«Γαλάζια» πυρά κατά της κυβέρνησης για τις ανεξάρτητες Αρχές

«Γαλάζια» πυρά κατά της κυβέρνησης για τις ανεξάρτητες Αρχές

Ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι αγνοεί επιδεικτικά τις Ανεξάρτητες Αρχές 

Καλαμάτα: Συλλήψεις αλλοδαπών για πλαστογραφία
Ερώτηση κατέθεσε ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής, αναφορικά με την συνεχιζόμενη πρακτική της κυβέρνησης να αγνοεί επιδεικτικά τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Για το θέμα αυτό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όλοι αναγνωρίζουμε ότι το ζήτημα της στέγασης των προσφύγων και των μεταναστών αποτελεί ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, το οποίο ασφαλώς πιστεύουμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Δυστυχώς, όμως, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και σ’αυτό το θέμα επέδειξαν καθυστερημένα αντανακλαστικά και δαπάνησαν άπραγοι πολύτιμο χρόνο!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της καθυστερημένης προμήθειας από την πλευρά του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. οικίσκων/containers, επιλέγοντας μια αδιαφανή διαδικασία, για την οποία εκκρεμούν από την πλευρά του Υπουργείου πειστικές απαντήσεις.
Κλείσιμο

Συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης, βασίζεται σε νομική πρωτοβουλία της κυβέρνησης την οποία η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.) έχει απορρίψει πλήρως.

Το Υπουργείο πρέπει επιτέλους να απαντήσει επισήμως τόσο γιατί επέλεξε να κινηθεί ακολουθώντας την εν λόγω διαδικασία, όπως και γιατί βασίσθηκε σε μια νομική βάση, την οποία απέρριψε πλήρως η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων κρίνοντάς την ως αντίθετη προς τις διατάξεις του εθνικού και του ενωσιακού δικαίου.

Είναι πλέον εμφανές ότι η κυβέρνηση με κάθε τρόπο δείχνει την έλλειψη σεβασμού της προς τις Ανεξάρτητες Αρχές, σε απόλυτη αντίθεση με όσα επιτάσσουν το Σύνταγμα της χώρας μας αλλά και τα σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης