Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση κατάφερε να αναβαθμίσει το ρόλο της Τουρκίας και των Σκοπίων

Αναφερόμενος στο προσφυγικό τόνισε ότι η κυβέρνηση «θα πρέπει να περάσει από την πολιτική του οίκτου στην εθνική πολιτική δικαιοσύνης»

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση κατάφερε να αναβαθμίσει το ρόλο της Τουρκίας και των Σκοπίων
«Η κυβέρνηση γέρασε πολύ πριν την ώρα της και παρουσιάζει συμπτώματα που άλλες κυβερνήσεις είχαν παρουσιάσει πολύ αργότερα» δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης
στον Σκάι, ενώ αναφερόμενος στην
προσφυγική κρίση τόνισε ότι η κυβέρνηση «θα πρέπει να περάσει από την πολιτική του οίκτου στην εθνική πολιτική δικαιοσύνης». 

Κλείσιμο
Μιλώντας για την πιθανότητα να γίνουν εκλογές ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Κάποιοι φλερτάρουν με το κόλπο της απόδρασης και θέλουν να τζογάρουν σε ακόμα μια εκλογική μάχη αλλά ελπίζω να μην επικρατήσει η φυγή προς τα πίσω. Πρέπει να αποφύγουμε τις εκλογές και ο Αλέξης Τσίπρας
να βρει το θάρρος να εκτιμήσει την κατάσταση, να συζητήσει με τους βουλευτές ώστε να δημιουργηθεί μια βουλή που θα δώσει λύσεις». 

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό
ο κος Θεοδωράκης είπε ότι στην πολιτική δεν κάνεις τζόγο και δεν παίζεις με τα τυράκια ενώ τόνισε: «Τσίπρας, Τσακαλώτος και Δραγασάκης θα πρέπει να ακούσουν τους πολίτες και να καταθέσουν πρόταση για το ασφαλιστικό, το οποίο είναι το συνεχές έγκλημα των τελευταίων 30 ετών. Δεν είναι μόνο ο Κατρούγκαλος ο λίγος». 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναρωτήθηκε γιατί ο Τσακαλώτος δήλωσε «αλίμονο μας αν δεν έχουμε τελειώσει έγκαιρα την αξιολόγηση» αν και αυτός είναι ο μαέστρος. «Οι ίδιοι κυριαρχούν δεν μπορούν να κάνουν την στοιχειώδη συνεννόηση τι έφταιξε;», όπως πρόσθεσε. 

Ερωτώμενος για το πολύπαθο προσφυγικό ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι η κυβέρνηση με τη στάση της κατάφερε να αναβαθμίσει το ρόλο της Τουρκίας και των Σκοπίων. «Θα πρέπει να περάσουμε από την πολιτική του οίκτου στην εθνική πολιτική δικαιοσύνης. Ζήτησα να ορίσουμε από κοινού κάποιον εθνικό χειριστή της υπόθεσης με εξουσία δίπλα στον πρωθυπουργό. Ο Μουζάλας δεν μπορεί να το κάνει αυτό μπορεί να διαχειριστεί μόνο το θέμα των προσφύγων». 

Ερωτώμενος για τις συνεργασίες είπε πως το Ποτάμι δεν δειλιάζειστο να συνεργαστεί αλλά «δεν θα το κάνουμε για να σώσουμε τις καρέκλες μας. Θασυνεργαστούμε μόνο αν αυτό αν αυτό βοηθήσει να αλλάξει κάτι στην κοινωνία». 

Τέλος σχετικά με το συνέδριο του κόμματός του είπε ότι το κύριο για μας είναι «Να συγκρουστούμε με τον λαϊκισμό και την καθυστέρηση και να επιμείνουμε στις μεταρρυθμίσεις. Στη χώρα μας πρέπει να ξεκαθαριστεί ποιος είναι με τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις... Θα εκλέξουμε συμπαγή όργανα και θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε την απόσταση των στελεχών με τις αποστάσεις από την κορυφή».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης