Κυριάκος: Απαιτείται ανεξαρτησία και ταχύτητα στην απονομή της Δικαιοσύνης

Κυριάκος: Απαιτείται ανεξαρτησία και ταχύτητα στην απονομή της Δικαιοσύνης

«Στα ζητήματα της ανεξαρτησίας, αλλά και της σωστής λειτουργίας της Δικαιοσύνης, πρέπει να υπάρχει ευρύτερη διακομματική συμφωνία», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ που σχεδιάζει και άλλες πρωτοβουλίες για να αναδείξει προβλήματα που πλήττουν  την καθημερινότητα του πολίτη.

ND leader Mitsotakis to meet with President Pavlopoulos
Το μείζον ζήτημα της λειτουργίας της Δικαιοσύνης με έμφαση στον σεβασμό στη θεσμική ανεξαρτησία της καθώς και στην ανάγκη για επιτάχυνση της απονομής της επιχειρεί να αναδείξει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης
με τις επαφές που πραγματοποιεί με τις ηγεσίες των ανώτατων δικαστηρίων. 

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε τον Άρειο Πάγο
 είχε συναντήσεις με την πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου κυρία Βασιλική Θάνου και την Εισαγγελέα κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ενώ την Τετάρτη έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο  του Συμβουλίου της Επικρατείας
(ΣτΕ) κ. Ν. Σακελλαρίου.

Οι συγκεκριμένες επαφές, αλλά και άλλες που θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα, εντάσσονται στους σχεδιασμούς του κ. Μητσοτάκη για άνοιγμα στην κοινωνία, έτσι ώστε, όπως λένε συνεργάτες του, «να δει και να ακούσει από πρώτο χέρι την αγωνία, τους προβληματισμούς αλλά και τις προτάσεις εκείνων που βιώνουν καθημερινά την κρίση και τις συνέπειες της». Προηγήθηκαν η προ ημερών επίσκεψή του στα γραφεία της ΓΣΕΕ, καθώς και η συνάντηση που είχε με το προεδρείο της κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). 

Στόχος των επισκέψεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Άρειο Πάγο και στο ΣτΕ είναι να αναδείξει τα μεγάλα προβλήματα που παρατηρούνται  στην καθυστέρηση της απονομής της Δικαιοσύνης, με αφορμή και πρόσφατα περιστατικά, όπως η αποφυλάκιση του Γ. Ρουπακιά που προβλημάτισαν την κοινή γνώμη.

«Η Δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται και με την απαραίτητη ταχύτητα, ώστε να δίνεται και η εντύπωση στους πολίτες ότι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη δεν είναι μια υπόθεση, η οποία θα διαιωνιστεί μέσα από συνεχείς καθυστερήσεις», τόνισε σε δηλώσεις τους ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα υπογράμμισε την  αναγκαιότητα για απόλυτη θεσμική κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, ζήτημα το οποίο έθεσε στις συνομιλήτριες του στον Άρειο Πάγο. «Στα ζητήματα της ανεξαρτησίας, αλλά και της σωστής λειτουργίας της Δικαιοσύνης, πρέπει να υπάρχει και μια ευρύτερη διακομματική συμφωνία», τόνισε. «Να στηρίζεται η Δικαιοσύνη, με κάθε τρόπο, από την πολιτική ηγεσία, ώστε απόλυτα ανεξάρτητη να μπορεί να επιτελεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο καθήκον της», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε, τέλος, ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα συμβάλουν με τον δικό τους τρόπο «ώστε η Δικαιοσύνη να απονέμεται με την ποιότητα, αλλά και με την ταχύτητα που το ίδιο το Σύνταγμα επιβάλλει».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης