Bild: Η «μάτσο» εμφάνιση του Βαρουφάκη

Bild: Η «μάτσο» εμφάνιση του Βαρουφάκη

Για την χθεσινή εμφάνιση του Γιάνη Βαρουφάκη στην εκπομπή της Σάντρα Μασιμπεργκερ, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας στάζει δηλητήριο - «Ο Γιάνης Bαρουφάκης φαινόταν να έχει ξεχάσει ότι βρισκόταν σε talk show και όχι στο ελληνικό κοινοβούλιο», γράφει χαρακτηριστικά

Bild: Η «μάτσο» εμφάνιση του Βαρουφάκη
«Πρώτα η ευρωκρίση και τώρα η διαμάχη για το προσφυγικό», γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild, αναφερόμενη στο θέμα του χθεσινού talk show με παρουσιάστρια την Γερμανίδα δημοσιογράφο Σάντρα Μάισμπεργκερ, που εξερέθισε με τις ερωτήσεις της τον Γιάνη Βαρουφάκη
, έναν από τους καλεσμένους της εκπομπής.   
   
«Ξανά οργή στην Ελλάδα;  Οι Ευρωπαίοι εταίροι επικρίνουν την Ελλάδα ότι δεν είναι σε θέση να κρατήσει επαρκώς ασφαλή τα σύνορά της. Κλιμακώνεται η διαμάχη με τους Ευρωπαίους εταίρους με απρόβλεπτες συνέπειες; Και προσπαθεί η Ελλάδα να εκβιάσει την Ευρώπη με την προσφυγική πολιτική;» Όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα, η εκπομπή της  Σάντρα Μάισμπέργκερ  επικεντρώθηκε σ΄αυτά τα θέματα για τα οποία κάλεσε στην εκπομπή της πολιτικούς από το κόμμα της Μέρκελ, τη γερμανική Αριστερά, το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών αλλά και τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη.

Κλείσιμο
Aνάμεσα στους καλεσμένους που επίσης ξεχώρισαν ήταν ο Έλμαρ Μπροκ, πρωτοκλασάτο στέλεχος του κόμματος της Μέρκελ, των Χριστιανοδημοκρατών, ο οποίος τάσσεται υπέρ ενός Grexit και η αριστερή Σάρα Βάγκενκνεχτ, επικεφαλής του κόμματος Die Linke.   

Για την χθεσινή εμφάνιση του Γιάνη Βαρουφάκη στην εκπομπή της Σάντρα Μασιμπεργκερ, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας στάζει δηλητήριο...

«Προκλητικός χωρίς γραβάτα, με διαβολικό χαμόγελο, όπως είναι γνωστός, ο Έλληνας πρώην υπουργός   Οικονομικών εμφανίστηκε στο talkshow της Σάντρα Μάισμπεργκερ», γράφει η Bild. Αλλά η γοητεία του φαινόταν να έχει μείνει στην πατρίδα του. Ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ευερέθιστος από την πρώτη ερώτηση της Γερμανίδας δημοσιογράφου που τον κάλεσε να απαντήσει αν είχε πράγματι δηλώσει ότι, για την ευρωκρίση, ο Σόιμπλε ήταν το κέντρο του κακού. «Δεν το είπα», τόνισε ο Βαρουφάκης προσθέτοντας:  «Δεν έχω πει τίποτα επικριτικό για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας».  «Δεν έχετε πει τίποτα κακό για τον  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε;» ανταπάντησε η Γερμανίδα δημοσιογράφος και πρόσθεσε «Αυτό είναι καλό».

Αναφορικά με το τρίτο πακέτο διάσωσης, ο Βαρουφάκης είπε πως ο Σόιμπλε  δεν πιστεύει σε αυτά τα μέτρα κι ότι τα θεωρεί εντελώς ανέφικτα. Επίσης και ο Τσίπρας δεν τα πιστεύει, επεσήμανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών , σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild». 
   
Στο επίμαχο άρθρο της η γερμανική εφημερίδα ασκεί δριμύτατη κριτική στη χθεσινή συμπεριφορά του πρώην υπουργού Οικονομικών γράφοντας χαρακτηριστικά «όπως το τσεκούρι στο δάσος». 
 
«Ο Γιάνης Bαρουφάκης φαινόταν να έχει ξεχάσει ότι βρισκόταν σε talk show και όχι στο ελληνικό κοινοβούλιο έχοντας  απέναντί του πολιτικούς αντιπάλους», σχολιάζει η Bild και προσθέτει: «Άρχισε να μιλάει χωρίς να βάζει κόμματα και να διακόπτει τους συνομιλητές του με την τυποποιημένη φράση: "Συγνώμη που σας διακόπτω" ή "Συγγνώμη, αν σας διακόπτω". Ο ίδιος έκανε συνεχώς επιθέσεις στην τηλεπαρουσιάστρια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης