Σενάρια ανασχηματισμού μετά το φιάσκο Τόσκα στην ΕΛ.ΑΣ. και την γκάφα του Σγουρίδη

Σενάρια ανασχηματισμού μετά το φιάσκο Τόσκα στην ΕΛ.ΑΣ. και την γκάφα του Σγουρίδη

Την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες αναμένουν οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την πορεία της κυβέρνησης

Σενάρια ανασχηματισμού μετά το φιάσκο Τόσκα στην ΕΛ.ΑΣ. και την γκάφα του Σγουρίδη
Με την ευκαιρία της αντικατάστασης του Παναγιώτη Σγουρίδη, του οποίου η παραίτηση έγινε αποδεκτή, κυβερνητικά στελέχη μιλούν ανοιχτά για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού. Ειδικά μετά και το φιάσκο Τόσκα, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την κυβέρνηση μετά τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. Οι συμμετέχοντες στις σχετικές διεργασίες θυμίζουν και την αποστροφή Τσίπρα στις προγραμματικές δηλώσεις, πως όλοι θα κρίνονται κάθε εξάμηνο. Μπορεί η κυβέρνηση να μην έχει κλείσει ακόμη έξι μήνες ζωής, αλλά η ανάγκη διορθωτικών κινήσεων είναι εμφανής.

«Υπάρχουν στελέχη που έχουν προκαλέσει και άλλοι που δεν έχουν ανταποκριθεί στις προσδοκίες» λένε χαρακτηριστικά όσοι προτείνουν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας
δε θα πρέπει να εγκλωβιστεί στις αρχικές του επιλογές και πως έχει κάθε συμφέρον να τολμήσει τον ανασχηματισμό για να δώσει νέα πνοή στην κυβέρνησή του.

Στα πηγαδάκια των βουλευτών του
Κλείσιμο
ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή λέγονται και ονόματα. Οι περισσότεροι φωτογραφίζουν δύο στελέχη του οικονομικού επιτελείου και δύο υπουργούς του λεγόμενου κοινωνικού κύκλου. «Με τρεις- τέσσερις αλλαγές θα αλλάξει και η εικόνα και η απόδοση του υπουργικού συμβουλίου» υποστηρίζουν οι πιο αισιόδοξοι.

Παρολαυτά, δεν υπάρχουν ιδιαίτερες φιλοδοξίες στις τάξεις των βουλευτών, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως αν ο πρωθυπουργός προχωρήσει σε αλλαγές θα τις αξιοποιήσει προκειμένου να σηματοδοτήσει τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτικό και τεχνοκρατικό επίπεδο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης