Ξανθός: 31 παιδιά νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική του Κιλκίς που έχει δυναμικότητα 18 κλινών

Ξανθός: 31 παιδιά νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική του Κιλκίς που έχει δυναμικότητα 18 κλινών

Υπάρχουν υγειονομικά προβλήματα, αλλά δεν είναι «βόμβα» η Ειδομένη, τόνισε σήμερα στη βουλή ο υπουργός Υγείας - Έχουμε πρόβλημα με την στελέχωση των δομών, είπε και ενημέρωσε πως έγινε προκήρυξη για το νοσοκομείο του Κιλκίς, όπου ανταποκρίθηκε μόλις ένας γιατρός!

Ξανθός: 31 παιδιά νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική του Κιλκίς που έχει δυναμικότητα 18 κλινών
Την φράση «πρόβλημα υγειονομικού χαρακτήρα» και όχι τον όρο «
υγειονομική βόμβα» χρησιμοποίησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός
για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στον προσφυγικό καταυλισμό της Ειδομένης.
Κλείσιμο

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Γεωργαντά (ΝΔ), παραδέχθηκε ότι οι υγειονομικοί φορείς της περιοχής παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις ως προς την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών. Επισήμανε μάλιστα ότι έγινε προκήρυξη για 4 επικουρικούς ιατρούς για το νοσοκομείο Κιλκίς που δέχεται και την μεγαλύτερη πίεση, ωστόσο, ανταποκρίθηκε μόλις ένας ενδιαφερόμενος!

«Από τους τέσσερις διορισμούς επικουρικών γιατρών που έγιναν, μόνο ένας ανταποκρίθηκε και ευτυχώς αυτός ήταν παιδίατρος. Αναζητούνται, ακόμα, γυναίκα γυναικολόγος, λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, νοσηλευτικό προσωπικό και διερμηνείς. Ήδη, έχουμε ζητήσει οικονομική ενίσχυση από το ειδικό ταμείο της ΕΕ για να προσλάβουμε υγειονομικό προσωπικό που θα καλύψει τις δομές ανοικτής φιλοξενίας. Χρειάζονται γρήγορες διαδικασίες για την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού ή και στην μετακίνηση ή καλύτερη αξιοποίησή του. Εξετάζεται ακόμη και η λύση να γίνουν προσλήψεις ακόμα και με μπλοκάκι. Μέσα από συνεννόηση, θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τα κενά που υπάρχουν στις υγειονομικές δομές» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Από την πλευρά του ο κ.  Γεωργαντάς  υπενθύμισε ότι το νοσοκομείο Κιλκίς παραμένει ακέφαλο αφού δεν υπάρχει διοικητής και γνωστοποίησε ότι η Ένωση Γιατρών της περιοχής κάνει έκκληση για τη πρόσληψη 21 ιατρών για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών. Κατηγόρησε εξάλλου τον υπουργό ότι ο προϋπολογισμός για τα νοσοκομεία στο Κιλκίς είναι μειωμένος κατά 27% (1.200.000 ευρώ) την τρέχουσα χρονιά σε σχέση με το 2015.

«Θα κάνουμε διορθωτικές κινήσεις για τον προϋπολογισμό όμως μέχρι τώρα δεν υπάρχει πρόβλημα πόρων για να καλυφθούν οι ανάγκες» δεσμεύτηκε ο κ. Ξανθός. Επανέλαβε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στη στελέχωση του προσωπικού και έφερε ως παράδειγμα την παιδιατρική κλινική στην οποία αν και έχει δυναμικότητα 18 κρεβατιών νοσηλεύει αυτή τη στιγμή 31 παιδιά. 

Εξήγησε ότι  ο προσφυγικός πληθυσμός έχει ιδιαιτερότητες καθώς τα παιδιά αντιστοιχούν στο 36% του συνόλου, ενώ έχουν αυξηθεί οι έγκυες αλλά και οι επίτοκες γυναίκες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης