Τσίπρας στην Bild: Έχουμε 30.000 πρόσφυγες και θα μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε άλλες 20.000

Τσίπρας στην Bild: Έχουμε 30.000 πρόσφυγες και θα μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε άλλες 20.000

Οι χώρες που κλείνουν τα σύνορα «σκοτώνουν την Ευρώπη» είπε ο πρωθυπουργός και παραδέχθηκε τη συμμαχία με την Γερμανία λέγοντας: Εμείς συμμαχούμε με τις χώρες που δείχνουν αλληλεγγύη - «Στο τέλος θα απομονωθούν από την  Ευρώπη εκείνοι που απομακρύνουν τους πρόσφυγες από τον αγκαθωτό φράχτη δια της βίας, που μετατρέπουν τις χώρες τους σε κάστρο»

Τσίπρας στην Bild: Έχουμε 30.000 πρόσφυγες και θα μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε άλλες 20.000
Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις χώρες που έκλεισαν τα σύνορα κατά μήκος της βαλκανικής οδού επισημαίνοντας ότι η κίνηση αυτή δεν ήταν μία φιλική ενέργεια, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα "Bild".
 
O Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι με τις κινήσεις τους, οι χώρες αυτές θέλουν να σκοτώσουν την ευρωπαϊκή οικογένεια.

«Το γεγονός ότι ορισμένες χώρες αποφάσισαν να στραφούν εναντίον όλων των κανόνων, εναντίον όλης της Ευρώπης, το θεωρούμε μία μη φιλική ενέργεια. Δεν μπορεί σε μία Σύνοδο Κορυφής να έχουν ληφθεί κάποιες αποφάσεις, και λίγο αργότερα κάποιες χώρες να αποφασίζουν να κλείσουν τα σύνορα. Με τον τρόπο αυτό, οι χώρες αυτές σκοτώνουν την Ευρώπη», επεσήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Κλείσιμο
Για τον Αλέξη Τσίπρα, η κρίση των προσφύγων αποτελεί μία «υπαρξιακή απειλή» για την ΕΕ.
 
Όσον αφορά το ζήτημα του κατά πόσον η Ελλάδα κινδυνεύει να αποχωρήσει από την Ευρώπη, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε: «Όχι, δεν φοβάμαι, γιατί υπερασπιζόμαστε τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρώπης. Στο τέλος θα απομονωθούν από την  Ευρώπη εκείνοι που απομακρύνουν τους πρόσφυγες από τον αγκαθωτό φράχτη δια της βίας, που μετατρέπουν τις χώρες τους σε κάστρο. Εμείς, όμως, συμμαχούμε με τις χώρες που δείχνουν αλληλεγγύη. Κι αυτές είναι οι χώρες με τις οποίες είχαμε πολύ μεγάλα προβλήματα με την οικονομική κρίση», πρόσθεσε.  

Τέλος, ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε πως για την Ελλάδα βλέπει μία ανθρωπιστική κρίση.
«Οι πρόσφυγες θέλουν να συνεχίσουν προς το βορρά  αλλά δεν μπορούν. Επιτρέψτε μου να είμαι πολύ σαφής: Θα πρέπει να παρέχουμε μια λογική διαμονή σε αυτούς τους ανθρώπους εδώ. Αλλά αυτό που θέλουμε είναι μια δίκαιη κατανομή. Δεν μπορεί μονίμως η Ελλάδα να είναι μία αποθήκη ανθρώπινων ψυχών...».
    "Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά όχι εκτός ελέγχου. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που πληροί τις υποχρεώσεις της . Έχουμε σχεδόν 30. 000 πρόσφυγες εδώ στην ηπειρωτική χώρα και τα ελληνικά νησιά, και θα μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε άλλους 20.000 ". 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης