Τόσκας: «Η αστυνομία δεν είναι και δεν πρέπει να είναι κυματοθραύστης»

Τόσκας: «Η αστυνομία δεν είναι και δεν πρέπει να είναι κυματοθραύστης»

O αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε την άποψη ότι, κατά τις περασμένες μέρες, οι αστυνομικοί επέδειξαν αυτοσυγκράτηση και ενήργησαν σύμφωνα με το σχέδιο - Εξέφρασε συμπάθεια προς τις κινητοποιήσεις των αγροτών, σημειώνοντας ότι παράλληλα απαιτείται και «ρεαλισμός στη σκέψη ως προς τις οικονομικές δυνατότητες»

Τόσκας: «Η αστυνομία δεν είναι και δεν πρέπει να είναι κυματοθραύστης»
Τα πρωτοφανή επεισόδια των περασμένων ημερών σχολίασε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, εκφράζοντας την άποψη ότι οι αστυνομικοί επέδειξαν αυτοσυγκράτηση, ενήργησαν σύμφωνα με το σχέδιο και δεν αντιμετώπισαν τους
αγρότες ως εχθρούς.

Όπως επισήμανε ο κ. Τόσκας στην Real News, η «εμφανής έλλειψη ενιαίου συντονιστικού κέντρου» των διαδηλωτών επέτρεψε ενέργειες είτε ανεξέλεγκτες είτε
Κλείσιμο
«καθοδηγούμενες από ακροδεξιούς κύκλους». Αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι αγρότες λόγω της συσσώρευσης των στρεβλώσεων από την «έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού στην αγροτική πολιτική», και «κάποιων υποκινήσεων», ο αναπληρωτής υπουργός εστίασε το πρόβλημα «στην κακή αντίληψη της πραγματικότητας περί των ουσιαστικών αναγκών και των προοπτικών της χώρας μας».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδεχομένως πρόθεση κάποιων να φέρουν σε αντιπαράθεση την Αστυνομία με τα κινήματα, διευκρίνισε: «Ο ρόλος μας δεν είναι να έρθουμε αντιμέτωποι με ομάδες αλλά να αφήσουμε την κοινωνική εξέλιξη των διαφόρων ομάδων, γιατί τα διάφορα κινήματα και τα διάφορα κόμματα είναι προϊόντα ανάγκης και μόνον τότε επιτυγχάνουν». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «ο ρόλος της αστυνομίας δεν είναι ούτε πρέπει να είναι ο κυματοθραύστης ή ο καταλύτης πολιτικών εξελίξεων».

«Προσπαθούμε, με κλίμα ήπιο αλλά και αποφασιστικό, με γραμμές και κανόνες να αναμορφώσουμε την Αστυνομία κάνοντάς την πιο αποτελεσματική και πιο κοντά στον πολίτη, ο οποίος έχοντας τα προβλήματα της οικονομικής κατάστασης, δεν πρέπει να μην επιβαρύνεται και με καταστολή όπου δεν χρειάζεται», ανέφερε σχετικά.

Ο κ. Τόσκας εξέφρασε συμπάθεια προς τις κινητοποιήσεις των αγροτών, σημειώνοντας ότι παράλληλα απαιτείται και «ρεαλισμός στη σκέψη ως προς τις οικονομικές δυνατότητες» ενώ για την ύπαρξη ή μη ευθυνών και την απόδοσή τους, ο ίδιος ανέλαβε όλη την ευθύνη αναφέροντας ότι «απέναντι στην κοινωνία και την κυβέρνηση πολιτικές ευθύνες έχω εγώ».

Τέλος για το «άβατο» των Εξαρχείων και «σημείων της Δ. Αττικής», όπως προσθέτει ο ίδιος, ανακοινώνει ότι σκοπός είναι να μειωθούν οι εστίες έντασης ή παραβατικότητας σε αυτούς τους χώρους, των οποίων η συχνότερη αιτία είναι τα ναρκωτικά (έχουν αποκαλυφθεί ήδη μεγάλες ποσότητες στην Δ. Αττική) και δυστυχώς υπάρχουν και στα Εξάρχεια, όπου στόχευση της αστυνομίας είναι το σπάσιμο αυτής της διασύνδεσης με το μικρό μέρος των αντιεξουσιαστών.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης