Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση ευνοεί τα «παζάρια» με τους καναλάρχες

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση ευνοεί τα «παζάρια» με τους καναλάρχες

«Φτιάχνετε ένα δικό σας καθεστώς διαπλοκής», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση ευνοεί τα «παζάρια» με τους καναλάρχες
Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της τροπολογίας για τους τηλεοπτικούς σταθμούς,

Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι με την τροπολογία για τα τηλεοπτικά κανάλια η κυβέρνηση επιχειρεί «να στήσει την δική της διαπλοκή», ενώ επιχειρώντας δε να αποδομήσει το σύνθημα του πρωθυπουργού -ο οποίος νωρίτερα εξήγγειλε σύγκρουση με την διαπλοκή- είπε: «Δεν σας ενδιαφέρει η πολυφωνία, δεν σας ενδιαφέρει η σύγκρουση με την διαπλοκή αλλά η σύγκρουση με την διαπλοκή των άλλων», ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: «Είστε το παλιό που σέρνεται πάνω σε νέο δεκανίκι αλλά αυτό δεν σας κάνει καινούργιο».

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» εκτίμησε ότι με τις προωθούμενες ρυθμίσεις «θα επιβιώσει ο πιο υπάκουος στην πολιτική εξουσία», ενώ απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα είπε: «Φτιάχνετε το καθεστώς της δικής σας διαπλοκής. Το δίλημμα που βάζετε είναι: διαπλοκή παλαιού τύπου, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή διαπλοκή ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ;».

Κλείσιμο
Συνέχισε λέγοντας ότι «η δική μας εκτίμηση είναι ότι η έγνοια και της νέας κυβέρνησης είναι να φτιάξει νέο ελεγχόμενο δικό της καθεστώς στα ΜΜΕ».

«Το ίδιο επιχειρεί και σε άλλους τομείς όπως στο κράτος την δημόσια διοίκηση την αστυνομία. Ζηλέψατε την δόξα των προηγούμενων», ανέφερε.

«Σας καλούμε να ακούσετε την Ευρώπη, τους εργαζόμενους, την λογική και να ξεκολλήσετε από την λογική του μεγάλου καναλάρχη», υποστήριξε για να προσθέσει: «Οι εργαζόμενοι των τεσσάρων σταθμών που θα κλείσουν που θα πάνε; Ανεβαίνετε στα κάγκελα για ΕΡΤ και αδιαφορείτε για τους εργαζόμενους των ιδιωτικών που κλείνετε». 

«Είχα προτείνει να διαλύσουμε την τριγωνική σχέση μίντιακής- πολιτικής και τραπεζικής εξουσίας», υπενθύνισε για να συμπληρώσει: «Συμφωνώ με τον πρωθυπουργό να κόψουμε την τροφοδοσία των ΜΜΕ από το πολιτικό χρήμα δηλαδή τα δάνεια που δίνονται με πολιτικές εντολές ή με άλλες ενισχύσεις».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι την πρόθεση της κυβέρνησης για περιορισμό των καναλιών σε τέσσερα «ο κόσμος την αντιλαμβάνεται ότι εσείς απειλείτε τους οκτώ για να μπουν σε διάλογο...».

«Η ρύθμιση δημιουργεί το παζάρι με τους καναλάρχες με τον υπουργό να κρατά την σπάθα», τόνισε, ενώ πρότεινε να αποσύρει την τροπολογία και να φέρει νέα που θα δίνει ενισχυμένες αρμοδιότητες στο ΕΣΡ. 

«Όμως η κυβέρνηση δείχνει μια αλλεργία στις ανεξάρτητες αρχές», συνέχισε για να προσθέσει: «Η διαφημιστική πίτα υπολογίζεται για το 2016 περι τα 230 εκατ ευρώ που θα τα μοιραστούν οι 8 που σήμερα είναι στην τηλεόραση. Εσεις λέτε να μην τα μοιραστούν οι οκτω αλλά οι τέσσερις. Αυτό πως αδυνατεί τους ολιγάρχες; Απεναντίας τους κάνετε ισχυρότερους. Η Ευρώπη επισημαίνει τον κίνδυνο της συγκέντρωσης των ΜΜΕ σε λίγα χέρια. Αυτό φωνάζει και η ΕΣΗΕΑ».

«Είχατε πει ότι για κάθε άδεια θα μπούνε στα ταμεία 8 εκατ. ευρώ και τώρα μιλάτε για 3,5 εκατ. ευρώ για κάθε άδεια. Βέβαια πολλά είχατε πει στο πρόσφατο παρελθόν. Λεφτά να φάνε και οι κότες. Λεφτά υπάρχουν αλλά είστε ανίκανοι να τα βρείτε και το ρίχνετε στην επικοινωνία και το σόου», είπε σε άλλο σημείο.

Όταν μάλιστα αναφέρθηκε  σε πρόσφατο κείμενο του Παναγιώτη Λαφαζάνη που λέει ότι: «Η καταρρέουσα κυβέρνηση στήνει την δική της διαπλοκή»  οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν με αποτέλεσμα να τους ρωτήσει «τι; Τώρα θα μας πείτε ότι και ο Παναγιώτης εξαγοράστηκε από την διαπλοκή;».

«Δεν πρέπει να γίνεται η πρώτη κυβέρνηση στην Ευρώπη που θα κλείσει ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς», υπογράμμισε στο τέλος.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης