Το Ποτάμι: Η χώρα επιστρέφει στον εφιάλτη του 2015 με γοργά βήματα

Το Ποτάμι: Η χώρα επιστρέφει στον εφιάλτη του 2015 με γοργά βήματα

«Καλούμε την κυβέρνηση (αν μπορεί) να μιλήσει έστω μια φορά με ειλικρίνεια για το πού βρίσκεται η διαπραγμάτευση»

Το Ποτάμι: Η χώρα επιστρέφει στον εφιάλτη του 2015 με γοργά βήματα
«Τον εφιάλτη του 2015 ούτε μπορούμε ούτε θέλουμε να τον ξαναζήσουμε», λέει το Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι κλείνει η αξιολόγηση την ίδια ώρα που σύμφωνα με άρθρο του ο Πολ Τόμσεν σε άρθρο του εκτιμά ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί μέτρα ύψους  9,5 δισ. ευρώ έως το 2019. 

«Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι είμαστε κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης και ότι το σχέδιό της έχει γίνει κατ' αρχήν αποδεκτό. Την ίδια στιγμή από άρθρο του κ. Τόμσεν προκύπτουν τεράστιες διαφορές. Ο εκπρόσωπος του
Κλείσιμο
ΔΝΤ μιλάει για την ανάγκη δραστικών περικοπών στις συντάξεις και ταυτόχρονα για τη λήψη μέτρων ύψους 4-5% του ΑΕΠ ως το 2018. Ο κ.
Τσίπρας δήλωνε μόλις προχθές στο Υπουργικό Συμβούλιο: «ολοκληρώνουμε τη συμφωνία και καταθέτουμε στη Βουλή την πρότασή μας για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος κρατώντας όμως παράλληλα, σταθερές τις γραμμές για να μην πληγούν περαιτέρω οι κοινωνικές κατηγορίες που έχουν πληρώσει και με το παραπάνω το μάρμαρο της κρίσης, όπως οι συνταξιούχοι», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. 

Και καταλήγει: «Επειδή και πέρυσι ακούγαμε διαρκώς ότι κλείνει η συμφωνία που ποτέ δεν έκλεινε, καλούμε την κυβέρνηση (αν μπορεί) να μιλήσει έστω μια φορά με ειλικρίνεια για το πού βρίσκεται η διαπραγμάτευση. Τον εφιάλτη του 2015 ούτε μπορούμε ούτε θέλουμε να τον ξαναζήσουμε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης