Τώρα δίνει συμβουλές και στους Ιρλανδούς ψηφοφόρους ο Βαρουφάκης: «Στείλτε τον Νούναν σπίτι του»

Τώρα δίνει συμβουλές και στους Ιρλανδούς ψηφοφόρους ο Βαρουφάκης: «Στείλτε τον Νούναν σπίτι του»

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ιρλανδικής κυβέρνησης με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που προβλήθηκε σε εκδήλωση της πολιτικής κίνησης Right2Change - Κατηγόρησε τον Ιρλανδό ΥΠΟΙΚ ότι συμμετείχε σε μια συνωμοσία που είχε ως στόχο να συνθλίψει τον ιρλανδικό λαό

Τώρα δίνει συμβουλές και στους Ιρλανδούς ψηφοφόρους ο Βαρουφάκης: «Στείλτε τον Νούναν σπίτι του»
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε κατά της ιρλανδικής κυβέρνησης ο Γιάνης Βαρουφάκης
, με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που προβλήθηκε σε εκδήλωση της πολιτικής κίνησης Right2Change στο Mansion House του Δουβλίνου, κατηγορώντας την ό,τι υποστηρίζει τα συμφέροντα των ολιγαρχών.

Με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές στην χώρα στις 26 Φεβρουαρίου, ο πρώην ΥΠΟΙΚ κάλεσε τους Ιρλανδούς ψηφοφόρους να διαλέξουν ανάμεσα σε αυτούς που επέβαλαν τη λιτότητα στη ζωή τους και σε εκείνους που έχουν ένα εναλλακτικό όραμα. Όπως σημείωσε, τόσο ο Μάικλ Νούναν, ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, όσο και ο υπουργός Δημοσίων Δαπανών και Μεταρρυθμίσεων, Μπρένταν Χάουλιν, συμμετείχαν σε μια συνομωσία που είχε ως στόχο να συνθλίψει τον ιρλανδικό λαό.

Κλείσιμο
«Οι ιρλανδικές εκλογές είτε θα επικυρώσουν και θα νομιμοποιήσουν την παραβίαση των δικαιωμάτων του λαού στα χέρια ενός αδίστακτου καθεστώτος και της βάναυσης Ευρωπαϊκής Κέντρικής Τράπεζας, είτε θα καταδικάσουν εκείνους που αδίκησαν τους Ιρλανδούς. Η Κυβέρνησή σας έκανε αυτό που όλοι οι ολιγάρχες ήθελαν να κάνει, να κατηγορήσει τα θύματα»
, είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Όπως επισήμανε στο μήνυμά του, ο Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ δεν υποστήριξε επίτηδες την ελάφρυνση του χρέους για τον ελληνικό λαό σε ευρωπαϊκό επίπεδο επειδή θα τραβούσε την προσοχή στην δική του αποτυχία να εξασφαλίσει ελάφρυνση και για τους Ιρλανδούς πολίτες, παρόλο που είχε δεσμευτεί για αυτό.

«Τώρα έχετε την ευκαιρία να στείλετε τον κ. Νούναν στο σπίτι του. Ο αγώνας μας, ήταν ένας αγώνας και για τους Ιρλανδούς. Εάν οι μετριοπαθείς προτάσεις μας επικρατούσαν, θα είχε δημιουργηθεί μια πλατφόρμα για την αναδιάρθρωση και του ιρλανδικού χρέους», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδική αναφορά έκανε ο πρώην ΥΠΟΙΚ και στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Χάουλιν κατά τη διαρκεια ομιλίας του στη Βουλή, όπου ανέφερε τη φράση «Ποιος μιλά για τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα;» και συνέκρινε την πρόοδο της ιρλανδικής οικονομίας με την ύφεση που έχει βυθιστεί η Ελλάδα. «Γι΄αυτό μας τσάκισαν. Μας τσάκισαν για να λυγίσουν το πνεύμα μας, για να συνεχίζουν να μας λένε ψέματα κατάμουτρα και να επανεκλέγονται με την πλατφόρμα του φόβου τους», υπογράμισε.

«Πιστεύω ότι οι Ιρλανδοί θα συντρίψουν τις ελπίδες του πολιτικού τους συστήματος. Είναι ζωτικής σημασίας για όλη την Ευρώπη», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης, η ευρωπαϊκή περιοδεία του οποίου συνεχίζεται και αναμένεται να ενταθεί μετά την επίσημη παρουσίαση του DiEM25 (Democracy in Europe Movement 2025).


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης