Τσακαλώτος: Η... σκληρή διαπραγμάτευση έφερε την ανακεφαλαιοποίηση

Τσακαλώτος: Η... σκληρή διαπραγμάτευση έφερε την ανακεφαλαιοποίηση

Όπως είπε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έγινε και «για τη μάχη που έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την αλλαγή των συσχετισμών εντός και εκτός Ελλάδας»

Τσακαλώτος: Η... σκληρή διαπραγμάτευση έφερε την ανακεφαλαιοποίηση
Στην παραδοχή ότι η ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών προκλήθηκε και από την περίφημη... σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης προχώρησε, ενώπιον της Βουλής, ο
Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε επερώτηση της ΝΔ για την αναγκαιότητα της νέας ανακεφαλαιοποίησης, επιχείρησε αρχικά να αποδώσει τις ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις, ωστόσο στο τέλος παραδέχθηκε ότι η ανακεφαλαιοποίηση έγινε και «για τη μάχη που έδωσε η κυβέρνηση
Κλείσιμο
ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την αλλαγή των συσχετισμών εντός και εκτός Ελλάδας».

«Χρειαζόταν η νέα ανακεφαλαιοποιήση, γιατί οι προηγούμενες απέτυχαν. Γιατί η κινδυνολογία που υπήρχε επιδείνωσε την κατάσταση. Χρειαζόταν η ανακεφαλαιοποίηση και για τη μάχη που έδωσε η κυβέρνηση για την αλλαγή συσχετισμών εντός και εκτός Ελλάδας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα 5,7 δισ. ευρώ που δόθηκαν για την κεφαλαιακή ενίσχυση των πιστωτικών ιδρυμάτων θα επιστρέψουν στα δημόσια ταμεία, καθώς το 75% των χρημάτων είναι σε μορφή «CoCos».

«Το 75% των 5,7 δισ. ευρώ είναι σε CoCos, που σε πέντε χρόνια θα μας αποδώσουν 1,6 δισ. ευρώ. Το 25% της επένδυσης είναι σε μετοχές, που η τιμή τους θα εξαρτηθεί από την πορεία της οικονομίας» είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε, δε, ότι τα CoCos θα αποδίδουν προς τα δημόσια ταμεία 8% της αξίας τους κάθε χρόνο.

Νωρίτερα, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τη νέα ανακεφαλαιοποίηση», ενώ ο κ. Μάκης Βορίδης μίλησε για πολιτικές, οικονομικές και ποινικές ευθύνες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης