Καμμένος: Δεν έφαγε χαστούκι η Ελλάδα με τη Ρόδο

Καμμένος: Δεν έφαγε χαστούκι η Ελλάδα με τη Ρόδο

«Θέσαμε όρους για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας και πρόσθεσε ότι Έλληνας αξιωματικός θα έχει δικαίωμα βέτο στις περιπολίες του Οργανισμού  

Καμμένος: Δεν έφαγε χαστούκι η Ελλάδα με τη Ρόδο
Δεν χρειάστηκε καν να ανεφοδιαστεί το κυβερνητικό αεροσκάφος ισχυρίζεται τώρα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος,
παρά την παραδοχή από το Μέγαρο Μαξίμου για την αλλαγή του σχεδίου πτήσης κατά την  μετάβασή του πρωθυπουργού στο Ιράν.

Οπως είπε: «Είναι διαφορετικό να γράφει το protothema πριν από λίγο ότι εδώ έφαγε χαστούκι η
Ελλάδα
Κλείσιμο
γιατί δεν επέτρεψαν να πετάξει και γι' αυτό φοβήθηκε ο πρωθυπουργός και πήγε από κάτω... Και είναι άλλο να λέει ο Έλληνας πρωθυπουργός όχι κύριοι. Εμείς αυτά τα τσαλιμάκια να πάμε στο Μπόντρουμ δεν θα τα κάνουμε. Θα πάμε από κάτω».

Ερωτηθείς για το αν
ο Αλέξης Τσίπρας άλλαξε το σχεδιασμό της πτήσης του προς τη Τεχεράνη για να μην χρειαστεί να ανεφοδιαστεί στη Ρόδο, ο κ. Καμμένος είπε ότι «είναι λάθος αυτό. Δεν χρειάστηκε να ανεφοδιαστεί το αεροσκάφος» και συνέχισε: «θέλω να ξεκαθαρίσω ότι για να περάσει από Ρόδο στην Ιορδανία θα πρέπει να περάσει μέσα τον τουρκικό εναέριο χώρο. Και εμείς έχουμε αρνηθεί να περάσουν. Ο πρωθυπουργός είπε εγώ στο Μποντρούμ δεν πάω και έτσι είπε να πάω μέσω της Αιγύπτου γιατί τόσο θα χρειαζόταν τα καύσιμα». 

Υπογράμμισε δε ότι το αεροσκάφος δεν ήταν ανάγκη να πάει στη Ρόδο αφού πάει μέσω Αιγύπτου.


Προειδοποίησε, επίσης, ότι όποιο τουρκικό αεροσκάφος παραβιάζει το ελληνικό FIR θα αναχαιτίζεται.

Σχετικά με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στις περιπολίες, διευκρίνισε ότι ενεπλάκη επειδή δεν μπορεί η Ελλάδα να ανταπεξέλθει τις ροές, ωστόσο η ελληνική πλευρά έθεσε συγκεκριμένους όρους, όπως ότι η Τουρκία να κάνει περιπολίες επί δικού της εδάφους. «Θέσαμε όρους για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο», ξεκαθάρισε και πρόσθεσε ότι Έλληνας αξιωματικός θα έχει δικαίωμα βέτο στις περιπολίες του Οργανισμού.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν θα γίνονται τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο με Νατοϊκή ομπρέλα και πως η εν λόγω επιχείρηση δεν επηρεάζει τις παρούσες ελληνοτουρκικές θέσεις. 

Ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην εκπομπή «στον ενικό» διευκρίνισε ότι «δεν θα υπάρχουν κοινές περιπολίες τουρκικών και ελληνικών πλοίων στα πλαίσια του ΝΑΤΟ» και πρόσθεσε ότι «με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ τα ελληνικά πλοία και τα ελληνικά αεροσκάφη θα επιχειρούν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τα τουρκικά πλοία και τα τουρκικά αεροσκάφη εντός τουρκικών υδάτων».

«Να κάνουμε σαφές ότι οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ θα γίνονται ανατολικά των ελληνικών νησιών μέχρι την Μικρά Ασία» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

Για τα Ίμια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι «η μέση γραμμή των συνόρων βάζει τα Ίμια σε καθαρά ελληνικά χωρικά ύδατα. Δεν έχει λοιπόν ο Τούρκος δικαίωμα να επιχειρήσει στα Ίμια». Πρόσθεσε μάλιστα ότι “μπορείτε να βάλετε οποιαδήποτε στιγμή θέλετε ελληνική σημαία στα Ίμια”.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την Κίναρο απάντησε ότι αποτελεί ένα από τα 16 ελληνικά νησιά που προσπαθεί η Τουρκία να δημιουργήσει θέματα και πρόσθεσε ότι «εδώ προκαλείται το Διεθνές Δίκαιο», τονίζοντας ότι όταν έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό στην Κίναρο, η Ελλάδα εξέδωσε σήμα για έρευνα και διάσωση και λίγη ώρα αργότερα η Τουρκία έστειλε άλλη ΝΟΤΑΜ. «Εμείς δεν συμφωνήσαμε τη λήξη της τουρκικής προκλητικότητας. Αυτή θα συνεχίσει», συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος.

Δίνοντας απαντήσεις για την κατασκευή των hotspot διαβεβαίωσε ότι θα είναι όλα έτοιμα, ενώ αποκάλυψε ότι ετοιμάζει πλωτό σποτ, όπου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών εξετάζουν την υλοποίησή του. «Έαν βρω λύση για πλωτό hotspot θα το κάνω», υπογράμμισε ο κ.  υπουργός. 

Ο κ. Καμμένος προσπάθησε να κάμψει τις ανησυχίες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τονίζοντας ότι “η διαπραγμάτευση θα έχει ολοκληρωθεί πριν το Καθολικό Πάσχα και θα βρεθεί λύση για την Ελλάδα”. Μάλιστα, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει τελική λύση και στο θέμα του χρέους εκείνη τη χρονική περίοδο. “Θα είναι η αρχή της εκτόξευσης της χωρας”, τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει τη κυβερνητική συνοχή και τη σταθερότητα ξεκαθάρισε ότι τη  σχέση μου με τον πρωθυπουργό την αμφισβήτησαν από το 2012. Θα πάμε μέχρι τέλους μαζί” και πρόσθεσε ότι “μου θυμίζει μία γειτονιά που προσπαθεί να βάλει στο ζευγάρι φωτιά. Αυτό το ζευγάρι δεν χωρίζει τόσο εύκολα”.

Για το Ασφαλιστικό ανέφερε ότι «θα συναποφασίσουμε και θα καταθέσουμε προτάσεις» και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαφωνίες. “Να δούμε τη τελική φάση του ασφαλιστικού”, δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης