Βουλευτές ΝΔ για τον νέο αρχηγό Λιμενικού: Έχει η χώρα την πολυτέλεια κομματικών εκκαθαρίσεων;

Βουλευτές ΝΔ για τον νέο αρχηγό Λιμενικού: Έχει η χώρα την πολυτέλεια κομματικών εκκαθαρίσεων;

Για να πραγματοποιηθεί η αλλαγή στην ηγεσία του Λιμενικού αποστρατεύτηκαν πέντε ανώτατοι αξιωματικοί, γεγονός που έχει δημιουργήσει ένταση στο εσωτερικό του Σώματος - «Στην Αστυνομία όπως και στην Πυροσβεστική έγινε αρχηγός ο έως τώρα υπαρχηγός. Μόνο στο Λιμενικό έγινε ο κλαδάρχης» λένε κύκλοι του Λιμενικού

Βουλευτές ΝΔ για τον νέο αρχηγό Λιμενικού: Έχει η χώρα την πολυτέλεια κομματικών εκκαθαρίσεων;
Την τοποθέτηση του μέχρι μέχρι πρότινος κλαδάρχη σε θέματα προσωπικού και διοικητικής μέριμνας, υποναύαρχου Σταμάτη Ράπτη στη θέση του αντιναυάρχου Αθανασίου Αθανασόπουλου σχολίασαν με σημερινή τους δήλωση δύο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Συγκεκριμένα, η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της
Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία
Όλγα Κεφαλογιάννη
Κλείσιμο
και ο Υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου, Βουλευτής Ευβοίας, κύριος Σίμος Κεδίκογλου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
 
«Τα κομματικά κριτήρια στις κρίσεις του Λιμενικού Σώματος είναι τόσο προφανή, που δεν αξίζουν σχολιασμό. Η εξοργιστική απορία όμως, αφορά τη χρονική συγκυρία των κομματικών εκκαθαρίσεων. Με το προσφυγικό να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις και την κυβέρνηση να αναγνωρίζει την ανικανότητά της, αποδεχόμενη ακόμα και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, έχει η Ελλάδα την πολυτέλεια να χάνει μαζικά ανώτατους αξιωματικούς με επιχειρησιακή εμπειρία και επάρκεια;»

Υπενθυμίζεται ότι για να πραγματοποιηθεί η παραπάνω αλλαγή στην ηγεσία του Λιμενικού Σώματος αποστρατεύτηκαν πέντε ανώτατοι αξιωματικοί, γεγονός που έχει δημιουργήσει ένταση στο εσωτερικό του Σώματος.  

«Στην Αστυνομία όπως και στην Πυροσβεστική έγινε αρχηγός ο έως τώρα υπαρχηγός. Μόνο στο Λιμενικό έγινε ο κλαδάρχης» λένε κύκλοι του Λιμενικού.

Ο νέος αρχηγός  στα μέσα της 10ετίας του 2000 όταν επέστρεψε από το Τόκυο όπου ήταν προξενικός Λιμενάρχης παραιτήθηκε από το Σώμα για να επιστρέψει σχεδόν δύο χρόνια αργότερα και να τοποθετηθεί Κεντρικός Λιμενάρχης στην Ηγουμενίτσα επί κυβέρνησης Ν.Δ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης