Σταύρος Θεοδωράκης: Χρειάζεται μεγαλύτερη κυβέρνηση για να ξεπεραστούν τα προβλήματα

Σταύρος Θεοδωράκης: Χρειάζεται μεγαλύτερη κυβέρνηση για να ξεπεραστούν τα προβλήματα

Αν μιλάμε ειλικρινά μεταξύ μας θα έπρεπε ίσως να συζητήσουμε στη Βουλή για μία μεγαλύτερη κυβέρνηση, είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού

Σταύρος Θεοδωράκης: Χρειάζεται μεγαλύτερη κυβέρνηση για να ξεπεραστούν τα προβλήματα
Υπέρ μιας "μεγαλύτερης κυβέρνησης" από την παρούσα Βουλή
προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα της χώρας τάχθηκε ο επικεφαλής του
Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Κλείσιμο
"Λέμε ότι ο κύριος Τσίπρας
μπορεί να ψηφίζει τα δύσκολα, αλλά αν μιλάμε σοβαρά για τη χώρα λέμε ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω. Τα προβλήματα είναι τόσα πολλά που αν μιλάμε ειλικρινά μεταξύ μας θα έπρεπε ίσως να συζητήσουμε στη Βουλή για μία μεγαλύτερη κυβέρνηση", είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο
Mega.

Σχολιάζοντας την εκπεφρασμένη άρνηση του αρχηγού της ΝΔ να συμμετέχει σε μια τέτοια κυβέρνηση εκτίμησε ότι "αν τεθεί θέμα εθνικό και η ΝΔ μπορεί να αλλάξει άποψη", σημειώνοντας ότι αρκετά στελέχη της "στους διαδρόμους της Βουλής διακρίνουν ότι η χώρα είναι σε μια ακυβερνησία, διακρίνουν ότι η χώρα δεν μπορεί να πάει σε εκλογές άρα κάτι άλλο πρέπει να γίνει".

Τόνισε, ωστόσο, ότι η πρωτοβουλία ανήκει στον πρωθυπουργό. "Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός λέει ότι θέλω 153 χειροκροτητές, να χοροπηδάνε όπως χθες το βράδυ στις καρέκλες τους, λες και είμαστε στο γήπεδο... Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα. Επειδή η Βουλή χειροκροτεί τον εκάστοτε ηγέτη της δεν σημαίνει ότι ο λαός ξεπερνάει τα προβλήματά του", σημείωσε.


"Το Ποτάμι δεν έχει τελειώσει"
Σε ό,τι αφορά το Ποτάμι και τις διαφορετικές φωνές που ακούγονται για συνεργασίες προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι "η ενιαία θέση του κινήματος είναι υπόθεση του επικεφαλής και είναι υπόθεση και του συνεδρίου", το οποίο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

"Το Ποτάμι δεν έχει τελειώσει, το Ποτάμι θα συνεχίσει", τόνισε και πρόσθεσε ότι "το συνέδριο θα καθορίσει πώς αυτό το κίνημα θα δυναμώσει, όχι πώς αυτό το κίνημα θα διαλυθεί".

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι δεν έχει ενδείξεις ότι κάποια στελέχη του Κινήματος θα πάρουν άλλη πορεία μετά το συνέδριο, ενώ εκτίμησε ότι θα τεθεί θέμα ηγεσίας.

"Υπάρχουν παιδιά, φίλοι μου που λένε ότι πρέπει να εξεταστεί η θέση του επικεφαλής", σημείωσε, εξηγώντας ότι με τις υπογραφές του 10% των συνέδρων μπορεί κάποιος να διεκδικήσει την ηγεσία.

Στο συνέδριο, όπως ανέφερε, θα απαντηθεί και η πρόσκληση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά για ανασύνταξη του προοδευτικού χώρου.

"Θα απαντήσουμε την Παρασκευή", δήλωσε, τονίζοντας: "ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι – ΔΗΜΑΡ δεν έχει καμία αξία. Είμαστε κόμματα που το καθένα έχει δοκιμαστεί στην κοινωνία, έχει μετρηθεί και από εδώ και πέρα αυτό που θα μας ενδιαφέρει όλους είναι αν υπάρχει μια λαϊκή απαίτηση για κάτι διαφορετικό".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης