Τώρα φοβάται λάθος χειρισμούς για τις περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ο Μουζάλας

Τώρα φοβάται λάθος χειρισμούς για τις περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ο Μουζάλας

Με αφορμή την επίσκεψη της προέδρου της ιταλικής βουλής στο νησί, ο Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξη Τύπου εξέφρασε τους φόβους του, για τυχόν λάθος χειρισμούς στις προτεινόμενες περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Τώρα φοβάται λάθος χειρισμούς για τις περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ο Μουζάλας
Η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι επισκέφτηκε τη Λέσβο για να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί με τους πρόσφυγες. Μαζί της βρισκόταν και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής
Γιάννης Μουζάλας
, ο οποίος εξέφρασε τους φόβους του γύρω από το θέμα των ΝΑΤΟϊκών περιπολιών στο Αιγαίο, σε ένα θέμα το οποίο χαρακτήρισε «πολύ λεπτή υπόθεση».

Αναλυτικά η δήλωσή του:
Κλείσιμο

«
Κάτω από την απειλή της εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν, υποκρύπτεται το κλείσιμο των συνόρων από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πρόκειται για ενέργεια η οποία διασπά την Ευρωπαϊκή Ένωση και αντί να τιμωρούνται οι χώρες που έχουν αυτήν τη συμπεριφορά τιμωρείται η Ελλάδα».


Αναφορά και στην εμπλοκή του
ΝΑΤΟ έκανε ο Έλληνας υπουργός τονίζοντας: «Πρόκειται για μία πολύ λεπτή υπόθεση. Θέλουμε να ελπίζουμε πως θα περιορίσει την προσφυγική ροή κάνοντας διασώσεις, όπως τουλάχιστον μέχρι τώρα έχει δηλωθεί. Θα πρέπει να δούμε τα υπηρεσιακά σχέδια και μέσα μας ένας μικρός φόβος μπορεί να υπάρχει ότι μπορούν να γίνουν λάθος χειρισμοί. Νομίζω όμως ότι η πρόθεση είναι φανερή και αυτή είναι να διασωθούν οι πρόσφυγες που πραγματοποιούν το πέρασμα του Αιγαίου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης