούται μία δεύτερη ευκαιρία”. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης