Παραλήρημα Φίλη: «Δήθεν αγροτικές διεκδικήσεις» από «εγκάθετους της ΝΔ και της ΧΑ», που πάνε «χέρι-χέρι με τον Σόιμπλε»

Παραλήρημα Φίλη: «Δήθεν αγροτικές διεκδικήσεις» από «εγκάθετους της ΝΔ και της ΧΑ», που πάνε «χέρι-χέρι με τον Σόιμπλε»

«Λάδι στη φωτιά» της πολιτικής και κοινωνικής αντιπαράθεσης από την απίστευτη δήλωση του υπουργού Παιδείας - Απέρριψε και την εκλογολογία, υποστηρίζοντας ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, του... χρόνου τέτοια μέρα, θα έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη

Παραλήρημα Φίλη: «Δήθεν αγροτικές διεκδικήσεις» από «εγκάθετους της ΝΔ και της ΧΑ», που πάνε «χέρι-χέρι με τον Σόιμπλε»
«Λάδι στη φωτιά» της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών
, ένα εικοσιτετράωρο πριν από τη μεγάλη κινητοποίηση που ετοιμάζουν οι δεύτεροι στην Αθήνα, έριξε ο υπουργός Παιδείας,
Νίκος Φίλης, υποστηρίζοντας ότι τα μπλόκα και το κλείσιμο των συνόρων υποκινούνται είτε από τη
Νέα Δημοκρατία
Κλείσιμο
είτε από τη Χρυσή Αυγή
.

Ο υπουργός Παιδείας μίλησε για «δήθεν αγροτικές διεκδικήσεις» από αγρότες «εγκάθετους της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής», που πάνε «χέρι-χέρι με τον Σόιμπλε
».

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή που το προσφυγικό, το ασφαλιστικό και εν γένει η οικονομική πραγματικότητα δημιουργεί εκρηκτικές κοινωνικές συνθήκες, ο κ. Φίλης επέλεξε να προχωρήσει σε παραληρηματική και ισοπεδωτική καταγγελία όσων εναντιώνονται στη νέα μνημονιακή λαίλαπα.

«Ποιοι κλείνουν τα σύνορα στη Βουλγαρία και στήνουν ένα ιδιότυπο Grexit;» αναρωτήθηκε, για να απαντήσει ο ίδιος, απευθυνόμενος προς τη ΝΔ: «Εσείς! Οι καπεταναίοι σας, που κλείνουν τους δρόμους και συγκρούονται με τους Βούλγαρους οδηγούς. Εσείς δίνετε επιχειρήματα στους άλλους. Τα ταμπονάρετε από κάτω τα σύνορα! Είναι ή όχι τα δικά σας στελέχη εκεί εν ονόματι δήθεν αγροτικών διεκδικήσεων; Εσείς! Οι εγκάθετοι της ΝΔ και Χρυσής Αυγής με τον Σόιμπλε χέρι-χέρι».

Όπως ήταν φυσικό, τα λόγια του κ. Φίλη προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η σημερινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις προσφυγικές ροές με ανθρωπισμό και αλληλεγγύη, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση «έπνιγε τους πρόσφυγες στα Φαρμακονήσια… Η κυβέρνησή σας, ανάλγητη και απάνθρωπη, που έπαιζε παιχνίδι με την ακροδεξιά στην Ελλάδα».

Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε και στην εκλογολογία, λέγοντας: «Γιατί να γίνουν εκλογές; Δεν είμαστε κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία πήρε με άλλη ψήφο την κυβέρνηση. Όσοι άρχισαν να λιγουρεύονται εξουσία με τη διαπλοκή να το πάρουν χαμπάρι. Βγήκαμε για τέσσερα χρόνια. Το πρόγραμμά μας θα κρίνεται κάθε μέρα, αλλά θα κριθεί και από το λαό στο τέλος της τετραετίας. Θα είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο θα οδηγήσει τέτοια μέρα του χρόνου εδώ να μιλάμε για την ανάπτυξη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης