Ελιγμός της κυβέρνησης: Φέρνει ρύθμιση για υπό όρους παραγραφή των δικογραφιών παρακώλυσης συγκοινωνιών

Ελιγμός της κυβέρνησης: Φέρνει ρύθμιση για υπό όρους παραγραφή των δικογραφιών παρακώλυσης συγκοινωνιών

Λίγες ημέρες μετά την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για να ανοίξουν τα μπλόκα η κυβέρνηση «χαϊδεύει τα αυτιά» των αγροτών ενόψει των νεών αγροτοδικείων

Ελιγμός της κυβέρνησης: Φέρνει ρύθμιση για υπό όρους παραγραφή των δικογραφιών παρακώλυσης συγκοινωνιών
Σε άλλο έναν ελιγμό για να πείσει τους αγρότες
για τις.. καλές προθέσεις της προχώρησε η κυβέρνηση το μεσημέρι της Παρασκευής καθώς δεν βλέπει να κάμπτεται το φρόνημα των αγροτών που παραμένουν για περισσότερες από 40 ημέρες στα
μπλόκα.

Κλείσιμο
Όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού το υπουργείο Δικαιοσύνης σχεδιάζει να προχωρήσει σε ρύθμιση με την οποία δίνεται «συγχωροχάρτι» αλλά «υπό όρους» στους αγρότες που έκλεισαν τους δρόμους και σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παρακώλυση συγκοινωνιών. 

Είχε προηγηθεί η παρέμβαση της εισαγγελέος του
Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη η οποία με παραγγελία στους συναδέλφους της είχε ζητήσει να παρέμβουν  με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του  εγκλήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών, «ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους».

Δεν θα πρέπει, επίσης, να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι η ανακοίνωση έγινε λίγες ώρες πριν τις κρίσιμες συσκέψεις σε Τέμπη και Νίκαια, στις οποίες οι αγρότες θα αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης έχει ως εξής:

Η Κυβέρνηση κατανοεί τον κοινωνικό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων των αγροτών και άλλων επαγγελματικών ομάδων και πιστεύει πάντοτε ότι η ποινική καταστολή πρέπει να είναι μόνο ένα έσχατο μέσο παρέμβασης ενώπιον των διαταραχών της ζωής των πολιτών.
 
Επίσης θεωρεί ότι ο διάλογος είναι ο αποτελεσματικότερος όλων τρόπος αποκατάστασης της κοινωνικής ειρήνης. 

Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων πρόκειται άμεσα να εισαγάγει ρύθμιση, η οποία θα θεσπίζει την υπό όρους παραγραφή των πλημμελημάτων παρακώλυσης των συγκοινωνιών που έχουν τελεστεί ως τώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης