Βούτσης, Κουρουμπλής, Φωτίου, Δούρου, Φίλης, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Μουζάλα

Βούτσης, Κουρουμπλής, Φωτίου, Δούρου, Φίλης, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Μουζάλα

Διχασμένη η αντιπολίτευση - Επιβεβλημένη η παραίτηση του υπουργού λέει η ΝΔ - Το σαρδάμ δεν είναι λόγος παραίτησης, λέει το Ποτάμι - Έφτιαξαν σελίδα στήριξης του Γιάννη Μουζάλα στο Facebook

Βούτσης, Κουρουμπλής, Φωτίου, Δούρου, Φίλης, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Μουζάλα
Μπορεί το ζήτημα του Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία», να έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και να έχει διχάσει την κυβέρνηση, ωστόσο, πολλοί είναι οι υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι, ο ένας μετά τον άλλο, σπεύδουν τις τελευταίες ώρες να εκφράσουν την στήριξή τους στο πρόσωπο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Μέσω Twitter, Facebook, αλλά και με τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις, πολλά ήταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησαν σήμερα για τον κ. Μουζάλα, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο που έδωσε μάχη για το προσφυγικό, ενώ, σχολιάζοντας την αναφορά «Μακεδονία», οι περισσότεροι εξέφρασαν την άποψη ότι επρόκειτο για ένα λάθος.


Κλείσιμο
Γεροβασίλη: Ο κ. Μουζάλας απολαμβάνει της εμπιστοσύνης μας, αλλά...
«Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί θα λυθεί χωρίς κυβερνητική κρίση. Δεν υπάρχει λόγος να το μεγαλώσουμε περισσότερο» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών για την υπόθεση Μουζάλα και το αίτημα Καμμένου να αποπεμφθεί ο υπουργός Μετανάστευσης, που είπε τα Σκόπια «Μακεδονία».

Αναφερόμενη στις δηλώσεις Καμμένου ότι «δηλώθηκε σαφώς από την πλευρά του Πάνου Καμμένου ότι δεν τίθεται θέμα στη σχέση των δύο κυβερνώντων εταίρων. Επέμεινε στη μη στήριξη των ΑΝΕΛ στον κ. Μουζάλα, χωρίς αυτό να απειλεί να διαρρήξει τη συνοχή της κυβέρνησης».

Συμπλήρωσε για τον κ. Μουζάλα ότι έχει «την πλήρη εμπιστοσύνη μας. Σε μια συγκβέρνηση ορισμένες φορές οι συγκυβερνώντες εκφράζουν τις διαφωνίες τους».

Μιλώντας για το θέμα με τις δηλώσεις του κ. Μουζάλα, η κυρία Γεροβασίλη είπε ότι ο πρωθυπουργός «κατανοεί και συμμερίζεται την ευαισθησία των ΑΝΕΛ και του ελληνικού λαού για το ονοματολογικό ζήτημα με την ΠΓΔΜ».

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Κατρούγκαλος: Κανείς δεν έχει κάνει περισσότερα για τους πρόσφυγες
Κανείς δεν έχει κάνει περισσότερα για τους πρόσφυγες από τον Γιάννη Μουζάλα, σύμφωνα με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος χρησιμοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter προκειμένου να εκφράσει την άποψή του για ο ζήτημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Κανείς δεν έχει κάνει περισσότερα από το Γιάννη Μουζάλα για την προστασία των προσφύγων, τα εθνικά συμφέροντα και την τιμή της Ευρώπης», έγραψε ο υπουργός Εργασίας.

Το tweet του κ. Κατρούγκαλου





Πλήρης στήριξη του Βούτση
Την πλήρη στήριξη στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής παρέχει από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος μιλώντας με δημοσιογράφους χαρακτήρισε «επαρκείς», τις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Μουζάλας.

Ο κ. Βούτσης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα έχουμε άλλου τύπου εξελίξεις. Κατ' εμέ οι εξηγήσεις που δόθηκαν ήταν επαρκείς αλλά καθένας που θέτει ένα θέμα θέλει ίσως περισσότερες». «Κανείς δεν είναι υπό προθεσμία. Ούτε υπουργός ούτε συνεργαζόμενο κόμμα. Θα δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις ένθεν κακείθεν και θα λυθεί το θέμα πιστεύω», συνέχισε ο πρόεδρος της Βουλής.


Παπαδημούλης: Δεν είναι ώρα για παραιτήσεις
«Τώρα είναι η ώρα συσπείρωσης και μάχης για Προσφυγικό και Οικονομία. Όχι για παραιτήσεις», ανέφερε σε σχόλιο στο Twitter, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, κάνοντας λόγο για υπερβολικές αντιδράσεις για το «λάθος» του κ. Μουζάλα. 

Οι αναρτήσεις του κ. Παπαδημούλη στο Twitter




Κουρουμπλής για Μουζάλα: Έχει δώσει τη ζωή του για το προσφυγικό

«Έγινε ένα λάθος, εντάξει, ζήτησε συγγνώμη. Δεν θέλω να κάνω σχόλιο, παρά να πω ότι εγώ τιμώ έναν άνθρωπο που πραγματικά έχει δώσει τη ζωή του» είπε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής κληθείς να σχολιάσει το θέμα που έχει προκύψει με το ολίσθημα του Γιάννη Μουζάλα που αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» και την οργισμένη αντίδραση Καμμένου ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Μετανάστευσης.

«Ο κ. Μουζάλας είναι ένας άνθρωπος εργατικός, αθόρυβος, δουλεύει από το πρωί έως το βράδυ και θα τολμούσα να πω και κάτι που δεν το ξέρουν πολλοί και με αρκετά προβλήματα της προσωπικής του υγείας ο άνθρωπος, τρέχει, κοπιάζει και έγινε ένα λάθος, το οποίο αναγνώρισε, νομίζω με έναν τέτοιο τρόπο ειλικρινή, που περισσεύει να κάνω άλλο σχόλιο, γιατί θα αδικούσε έναν άνθρωπο που έχει δώσει τη ζωή του σε αυτή την προσπάθεια. Διότι σε τελική ανάλυση, πατριωτισμός είναι να κάνεις κάτι που να μην δίνει το δικαίωμα σε άλλους να αναφέρονται αρνητικά στην πατρίδα σου και αυτό το κάνει ο κ. Μουζάλας. Έγινε ένα λάθος, εντάξει, ζήτησε συγγνώμη. Δεν θέλω να κάνω σχόλιο, παρά να πω ότι εγώ τιμώ έναν άνθρωπο που πραγματικά έχει δώσει τη ζωή του» είπε ο κ. Κουρουμπλής σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Flash 96.

Ερωτηθείς σχετικά με την άποψη του κ. Καμμένου ότι ο κ. Μουζάλας πρέπει να παραιτηθεί, ο κ. Κουρουμπλής είπε: «Κατανοώ τις ευαισθησίες του κ. Καμμένου, αλλά νομίζω ότι μπορεί να ξεπεραστεί το θέμα αυτό».

Βάκη: Έχει δώσει και την ψυχή του για τη διαχείριση του προσφυγικού
Την άποψη ότι δόθηκε «υπέρ το δέον σημασία σε μία εκ παραδρομής αναφορά» εξέφρασε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη.

Μιλώντας την Τετάρτη στην τηλεόραση της ΕΡΤ η κυρία Βάκη τόνισε πως «η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται στο προσφυγικό επισκιάζεται με το να δίνεται υπέρ το δέον σημασία σε μία αναφορά, για την οποία ήδη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει ζητήσει συγγνώμη αποδίδοντάς την σε λάθος εκ παραδρομής που δεν ανταποκρίνεται στη στάση του για το εθνικό θέμα».

Σημειώνοντας ότι η ίδια κρίνει τους ανθρώπους από τα έργα τους, η κυρία Βάκη ανέφερε χαρακτηριστικά για τον Γιάννη Μουζάλα ότι είναι ένας άνθρωπος «ο οποίος μάχεται, δουλεύει νυχθημερόν, έχει δώσει όλες του τις δυνάμεις και την ψυχή του για τη διαχείριση ενός πολύ δύσκολου θέματος, όπως είναι το προσφυγικό».
 
Μάλιστα, εκτίμησε ότι επρόκειτο για ένα λάθος του προφορικού λόγου λόγω της κούρασης και της έντασης των ημερών, επισημαίνοντας ακόμη πως «δίνοντας έμφαση σε αυτό το γεγονός, κρύβουμε κάποια προβλήματα κάτω από το χαλί».

«Όλες αυτές οι εικόνες ντροπής οφείλουν να ταρακουνήσουν την Ευρώπη να μην ενθαρρύνει τη FYROM να στέλνει στρατούς να συλλαμβάνουν απελπισμένους πρόσφυγες που εισήλθαν στην επικράτειά της», ανέφερε και πρόσθεσε: «Έχουμε καταστάσεις πάρα πολύ δύσκολες, έχουμε μια Ευρώπη που κωφεύει, που κλείνει μάτια και σύνορα κι αυτό θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και να μην κρύβουμε το πρόβλημα, ούτε χάριν μικροπολιτικών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων να επικεντρωνόμαστε αλλού». Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν η χώρα μας έχει αλλάξει στάση ως προς το όνομα της γείτονος χώρας, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαφής σχετικά με τη χρήση των επίσημων όρων, δηλαδή «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».




Δούρου: Το αίτημα για παραίτηση Μουζάλα υπονομεύει τη χώρα
Για υπονόμευση της χώρας ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής έκανε λόγο η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

«Το αίτημα για παραίτηση παρά τη "συγγνώμη" προκρίνει το κομματικό ακροατήριο υπονομεύοντας τη χώρα ολόκληρη ενόψει της κρίσιμης Συνόδου», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.  

Το tweet της κυρίας Δούρου



Θεανώ Φωτίου: Τον κατανοώ, αυτά τα θέματα πιστεύω λύνονται
Κατανοώ τον Γιάννη Μουζάλα, βρίσκεται σε διεθνή fora από το πρωί μέχρι το βράδυ και εκεί τα Σκόπια όλοι τα λένε «Μακεδονία», μπορεί να του σκέφτηκε, δήλωσε την ίδια ώρα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Θεανώ Φωτίου. 

«Φαντάζομαι ότι όλοι πρέπει να σκεφτούν λίγο παραπάνω» δήλωσε στο Βήμα fm, εξηγώντας: «Κατανοώ εντελώς τον κ. Μουζάλα, ο οποίος βρίσκεται σε διεθνή fora από το πρωί μέχρι το βράδυ, όπου εκεί, όπως ξέρετε, η λέξη που ακούγεται για το κράτος αυτό είναι αυτή και εκείνος απαντάει κανονικά με την Ελληνική ορολογία... Μου φαίνεται πολύ ανθρώπινο να μπορεί ο κ. Μουζάλας να κάνει αυτό το λάθος, να του ξέφυγε, όχι γιατί το πίστευε, αλλά γιατί μέσα στη ρύμη του λόγου του και έτσι όπως μιλάει ο καθείς και προσπαθώντας να εστιάσει στα πολύ σημαντικά που συμβαίνουν, να μπορεί να κάνει και αυτό το λάθος». 

Η κυρία Φωτίου εκτίμησε πάντως πως το θέμα θα λήξει, αφού δοθούν εξηγήσεις: «Από εκεί και ύστερα, πόσο να το τραβήξουμε αυτό το θέμα; Νομίζω ότι θα δοθούν όσες εξηγήσεις οφείλουν να δοθούν και θα τελειώσει το θέμα ανάμεσα σε ανθρώπους που συνεργάζονται και μάλιστα οι οποίοι, αυτή τη στιγμή, τραβάνε ένα έργο τρομακτικό και οι δύο, ο ένας ως αρχηγός του Στρατού, ο άλλος ως υπεύθυνος μεταναστευτικής πολιτικής. Φαντάζομαι ότι αυτά τα προβλήματα λύνονται».


Φίλης: Υπάρχει γενική αναγνώριση για εκείνον εντός και εκτός Ελλάδας
Για μια «ατυχή λέξη» έκανε λόγο από την πλευρά του ο Νίκος Φίλης.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του κοινωνικού συμβουλίου για τους πρόσφυγες «Καλώς τους», ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στον Γιάννη Μουζάλα, λέγοντας ότι «υπάρχει γενική εκτίμηση για εκείνον και αναγνώριση εντός και εκτός Ελλάδας».

«Νομίζω ότι ήταν μια ατυχής λέξη», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα συζητεί τώρα ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και αρχηγό των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο.

Ωστόσο, όπως τόνισε, «παραμονή της νέας Συνόδου Κορυφής», το βασικό ζήτημα είναι «η συνοχή του κυβερνητικού σχήματος να εκφράζεται και στα πρόσωπα και στην πολιτική που ακολουθείται».

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για τον κ. Καμμένο, είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι δεδομένη η κυβερνητική συνοχή, ως προς τις πολιτικές που ακολουθεί και έως προς τα πρόσωπα».


Κουράκης για Μουζάλα: Ήταν μια ατυχής στιγμή και τίποτα περισσότερο
«Ήταν μια ατυχής στιγμή και τίποτα περισσότερο».

Τα παραπάνω ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης ο οποίος, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» στο «Πρακτορείο 104,9 FM», αφού τόνισε ότι το ζήτημα με την ονομασία της ΠΓΔΜ δεν είναι ασήμαντο, εκτίμησε ότι δεν θα δοθεί περαιτέρω έκταση, καθώς -όπως είπε- αυτή τη στιγμή απασχολούν τη χώρα τόσα άλλα ανοιχτά θέματα.

Μάλιστα, επέκρινε τη ΝΔ για το γεγονός, όπως επισήμανε, ότι ενώ ο κ. Μουζάλας παραδέχτηκε το λάθος του, η αξιωματική αντιπολίτευση διογκώνει το θέμα για να δημιουργήσει πρόβλημα και να αποδυναμώσει τον υπουργό. «Αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Κουμουτσάκο ήταν χειρότερο. Να πέσουν και να εκμεταλλευτούν μια ατυχή στιγμή στην παραδρομή του λόγου» είπε ο κ. Κουράκης και πρόσθεσε: «Ο κ. Σαμαράς και ο πατέρας του Κυριάκου Μητσοτάκη οι οποίοι είχαν διαχειριστεί αυτό το ζήτημα επί δεκαετίες δεν μπόρεσαν να το λύσουν και έχουν καταστραφεί συμμαχίες και διπλωματικές ενέργειες όλο αυτό το διάστημα».

Για τα αποτελέσματα της αυριανής Συνόδου Κορυφής για το Προσφυγικό, είπε ότι με όλα αυτά που συμβαίνουν η Ελλάδα θα πρέπει να «κρατάει μικρό καλάθι», με δεδομένο -όπως υπογράμμισε- ότι πολλές χώρες έχουν ήδη διαφοροποιηθεί, ενώ ταυτόχρονα οι απαιτήσεις της Τουρκίας στην ΕΕ είναι υπερβολικές.

Εξάλλου, ο κ. Κουράκης χαρακτήρισε υπερβολικές και τις απαιτήσεις που προβάλλουν οι δανειστές και το ΔΝΤ στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης και της ελάφρυνσης του χρέους, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία -όπως είπε- η χώρα και οι πολίτες κόβουν από το υστέρημά τους για να αντιμετωπίσουν την προσφυγική κρίση.

Στο μεταξύ, ο κ. Κουράκης εξέφρασε την αντίθεσή του στη διεκδίκηση του παλιού στρατοπέδου «Καρατάσου», στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, από ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης, για την κατασκευή γηπέδου και εμπορικού κέντρου. 

«Τα στρατόπεδα "Καρατάσου" και "Παύλου Μελά" είναι χώροι οι οποίοι προορίζονται, τουλάχιστον στη συνείδηση του κόσμου, να γίνουν τόποι πρασίνου και αθλητισμού και να αποδοθούν στους δήμους και οποιαδήποτε άλλη σκέψη και μετατροπή σε άλλες χρήσεις θα πρέπει να εγκαταλειφθεί» σημείωσε.

Εφτιαξαν σελίδα στήριξης του Γιάννη Μουζάλα στο Facebook



Μπορεί το λάθος του Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία», να έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, διχάζοντας ακόμη και την ίδια την κυβέρνηση, ωστόσο, υπάρχουν πολλοί πολίτες οι οποίοι τάσσονται στο πλευρό του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και βρήκαν τον τρόπο να εκφράσουν τα αισθήματά τους αυτά μέσω Διαδικτύου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης δημιουργήθηκε στο facebook μια σελίδα υποστήριξης του υπουργού, που ονομάζεται «Στηρίζουμε Γιάννη Μουζάλα».

Η σελίδα για τον κ. Μουζάλα στο facebook


Μέσα σε λίγη ώρα, περισσότερα από 1.220 άτομα έκαναν «like» στη συγκεκριμένη σελίδα, με τους διαχειριστές της να εξηγούν σε ανάρτηση που έκαναν τους λόγους για τους οποίους τάσσονται υπέρ του Γιάννη Μουζάλα.

«Δηλώνουμε την στήριξή μας στον αναπληρωτή υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα που θέλουν να τον παραιτήσουν επειδή υπέπεσε σε ένα λεκτικό ατόπημα! Ο Γιάννης Μουζάλας είναι ιατρός και ένα από τα ιδρυτικά μέλη των γιατρών του κόσμου με πάνω από 25 αποστολές σε Ασία και Αφρική στο ενεργητικό του. Πιστεύουμε ότι είναι ένας από τους πλέον κατάλληλους για να διαχειριστούν την ανθρωπιστική κρίση που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα λόγω της εμπειρίας και του ήθους του. Σίγουρα με την παραίτηση Μουζάλα δεν θα λυθεί ούτε το προσφυγικό αλλά ούτε και το σκοπιανό», αναφέρουν στο facebook.

Μια από τις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στην σχετική σελίδα



Το μήνυμα των διαχειριστών για τον υπουργό



«Διχάζει» την αντιπολίτευση η υπόθεση Μουζάλα - Οι αντιδράσεις των κομμάτων



Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση γύρω από το πρόσωπο του Γιάννη Μουζάλα, μετά την γκάφα του να αποκαλέσει «Μακεδονία» την ΠΓΔΜ σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι. Την ώρα που ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος, ζητά επιτακτικά την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, η αντιπολίτευση εμφανίζεται διχασμένη ως προς την στάση της απέναντι στο «καυτό» θέμα, ιδιαίτερα έπειτα και από τη «συγγνώμη» που ζήτησε ο κ. Μουζάλας.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι έντονες, αλλά με αρκετές διαφοροποιήσεις, με τα κόμματα να λαμβάνουν άμεσα θέση, άλλα με αιχμηρό και άλλα με πιο ήπιο ύφος.

ΝΔ: Θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του
Σύμφωνα με τη ΝΔ, «ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα», αποκαλώντας δημόσια τα Σκόπια ως «Μακεδονία»

Με αφορμή την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία τονίζει ότι το γεγονός πως ο κ. Μουζάλας αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως "Μακεδονία", «ενίσχυσε την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων».

«Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα» υπογραμμίζει η ΝΔ, σημειώνοντας: «Αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως "Μακεδονία". Ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων».

Σύμφωνα με τη ΝΔ, «το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες». «Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του» ήταν η επωδός της πρώτης αντίδρασης της ΝΔ, χθες το βράδυ, ενώ και σήμερα ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ότι η παραίτηση του κ. Μουζάλα είναι επιβεβλημένη, για να τονίσει ακόμη ότι, ανάλογα με την απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, θα πρέπει να παραιτηθεί είτε ο αναπληρωτής υπουργός είπε ο Πάνος Καμμένος, που ζητά την παραίτησή του.

Παράλληλα, «ανιστόρητη» και «εθνικά επιζήμια» χαρακτηρίζουν τη δήλωση του Γιάννη Μουζάλα και οι 18 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που είναι Μακεδόνες.


ΠΑΣΟΚ: Να πάρει αμέσως θέση ο πρωθυπουργός
Να τοποθετηθεί ευθέως ο Αλέξης Τσίπρας μετά το ατόπημα του Γιάννη Μουζάλα να αποκαλέσει την ΠΓΔΜ «Μακεδονία» ζήτησε το ΠΑΣΟΚ.

«Ο Αν. Υπουργός Μετανάστευσης κ. Μουζάλας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, αποκάλεσε την ΠΓΔΜ Μακεδονία. Με το ατόπημα του αυτό ο Υπουργός παραβίασε μία εθνική γραμμή, που ακολουθεί σταθερά η χώρα μας επί δεκαετίες. Η κυβέρνηση σε όλα τα θέματα, αλλά και ειδικά στο θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού εμφανίζεται ανίκανη κι ανήμπορη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας μας. Είτε πρόκειται για εγκληματικό λάθος, ανεπίτρεπτο βέβαια για υπουργό, είτε πρόκειται για προσωπική άποψη του συγκεκριμένου μέλους της κυβέρνησης, είτε πρόκειται για ανομολόγητη, τουλάχιστον έως τώρα, κυβερνητική γραμμή, ο Πρωθυπουργός πρέπει αμέσως να πάρει θέση» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δε, Φώφη Γεννηματά, σε τοποθέτησή της, έκανε λόγο για ολίσθημα του Γιάννη Μουζάλα και υπογράμμισε ότι ο Πάνος Καμμένος εκβιάζι στην πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα. Διαβάστε περισσότερα εδώ


«Ποτάμι»: Το σαρδάμ δεν είναι λόγος παραίτησης
Το σαρδάμ δεν είναι λόγος παραίτησης, επισημαίνει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του για τις δηλώσεις Μουζάλα περί «Μακεδονίας» και την αντίδραση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος ζητά την παραίτηση του υπουργού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ποταμιού: «Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παραιτηθεί ένας υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά τα σαρδάμ δεν περιλαμβάνεται σε αυτούς. Εθνοκάπηλοι όλων των ειδών συμμαζευτείτε. Η χώρα έχει τραγικά προβλήματα μπροστά της, μην καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα».

Την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα ζήτησε ωστόσο ο Χάρης Θεοχάρης, συντασσόμενος με την πρόταση Καμμένου και διαφοροποιούμενος για άλλη μια φορά από το κόμμα του.

Συγκεκριμένα, την ώρα που το Ποτάμι έλεγε πως «υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παραιτηθεί ένας υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά τα σαρδάμ δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς», ο κ. Θεοχάρης δήλωνε στον ANT1 ότι «ένα λάθος τέτοιου μεγέθους δεν μπορεί να λυθεί με άλλο τρόπο, εκτός της παραίτησης του υπουργού».


Ένωση Κεντρώων: Ντροπιαστική γκάφα Μουζάλα
Ντροπιαστική χαρακτήρισε, με ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων, την γκάφα του Γιάννη Μουζάλα.

Κάλεσε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες: «Ένα πράγμα μόνο δεν είχαμε ακούσει από την κυβέρνηση, το να λένε τα Σκόπια "Μακεδονία". Και να που έγινε και αυτό δια στόματος του κ. Μουζάλα».

«Η πράξη αυτή είναι το λιγότερο ντροπιαστική για όλους τους Έλληνες. Καλούμε αμέσως τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει τα λεγόμενα του κ. Μουζάλα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του κόμματος Λεβέντη.


ΔΗΜΑΡ: Λάθος του υπουργού, το παραδέχτηκε και ο ίδιος
«H χθεσινή αναφορά του Γιάννη Μουζάλα είναι λάθος, το οποίο παραδέχτηκε και ο ίδιος ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής» επισημαίνει η Δημοκρατική Αριστερά.

«Τα ζητήματα αυτά είναι εξόχως σοβαρά και απαιτούν την προσοχή όλων» προσθέτει το σχετικό σχόλιο.

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, «οι ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργού είναι τεράστιες για την ντροπιαστική κατάσταση και το χάος που επικρατεί στην Ειδομένη και σε όλη τη χώρα στο προσφυγικό».

Τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό για την αυριανή Σύνοδο Κορυφής, όπως αναφέρει η Αγίου Κωνσταντίνου, είναι ανησυχητικά.

«Για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση δείχνει αιφνιδιασμένη και φαίνεται να μην έχει κάνει τις κατάλληλες συμμαχίες. Επιτέλους, ας σοβαρευτεί πριν να υπάρξουν δραματικά τετελεσμένα» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης