Τσίπρας σε Φώφη: Παρερμηνεύθηκαν οι υπουργοί που δήλωσαν ότι στην Ελλάδα θα μείνουν 100 ή 150.000 μετανάστες...

Τσίπρας σε Φώφη: Παρερμηνεύθηκαν οι υπουργοί που δήλωσαν ότι στην Ελλάδα θα μείνουν 100 ή 150.000 μετανάστες...

«Περίμενα τουλάχιστον να πείτε ότι είναι λάθος. δεν μπορεί να σχεδιάσει τίποτα η κυβέρνηση» απάντησε η Φώφη Γενηματά - Με την γνωστή τακτική, ο πρωθυπουργός να αναφερθεί στην ουσία και αρκέστηκε απλώς να πει ότι οι δηλώσεις Κοτζιά ή Μουζάλα παρερμηνεύθηκαν

Τσίπρας σε Φώφη: Παρερμηνεύθηκαν οι υπουργοί που δήλωσαν ότι στην Ελλάδα θα μείνουν 100 ή 150.000 μετανάστες...
Ο διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών και τα κέντρα κλειστού τύπου για τους «παράτυπους», τέθηκαν από τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, στην σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, του είπε ότι «είναι διστακτικός σε σχέση με τη επιστροφή των παράτυπων μεταναστών, τον διαχωρισμό μεταναστών και προσφύγων και τα κέντρα κλειστού τύπου –που είχε ζητήσει νωρίτερα και ο Κυριάκος Μηστοτάκης-, και οι υπόλοιποι αρχηγοί συμφώνησαν μαζί της».

Σύμφωνα με τις ίδια πηγές η κυρία Γεννηματά φέρεται επίσης να είπε στον πρωθυπουργό ότι πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο για τον αριθμό των προσφύγων που θα μείνουν στην Ελλάδα και αναφέρθηκε σε δηλώσεις υπουργών που μιλούσαν για 50.000, 100.000 ή 150.000 μετανάστες. Ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι οι δηλώσεις των υπουργών που δημιουργούν σύγχυση «παρερμηνεύτηκαν».

Κλείσιμο
Η συζήτηση συνεχίστηκε από την κυρία Γεννηματά. «Τι εννοείς παρερμηνεύτηκαν; Περίμενα τουλάχιστον να πείτε ότι είναι λάθος. Όχι ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις για τις 50.000, 100.000, 150.000. Δεν μπορεί να σχεδιάσει τίποτα η κυβέρνηση;» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα.

«Δεν έχετε σχέδιο και αποφασιστικότητα για να μην εγκλωβιστούν εδώ οι πρόσφυγες και οι μετανάστες» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: «Δείτε τι γίνεται στην πλατεία Βικτωρίας. Αυτή είναι αλληλεγγύη;».

«Και το θέμα της αλληλεγγύης και το δικαίωμα στην ασφάλεια αφορά τα νησιά αλλά και την ηπειρωτική χώρα» έκλεισε η Φώφη Γεννηματά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης