ΝΔ για αριθμό αδειών στις χώρες της ΕΕ: «Συνελήφθη ψευδόμενος ο κ. Παππάς»

ΝΔ για αριθμό αδειών στις χώρες της ΕΕ: «Συνελήφθη ψευδόμενος ο κ. Παππάς»

Έγγραφο της Πρεσβείας στο Βερολίνο αποκαλύπτει ότι στη Γερμανία λειτουργούν 57 κανάλια και όχι 6, όπως υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας - Επιμένει στις θέσεις της η κυβέρνηση

ΝΔ για αριθμό αδειών στις χώρες της ΕΕ: «Συνελήφθη ψευδόμενος ο κ. Παππάς»
Να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να πει ανοιχτά «αν πράγματι τα στοιχεία που χρησιμοποίησε στη Βουλή
είναι αναληθή» καλεί τον υπουργό Επικρατείας η
Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας πως «αν δεν απαντήσει άμεσα και συγκεκριμένα θα είναι εκτεθειμένος απέναντι στους πολίτες».

Κλείσιμο
Το θέμα προέκυψε μετά από δημοσίευμα του σάιτ liberal.gr, σύμφωνα με το οποίο ενώ ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι στην Γερμανία λειτουργούν μόλις έξι τηλεοπτικοί σταθμοί, σε σχετική επιστολή με αποδέκτη τον ίδιο, που εστάλη στις 16/11/2015 και αριθμό πρωτοκόλλου Α.Π.: Φ.20.05/ 152 / KΦ, το γραφείο Τύπου της πρεσβείας μας στο Βερολίνο τον ενημερώνει ότι υφίστανται συνολικά πενήντα επτά (57) τηλεοπτικοί σταθμοί σε λειτουργία στην γερμανική επικράτεια που εκπέμπουν με ψηφιακή, επίγεια ευρυεκπομπή (DVB.t) ενώ οι ιδιωτικοί σταθμοί που λειτουργούν υπό τις «προϋποθέσεις Παππά» είναι 32.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Ο Υπουργός Επικρατείας κ.
Παππάς συνελήφθη για ακόμη φορά ψευδόμενος. Μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση. Αντί να απαντάει με διαρροές και ενημερωτικά σημειώματα, καλό θα είναι να μας πει αν πράγματι τα στοιχεία που χρησιμοποίησε στη Βουλή των Ελλήνων είναι αναληθή, όπως αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα.
Αν δεν απαντήσει άμεσα και συγκεκριμένα, όπως έχει υποχρέωση, τότε θα είναι εκτεθειμένος πρωτίστως στους πολίτες».

Η απάντηση της κυβέρνησης

«Η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ κακή σχέση με την αλήθεια» απάντησε η κυβέρνηση. «Φαίνεται ότι η ΝΔ έχει σοβαρό πρόβλημα ως προς την πρωτογενή παραγωγή πολιτικού λόγου και πολύ κακή σχέση με την αλήθεια. Σήμερα αναπαράγει δημοσίευμα από την ιστοσελίδα liberal.gr του κ. Μουρούτη, για το τηλεοπτικό τοπίο στην Γερμανία το οποίο υποτίθεται πως δικαιώνει τους ισχυρισμούς της» υποστηρίζει το υπουργείο Επικρατείας και προσθέτει: «Το δημοσίευμα παρουσιάζει απόσπασμα το οποίο αναφέρεται στο συνολικό αριθμό τηλεοπτικών σταθμών. Στο άθροισμα δηλαδή, ιδιωτικών και δημόσιων, περιφερειακών και εθνικών, γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος. Στην Ελλάδα το αντίστοιχο άθροισμα είναι μερικές δεκάδες. Όμως, στην Γερμανία ΜΟΝΟ ΕΞΙ (6) κανάλια συγκεντρώνουν όλα τα παρακάτω χαρακτηριστικά και είναι

· Επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής

· Γενικού περιεχομένου

· Εθνικής εμβέλειας

· Ελεύθερης λήψης

· Ιδιωτικά

Η επικείμενη αδειοδότηση στην Ελλάδα αφορά ΜΟΝΟ τους τηλεοπτικούς σταθμούς που έχουν ΌΛΑ τα παραπάνω και που στις Ευρωπαϊκές χώρες κυμαίνονται από 2 έως 6. Στην Ελλάδα οι σταθμοί αυτού του τύπου, οι οποίοι έως την 31/12/2015 βρίσκονταν σε καθεστώς «νόμιμης λειτουργίας» είναι οχτώ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης