Βίντεο: Ο «εκρηκτικός» διάλογος του Βαρουφάκη με δημοσιογράφο στο Βερολίνο

Βίντεο: Ο «εκρηκτικός» διάλογος του Βαρουφάκη με δημοσιογράφο στο Βερολίνο

«Είστε ο πιο αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών» είπε ο Παντελής Βαλασόπουλος - «Η Τρόικα έκλεισε τις τράπεζες» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Βίντεο: Ο «εκρηκτικός» διάλογος του Βαρουφάκη με δημοσιογράφο στο Βερολίνο
Έναν «εκρηκτικό» διάλογο με τον ανταποκριτή του Mega, Παντελή Βαλασόπουλο, είχε χθες βράδυ στο Βερολίνο ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης
, στο παρασκήνιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση της Κίνησης για την Δημοκρατία στην Ευρώπη (DiEM25).

Μιλώντας μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο κ. Βαρουφάκης άνοιξε διάλογο με τον δημοσιογράφο, ο οποίος, ως απλός πολίτης μέσα στο κοινό που παρακολουθούσε την εκδήλωση, πήρε το λόγο και κατηγόρησε τον πρώην υπουργό ως «τον πιο αποτυχημένο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας», αναφέροντας ότι έχει απαξιωθεί πλήρως στη χώρα.

Κλείσιμο
Ακόμη, ο δημοσιογράφος, σε έντονο ύφος, υπέδειξε τον κ. Βαρουφάκη ως υπαίτιο για το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή των capital controls, τα οποία, όπως εξήγησε, δεν του επιτρέπουν να πάρει το μισθό του.

Ο κ. Βαρουφάκης, αφού επιχείρησε στην αρχή να αντιμετωπίσει τον συνομιλητή του με χιούμορ και λεπτή ειρωνεία («εγώ φταίω και για το σεισμό στο Σαν Φρανσίσκο» είπε χαρακτηριστικά), στη συνέχεια βρέθηκε σε θέση άμυνας και αναγκάστηκε να υπερασπιστεί τις επιλογές που έκανε κατά τη θητεία του στο ΥΠΟΙΚ.

«Ο μισθός σας δεν καταβάλλεται, επειδή άκαρδοι, απρόσωποι γραφειοκράτες που καθοδηγούνται από δεξιούς πολιτικούς που δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα των ίδιων των εθνών τους, έκλεισαν τις τράπεζές μας και μας επέβαλαν ελέγχο κεφαλαίων. Μπορείτε να στρέφεστε εναντίον μου, αλλά προτείνω να δείτε την πραγματική αιτία για το γεγονός ότι δεν μπορείτε να πάρετε τον μισθό σας, που είναι ότι η Τρόικα έκλεισε τις τράπεζες» απάντησε στον δημοσιογράφο ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης