Υπόθεση Μουζάλα: Σε αναμονή ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων

Υπόθεση Μουζάλα: Σε αναμονή ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων

Πιο κοντά στο Μαξίμου και σε κόντρα με τον Πάνο Καμμένο βρέθηκαν  τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, πυροδοτώντας σενάρια συμμετοχής σε άλλο κυβερνητικό σχήμα. «Δεν μας έγιναν βολιδοσκοπήσεις», λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη και τη Σεβαστουπόλεως

Υπόθεση Μουζάλα: Σε αναμονή ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων
Στάση αναμονής τηρούν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, οι ηγεσίες των οποίων παρακολουθούν με έκδηλο ενδιαφέρον την σύγκρουση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας
Πάνο Καμμένο που πυροδότησε σενάρια για κυβερνητικές ανακατατάξεις. 

Κλείσιμο
Τροφή στη σεναριολογία περί αντικατάστασης της υφιστάμενης συμμαχίας με τους ΑΝΕΛ
με ένα άλλο σχήμα υπό τον
ΣΥΡΙΖΑ και συμμετέχοντες από τα κόμματα του Κέντρου, έδωσε και το γεγονός ότι τα τελευταία στην ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση συντάχθηκαν με τη στήριξη που παρέσχε το Μέγαρο Μαξίμου στον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Μουζάλα
και στράφηκαν εναντίον της αντίδρασης του κ. Καμμένου.

Ειδικά, οι επιθετικοί τόνοι κατά των «εθνοκάπηλων» που χρησιμοποίησε το Ποτάμι, έγιναν αντικείμενα ποικίλων σχολιασμών και αρκετοί ερμήνευσαν τη στάση αυτή του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη ως κίνηση προσέγγισης με τον κ. Τσίπρα. Ανάλογες ερμηνείες έγιναν και για τη στάση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά που πολλοί τη συνδύασαν και με τις συχνές επαφές που έχει τελευταία ο πρωθυπουργός με τους ευρωπαίους σοσιαλιστές ηγέτες.       
Παρά, πάντως, τα θρυλούμενα, στελέχη τόσο από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, όσο και από την Ένωση Κεντρώων διαβεβαιώνουν ότι δεν έχουν γίνεις δέκτες βολιδοσκοπήσεων ούτε εμμέσως ούτε αμέσως, ενόψει ενδεχόμενων ανοιγμάτων από την πλευρά της κυβερνητικής ηγεσίας.
Ο προβληματισμός που επικρατεί και στα τρία κόμματα είναι έντονος, καθώς για, ευνόητους λόγους, κανείς δεν θέλει να γίνουν πρόωρες εκλογές. 

Η επικρατούσα τάση, πάντως, στην παρούσα συγκυρία, είναι, εκτός από τις εκλογές, να αποφύγουν και το φλερτ, για δύο κυρίως λόγους: Πρώτον, διότι μπορεί να επιχειρηθεί επανασυγκόλληση στο ραγισμένο γυαλί της σχέσης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και, δεύτερον, επειδή είναι πιθανόν σε περίπτωση συνεργασιών να προκληθούν φυγόκεντρες τάσεις, αφού είναι γνωστό δεν ομονοούν όλοι υπέρ της σκοπιμότητας για συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι τυχαίες, άλλωστε, οι αποστάσεις που πήρε ο τέως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης από την ανακοίνωση του κόμματός του, ενώ και στο ΠΑΣΟΚ λέγεται ότι μεταξύ των κοινοβουλευτικών στελεχών είναι αρκετοί ότι θα αντιτίθεντο σε μια πιθανή κυβερνητική συνεργασία. 

Η κυρία Γεννηματά, εξάλλου, έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι το κόμμα της προκρίνει οικουμενικό σχήμα με τη συμμετοχή της ΝΔ και σε αυτή τη θέση θα επιμείνει, όπως λένε από το περιβάλλον της, εφόσον τεθεί ζήτημα κυβερνητικής αλλαγής.      

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης